e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Setembre de 2008

Ramon Camp, un jurista de prestigi?

Escaldat segurament pel seu darrer candidat al Consell General del Poder Judicial, Alfons López Tena; Artur Mas ha decidit proposar ara un professional de la política: el fins ara vicepresident segon del Parlament, Ramon Camp, malgrat que no és ni un jurista de prestigi ni una personalitat independent com exigeix el càrrec.

Camp (Mataró, 12 de febrer de 1954) és llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i fins i tot membre del Col·legi d'Advocats de Mataró, però llevat de la seva aportació a ponències i projectes de llei -inclòs l'Estatut- no se li coneix cap aportació rellevant al món del dret. Tampoc sé amb certesa si, durant els quasi trenta anys de dedicació professional a la política, ha tingut mai el temps d'exercir d'advocat.

A més de vàries derrotes com a alcaldable de CiU per Mataró, té també entre altres mèrits haver sonat de conseller en alguna remodelació de Pujol. Finalment, Mas el va triar per a la vicepresidència segona de la cambra catalana, un dels càrrecs institucionals més importants des que la federació  està a l'oposició.

Juntament amb Higini Clotas, del PSC, és l'únic dels 135 diputats al Parlament que ho és des de les primeres eleccions del 1980. El mèrit de Clotas, vicepresident primer de la cambra catalana, és encara superior perquè el dirigent socialista ho ha estat ininterrompudament des del 1980. Almenys Ramon Camp va tenir un parèntesi en el que el seu partit el va enviar dos anys a Madrid a mitjans dels 90.

Amb aquest nomenament, CiU ha fet servir les institucions per renovar les properes llistes al Parlament com fan, d'altra banda, tots els partits amb la Corpo, el CAC, RTVE, el Consultiu o ara el Poder Judicial. A més, Ramon Camp té un perfil tècnic dins de la política catalana: no se li coneix mai cap estirabot verbal, però tampoc cap intervenció parlamentària brillant.

De fet, la resta de partits han actuat igual. El PSOE hi ha enviat una ex secretària d'Estat, el jutge de Tamayo i Sáez i un càrrec de confiança de Conde-Pumpido. El PP; la jutgessa de l'àcid bòric, el conseller valencià de Justícia i el jutge que va exculpar Matas del cas Formentera. I el PNB una exdiputada al Congrés. El desprestigi de la política s'està encomanant, de mica en mica, a altres institucions de l'Estat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2500
2
Comentaris afegits 
Jordi (Girona) 12-09-2008 - 10:14
CiU t una visi clnica acollonant. Recordeu que van ser ells que van escollir el "jurista de prestigi" Estivill.
Kropotkin (Vic) 10-09-2008 - 19:47
Si el Lopez (expedientado por el Colegio de Notarios) pudo pasar por jurista de prestigio, ya no hay razn para que se le niegue dicha condicin a nadie en absoluto. Hasta alguien sin estudios primarios puede ser considerado jurista de gran prestigio.
TORNAR