e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Setembre de 2008

Perilla Hereu

Em sap greu dir-ho, però en el diagnòstic sobre Barcelona cada cop estic més d'acord amb l'oposició. Alberto Fernández (PP) denunciava dimart passat, en un esmorzar amb la premsa, "la paràlisi d'un govern i l'apatia d'un alcalde". Curiosament el mateix dia l'alcalde va ser entrevistat a TV3 per Josep Cuní sense que l'entrevista donés per gaire. Ni tan sols els companys de TV3 van saber trobar-ne el titular en la nota de premsa corresponent.  

En finançament va dir coses tan òbvies que no cal ni repetir-les, i l'única cosa destacable és que va demanar al conseller de Medi Ambient poder engegar les fonts ornamentals, a més de confirmar el que van avançar els companys d'El Punt el mateix dia: que el Tour de França del 2009 tindrà un final d'etapa a Barcelona. Tot plegat en la rentrée política i quan, després de mesos d'estira-i-arronsa, ha aconseguit signar el famós Pacte d'Actuacions Municipals amb Jordi Portabella no se sap encara ben bé a canvi de què.

No sé si en el cas de Jordi Hereu és el personatge o és que, efectivament, el model de ciutat està esgotat després que el PSC hagi governat ininterrompudament a Barcelona des del segle passat, concretament des del 1979. Quan el PSC va fer el relleu de Joan Clos, Hereu em va semblar una mena de JASP per fer servir les sigles d'aquella campanya de Renault, però de mica en mica ha anat decebent expectatives.

El més important que ha fet l'alcalde en aquest període ha estat la campanya 'Visc a Barcelona' on, modestament, m'afegeixo a l'opinió d'il·lustres periodistes -com Manuel Trallero, Manuel Cuyàs, Arturo San Agustín, Enric Sierra o Vicent Sanchis, entre d'altres- que l'han deixada pel terra.

Potser ni tan sols és culpa del personatge. Al cap i a la fi, Hereu -com Carles Martín- és de l'escola de Joan Ferran: un home de partit. Res a veure amb Pasqual Maragall, que anava a la seva. Però pensava que el relleu de Clos seria més brillant del que ha estat fins ara tot i el magre resultat electoral de les últimes municipals. L'únic consol és que fins i tot la ponència del PSC de Barcelona admet que el model està "esgotat" com informava dissabte passat Toni Sust a El Periódico i l'endemà recollien la resta de diaris.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1851
1
Comentaris afegits 
Ignatius (Barcelona) 08-09-2008 - 19:51
Qu diu? Que l'Hereu porta perilla? No me l'imagino...
TORNAR