e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 d'Agost de 2011

Hem de deixar de ser políticament correctes amb la immigració. Si Anglada va aconseguir 67 regidors, vuit consellers comarcals i quasi 66.000 vots en les darreres eleccions municipals del 22-M és, en bona part, perquè si parlaves d'immigració de seguida t'acusaven de xenòfob. Amb la immigració el primer que cal fer és parlar-ne.

Perquè és evident que un fenomen com aquest -fruit de la globalització- té un impacte en matèria de llengua, educació o sanitat. El periodista Toni Soler -posaria la mà al foc que no és de la ultradetrana PxC ni del PPC-, ja va posar de manifest el 2008 en un llibre ("Amb llengua o sense", Columna) que "com més gran sigui el flux migratori, més retrocedirà la llengua catalana. Negar aquesta evidència és pueril".

Però avui voldria parlar, en concret, del tema seguretat ciutadana. Només cal repescar les últimes notes de premsa del Mossos per adonar-se'n que és una de les àrees més sensibles. La Policia de la Generalitat amagava abans -en temps del conseller Saura- la nacionalitat dels detinguts per no ser políticament incorrectes. Però, en benefici segurament de la llibertat d'informació, ara això ara s'ha acabat. Tant si els detinguts són estrangers o espanyols.

Se'n recorden del tiroteig de la Diagonal del passat 29 de juliol?. Els Mossos van detenir dijous el presumpte autor: Timor F.L., de nacionalitat ucraïnesa amb antecedents policials per robatori. Però resulta que la víctima, Sergei G., en aquest cas de nacionalitat russa, ja va ser detingut el passat 5 d’agost per documentació falsa. Té una ordre de detenció d’Interpol per haver matat la seva parella a Rússia l’any 2009. Un sant, en definitva.

Un altre exemple: dimecres passat van detenir Augusto Jesús M.S , de 20 anys, nacionalitat peruana i un menor d’edat de 17 anys, també de nacionalitat peruana, com presumptes autors d’un robatori amb intimidació. Els fets van succeir el 12 d’agost, quan una dona gran, de 81 anys, caminava pel carrer Verge de la Mercè d’Esplugues de Llobregat i va ser víctima d'una estrebada de la cadeneta d’or que portava. Arran dels fets, la víctima va caure al terra i va haver ser atesa pel serveis sanitaris. El pitjor és que Augusto Jesús M.S va quedar en llibertat amb càrrecs mentre que el menor d’edat  va ingressar en un centre de menors. Tirar una àvia a terra de 81 anys hauria d'estar condemnat amb sis mesos de presó com a mínim. I expulsió posterior.

Un altre cas: el passat dia 5 van detenir dues persones com a presumptes autores de furts a interior de vehicle: feien servir una motocicleta per simular un accident -compte: és una nova nova modalitat-. Quan el conductor, que acostumava a ser una dona, sortia tot espantat pel xoc el còmplice aprofitava el descuit per furtar les pertinences de l’interior de l’automòbil. Els detinguts, en aquest cas, van ser Mohamed SB de nacionalitat algeriana, i Mohamed D, de nacionalitat marroquina. I això que Marroc i Algèria mantenen les seves fronteres tancades des de fa 14 anys.

Finalment, els Mossos van detenir el passat 30 de juliol tres persones presumiblement relacionades amb el robatori de quatre tractors en masies de la localitat de la Selva del Camp (Baix Camp). Robar a pagesos em sembla tan immoral com robar a àvies de 81 anys. En aquest cas, la nota oficial dels Mossos no indicava el país d'origen però els detinguts eren:

-         Laszlo M, de 29 anys i veí de la Selva del Camp
-         Constantin Viorel A, de 24 anys
-         Cristian Gheorghe I, de 31 anys
 
Amb aquests noms, no cal que els hi digui la nacionalitat. Evidentement també hi ha xoriços espanyols -i per descomptat catalans- però no es pot negar que la immigració -sobretot sense papers, que és la menys afavorida-, pot caure fàcilment en la delinqüència.

La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, revelava en una entrevista a El País el passat 4 de març una dada que havia estat zelosament guardada per tots els seus predecessors: a les presons catalanes -que per cert freguen la saturació- hi ha 10.700 interns dels quals el 45% són estrangers. Potser que ens plantegem seriosament la política de drets i deures -també amb el Pirmi, per cert- però també la perdua dels ajuts socials -o fins i tot l'expulsió- de tot nouvingut que delinqueixi al nostre país.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2407
5
Comentaris afegits 
Roger (Barcelona) 24-08-2011 - 01:44
Tot això és demagògia barata. La majoria de professionals liberals, polítics, empresaris... (i ho dic perquè en conec uns quants) fan trampes per no declarar tot el que guanyen, a part d'altres xantxullos i això també són delictes. I són catalans!
Santi Capellera i Rabassó (Barcelona) 23-08-2011 - 14:00
Es pot dir més alt, però més clar i amb millors aexemples estadístics i, sobretot reals, no és possible. Comparteixo absolutament el teu punt de vista i la teva opinió al respecte. Jo que ja estava pensant en redactar un article semblant! mmmmmm! Abraçada
ccc (bcn) 23-08-2011 - 12:31
em sorpren que faci servir la paraula espanyol, sent vostè independentiste, per referir-se a lladres catalans. Quina falta de patriotisme
Séneca (Barcelona) 20-08-2011 - 12:46
Felicitats Xavier, has fet el que no s'atreveix a dir ningú que dirigeixi un diari. El que dius és exactament la veritat i encara t'has quedat curt, doncs també hi ha un altre tipus de delinqüència que esvera menys però està arreu: prostitució i drogues
Xavier Pinell (Barcelona) 20-08-2011 - 01:04
Bé, aquest és el camí, recte i net.
TORNAR