e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Gener de 2010

Hi ha dues coses que cal demanar a un polític. La primera és que digui sempre la veritat i a l'assemblea de compromisaris del FC Barcelona celebrada el 20 d'agost del 2005 -me'n recordo perquè jo hi era- Joan Laporta va negar que Alejandro Echevarría hagués estat patró de la Fundació Francisco Franco. Com a la Bíblia, ho va fer en tres ocasions a preguntes dels socis després d'haver equiparat aquella assemblea al "Parlament del Barça". La frase és textual. Quina sang freda.

La segona és que no perdi els nervis i la seva trajectòria ha estat plena d'estirabots i incidents: quedar-se en calçotets a l'aeroport, barallar-se al carrer amb un exempleat del club, fer fora el conductor del vehicle oficial, l'estrany robatori del seu ordinador portàtil, espiar als seus propis directius -encara que ara es digui auditoria de seguretat- i dir-li imbécil per telèfon al president de la Junta d'Extremadura. Les dúes últimes són a festa a Luz de Gas amb xampany francès i dir-li a un dels seus vicepresidents, Jaume Ferrer, que és un "merda". S'imaginen Joan Laporta apedregat com Jordi Pujol o escridassat pels treballadors de Lear com Montilla?.

En tan impecable currículum potser cal afegir fer d'intermediari en la venda del Mallorca per 4,2 milions d'euros -l'operació no va quallar finalment-  a una empresa de l'Uzbekistan quan sempre va dir que no faria negocis en el món del futbol. Per això, esperem que la seva gestió esportiva estigui a l'alçada dels èxits de l'equip. Seria molt desagradable que el seu successor trobi algun regal sota les catifes del club.

A més, en la magnífica entrevista que li ha fet Salvador Sostres per a El Mundo -per fer només entrevistes es podia haver quedat a l'Avui, que era el que li van proposar- hi ha dues coses que em van cridar l'atenció. Una que acceptés fer-se la foto amb les sis copes per començar la seva carrera política. Quina diferència amb el caràcer discret de Josep Guardiola. La discreció és sovint, també en política, una de les claus de l'èxit. La segona la tendència a fer-se la víctima. Després de les fotos de Luz de Gas, i ho ha tornat a fer ara, ja va afirmar que havia estat objecte d'un atac de "la caverna españolista".

Encara recordo que l'editor de l'Sport, Josep Maria Casanovas, que s'havia passat tota la campanya fent portades a favor de Lluís Bassat, el va tracar del "Kennedy català" en el primer acte públic del nou president del Barça després del seu triomf electoral. Però, malauradament Laporta ha malbaratat tot el crèdit. Per això ni CiU ni ERC volen saber res d'ell. Els hi fa més por que una pedregada. I quina sort té Joan Carretero que tampoc vulgui saber res de Reagrupament. No s'ho pot imaginar. Com Montserrat Nebrera, necessita un partit a mida per a fer el salt a la política.

Llàstima, perquè com va dir un dels precandidats, Agustí Benedito, en una entrevista a l'Avui el passat 30 de desembre: “Laporta no és el millor president de la història del Barça, però és el president del millor Barça de la història”. I com afirma el nostre redactor en cap d'esports, Vicenç Serrat, que es dedica a la informació esportiva des del 1989, és curiós que hagi perdut "15 directius en sis anys i mig malgrat dues Copes d'Europa, tres Lligues o un Mundial de clubs, entre d'altres victòries". Hi ha alguna cosa que grinyola.

Per tot això no votaria mai Laporta de candidat a la presidència de la Generalitat. Parafrasejant Josep Piqué, que li va etzibar a Carod en el seu darrer debat de pressupostos, que "Déu ens agafi confessats si Laporta és president d'una Catalunya independent".

Però més enllà de la meva opinió personal, sóc el primer interessat en què és dediqui a la política. No és el mateix ser president del Barça que un diputat ras i curt. El Parlament tampoc és la Llotja del Camp Nou -que li pregunti si no a Ernest Benach-. I una roda de premsa de faristol tampoc és com una declaració postpartit. Sobretot si el Barça ha guanyat. Cal picar molta pedra per dedicar-se a la política. Endavant, Jan. T'esperem amb candeletes.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4254
24
Comentaris afegits 
MARC-SABATES.COM (BARCELONA CATALUNYA //*//) 20-01-2010 - 11:57
Joan Laporta i Estruch , un gran President , gran patriota i lluitador per la llibertat de Catalunya //*//.Joan és el millor Català al MON !!!!!!! MARC-SABATES.COM FC BARCELONA NACIO CATALANA 2014.
antoni (bcn) 11-01-2010 - 20:20
Que mesquí col.locar el teu articlet de merda just després del que diu el Pedro J. S'ha de ser miserable, no fos cas que algú noti que Pedro J. diu grans veritats i tu no li arribes ni a la sola de la sabata. Realment ets una mala persona. Endavant Jan.
Guillem Prats (barcelona) 10-02-2010 - 13:12
Home la veritat és que costa una mica refirar-se d'aquest home amb totes les festes que s'ha muntat, Uzbekistán, afrofitar el Barça per fer carrera política, .... Malgrat això, és qui té més titols. Economia internacional: www.ekonomicus.wordpress.com
Martín Martínez Martínez (Barcelona) 10-01-2010 - 19:47
-Laporta no sembla molt sincer, Laporta no sembla molt prudent, Laporta no sembla molt discret.. Doncs, ha dit més d'una mentida, ha perdut els nervis més d'un cop i s'exhibeix sovint.. -Dicidit!. Jo tampoc el votaré!.
marc (bcn) 10-01-2010 - 13:37
Per que SI votaré a en Joan Laporta? Doncs xq és l'unic (juntament amb en carretero) que diu el que pensa i a més actua en consequencia, totalment al revés del que fan la resta de polítics. Només per aquesta qualitat ja val la pena estar amb en Jan
TORNAR