e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Maig de 2009

A Catalunya Ràdio les coses estan pitjor del que em pensava. En la primera comissió de control de la CCMA després de perdre el lideratge (1); el director de l'emissora, Oleguer Sarsanedas, no va fer cap mena d'autocrítica. En aquesta ocasió no va caure en el triomfalisme de només quatre mesos enrere -els resulats canten-, però més aviat es va escudar amb un 'jo ja ho havia dit'. El súmmum del disbarat va ser quan va tractar d'"herois" els mateixos que han deixat la cadena. Encara no sé si era un comentari irònic o ha perdut els papers definitivament.

És una llàstima perquè si cal prendre decisions a Catalunya Ràdio cal prendre-les ara. Després serà massa tard. Ara és quan la majoria de cadenes privades estan preparant la propera temporada. En qüestions de salut, fins i tot radiofònica, les operacions quirúrgiques cal fer-les quan abans millor. I la Ser s'atansa perillosament.

Ja ho va dir un treballador de l'emissora el dia abans quan vam explicar que culpava a Montserrat Minobis i Mònica Terribas: "Si només hagués dit això... Ens va tenir una hora parlant del desastre i llençant pilotes fora sobre la seva responsabilitat". Descarregar tota la responsabilitat en la seva predecessora i en la manca de "sinèrgies" en el grup són excuses de mal pagador.

Parafrasejant Mariano Rajoy -que li va etzibar a Zapatero-, Oleguer Sarsanedas ha estat "una benedicció", per a Rac-1. Ell és el màxim responsable de tots els canvis a la graella dels últims mesos: ha fet fora Antoni Bassas i ha col·locat Neus Bonet, ha avançat una hora el programa de Manel Fuentes, va posar Xavier Solà a fer un concurs quan van partir peres amb Llucià Ferrer, es va carregar les tardes i L'esport al punt. Al Santi Carreras el va nomenar llavors cap de programes.

Sarsanedas es vantava durant la seva compareixença parlamentària de portar 26 anys a la Corpo. Llevat del seu pas per una operació de tan èxit com el Fòrum, ha fet la major part de la seva carrera professional a la CCMA: primer amb CiU i després amb el PSC. Certament són, sens dubte, massa anys. La renovació als partits hauria d'arribar no només als dirigents polítics, sinó també als càrrecs de confiança.

Rosa Cullell té ara dues opcions: manternir-lo al càrrec, que és el que farà, o cessar-lo. Si el manté al càrrec i no funciona la programació de la propera temporada llavors tindrà no un, sinó dos problemes: buscar un nou director i canviar la programació a mitja temporada. I no està la Corpo, ara que s'acaba el contracte programa, per a tirar coets. Els treballadors de Catalunya Ràdio, i per descomptat els oients, no s'ho mereixen.

 

(1) El passat dia 8

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3301
2
Comentaris afegits 
Santi Capellera i Rabassó (Maó, Països Catalans) 29-05-2009 - 09:04
En Sarsanedas és a Catràdio des que es va obrir, i els que l'hem tractat ja sabem com i qui és, però aquesta no és la qüestió. Crec fefaentment que l'operació Crosta Nacionalista no és idea seva. Més aviat radica en els mandataris del PSC: i això tenen.
Fermin Frapat (Hostalets de Pierola) 26-05-2009 - 17:01
Pensava que en aquest article hi trobaria la resposta, però resulta que m'he trobat la pregunta. Personalment crec que TV3 pateix dos mals. Primer, la manca d'una linia editorial clara i segon l'abassagadora competència de l'oferta audiovisual en castellà
TORNAR