e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Setembre de 2009

Ricky Rubio, el malcriat

No hi entenc un borrall de bàsquet -de fet no hi entenc de res: per això em vaig fer periodista- i he seguit tot el culebrot a través de la premsa inclòs l'e-notícies, clar. Però Ricky Rubio em sembla el típic nen malcriat. Potser és o serà un crack del bàsquet mundial, tot i que a punt de fer 19 anys -els fa el proper 21 d'octubre- no és pas un model de conducta.

Aquest estiu, en efecte, hi ha hagut dos culebrots: el de la la sentència del Constitucional i el del futur de l'exbase del Joventut del qual hem informat puntualment  als nostres lectors. Molt resumit, el de Ricky Rubio ha estat: el juny se'n va a la NBA, després els hi dona carbasses perquè esperava quedar segon i no passa de la cinquena plaça. Més tard es deixa estimar pel Madrid i finalment fitxa pel Barça, ell que es perico de tota la vida.

A l'Avui recollien aquest dimecres al seu aparat de la plana 2 "L'ha dita grossa" una de les seves brillants afirmacions: "La Penya m'hauria d'estar agraïda. Jo he fet coses per ells. I a El País titulaven la notícia sobre la seva marxa al Barça amb un "No sé por qué el Joventut se pone así".

Després del seu fitxatge pel Barça parlava amb el redactor en cap d'esports de l'e-notícies, Vicenç Serrat, que no ha amagat mai el seu barcelonisme, ni tan sols al seu bloc, i el justificava: "ara és dels nostres". Però, a la vida, no tot són els calés. També a l'Avui llegia aquest dijous el que pensa d'ell un blocaire de prestigi de la cadena televisiva ESPN: "No tenim el monopoli d'adolescents immadurs".

L'altra dia els meus fills em van fer empassar, en DVD, una americanada: Transformers, sobre uns robots bons que lluiten contra uns robots dolents. La condició és que almenys fos en versió original. La típica pel·lícula Made in USA perquè darrerament els americans fan les pel·lícules com les pizzes: es pensen que n'hi ha prou de posar-les al microones.

Em va quedar gravat el que li dia al protagonista el seu pare: "no hi ha victòria sense sacrifici". Com aquella frase de "fuerza y honor" de Gladiator que els hi va injectar Pep Guardiola als jugadors del Barça abans de guanyar la Champions. Ricky Rubio sembla just el contrari. Potser serà molt bo a la pista, però la imatge que m'ha quedat d'ell s'acosta perillosament a la que transmet Crakòvia d'ell.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2439
5
Comentaris afegits 
Marc (Badalona) 07-09-2009 - 15:32
Felicitats, ja has escrit b el relatiu "del qual hem informat", en comptes de "del que". Ara noms et falta aprendre a distingir una explicativa d'una especificativa, i posar les comes preceptives.
Flix (Badalona) 06-09-2009 - 11:50
Tinc el dubts honor de conixer els pares de la criatura. Ja us ho avano: Aquest nano prendr mal, acabar malament. I la seva senyora mare hi tindr bastant a veure. "Por lo dems", grcies pels 4 milions.
Jaume (Sant Boi) 05-09-2009 - 18:19
Doncs com tu dius si no en tens ni idea no escriguis del que no saps. Ignorant, perque parles pel que t'han dit, ni tant sols t`has informat convenienment abans d'escriure aquest panflet. La penya el volia vendre al Madrid i ell va dir que no.
Albert (Cornell) 05-09-2009 - 00:01
La clussula d'en Messi als 17 anys era 25 cops superior a la d'en Ricky. D'acord amb en Rius. Ser el millor, per encara ha d'aprendre molt a la vida: ning no regala ni 5; ha guanyat un bon contracte, per ha perdut molt: credibilitat i bona premsa
Albert (Molins de Rei) 04-09-2009 - 14:19
Que sigui o no perico no t res a veure que pugui jugar al Bara. Per altra banda s'hauria d'estudiar com poden haver contractes signats amb menors amb clausules tant abusives com tenia aquest noi amb la penya....falta de profesionalitat?
TORNAR