e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Gener de 2012

Em sembla increible que Artur Mas encara no hagi tingut temps de rebre Albert Bosch, l'únic català que ha arribat al Pol Sud. Ja sé que el president de la Generalitat deu tenir una agenda molt atapeïda, però si hagués estat el Barça -encara que fos per la Copa Catalunya- haguessin omplert la Plaça Sant Jaume i tothom al balcó.

Aquest dijous ha estat a Madrid, però si no ha tingut una visita secreta a la Moncloa el seu únic acte oficial era l'esmorzar d'Europa Press a les nou del matí i divendres té previst visitar l'empresa Pintados y Derivados S.L (Pinter) i l’Ajuntament de Barberà del Vallès. També ho he consultat via twitter amb els responsables de premsa de Palau, però per la seva resposta fa tota la pinta que no hi ha data prevista per motius que desconec.

Al capdavall, Albert Bosch -sobiranistes: no confondre amb Alfred Bosch- només ha recorregut 1.124 quilòmetres arrossegant un trineu de 95 quilos i sovint amb temperatures de 45 graus sota zero. En l'entrevista de l'altre dia amb Manuel Fuentes havia confessat fins i tot que s'havia fet extirpar l'apèndix abans de marxar com a mesura de precaucació perquè a l'Antàrtida, per descomptat, no et poden operar d'urgència. S'ha d'estar sonat i ho dic amb el sentit mes cordial del terme. Arriba a ser nordamericà i Obama el rep a la Casa Blanca.

Fins ara pensava que el Superman català era Kilian Jornet, però sense menystenir l'actual campió de la Copa del Món de curses de muntanya encara es deu patir més al Pol Sud després d'una travessa de 67 dies, 63 dels quals tot sol. A més Albert Bosch és un superhome: ha participat en vuit París-Dakar, ha escalat els cims més alts de cada continent inclòs l'Everest, ha fet la Titan Desert i la Marathon des Sables -com l'exjugador del FC Barcelona Luis Enrique, per cert-, la marató més dura del món. Com que jo no he passat d'alguna Matagalls -i només jo sé el que vaig patir- em trec el barret per tot el que ha fet.

Per això encara és més incomprensible la falta de reflexos del president de la Generalitat o dels seus assessors. De vegades dóna la sensació que la maquinaria de Palau encara grinyola un any després de la seva arribada a la plaça Sant Jaume. El periodista Manuel Cuyàs ja advertia dimecres em un article a El Punt-Avui que "Artur Mas, el nostre president, de vegades bada. Ja va bé que vagi a Londres a explicar les nostres penes, però abans hauria d'haver anat a l'aeroport a rebre aquest heroi, i al costat seu fer un discurs d'aquells que li surten tan bé sobre el valor de l'esforç, el combustible de la il·lusió i l'ens en sortirem".

Sembla mentida que Mas -que no ha parat d'esbombar els avantatges de la cultura de l'esforç des de la seva investidura- no hagi aprofitat l'avinentesa. Si jo fos ell no només l'hagués rebut a Palau amb els mossos vestits de gala i tot, sinó que li hauria encarregat al secretari de comunicació del Govern, Josep Martí, una campanya amb la seva cara per tot el país en pla "Catalans, we can". Sempre, per descomptat, que ho permetin les retallades pressupostàries perquè crec que tenen problemes de liquidesa fins i tot per posar una esquela a La Vanguardia quan se'ls hi mora un guardonat amb la Creu de Sant Jordi.

També li hauria encolomat un periple per totes les escoles de Catalunya a veure si als alumnes -i a algun professor- se li encomana això de la cultura de l'esforç. Ni ni-nis ni romanços. De la crisi només en sortirem pencant. Ahir li vaig preguntar al meu fill petit què era el més important que havien fet en el tercer dia d'escola després dels disset dies de vacances de Nadal -perdó: d'hivern segons alguns-: "ordenar la bibloteca". I els altres dos no van tenir classe de matemàtiques per absència del professor. No anem bé.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2190
1
Comentaris afegits 
Martín MM (Barcelona) 13-01-2012 - 19:17
No confondre amb Alfred Bosch.. Albert Bosch simbolitza l'esforç.. Això que està en la base del creixement!..
TORNAR