e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Febrer de 2009

El que han de fer els estudiants és estudiar. Tot el meu suport al president de la Generalitat, José Montilla, encara que sigui amb un cap de setmana de retard, després que divendres passat fos escridassat per quatre eixelebrats al campus de la UPF. Fins i tot encara que els polítics tinguin incloses les xiulades en el sou.

Una altra cosa és saber si la decisió de desallotjar els estudiants hores abans de la visita presidencial és del rector, Joan Josep Moreso; del conseller d'Interior, Joan Saura; o dels dos alhora, que és el més probable perquè l'un no hauria gosat actuar sense el vist-i-plau de l'altre. En aquest cas l'historial de relliscades del titular d'Interior no para de créixer.

Ara el que cal és desallotjar els estudiants de la resta de facultats okupades començant pel rectorat de la Universitat de Barcelona. El nou rector de la UB, Dídac Ramírez, escollit amb el més del 53% de vots el passat mes de novembre, deu ser un indecís perquè encara no ha gosat fer el pas.

I amb els estudiants que es van abraonar divendres contra el president -el dispositiu de seguretat també va fallar- la UPF hauria de fer el mateix que va fer l'Autònoma amb els autors dels actes violents al rectorat: com a mínim sancionar-los i, si s'escau, expulsar-los. Deixo de la mà del del fiscal o del jutge esbrinar si hi ha algun altra tipus de falta o de delicte.

Quatre mesos després, les protestes anti Bolonya han degenerat: una universitat no és un càmping  ni una deixalleria ni tan sols un centre d'acollida, sinó un espai públic propietat de tots. Ja ho deia el president després de l'ensurt: "una minoria que no és conscient de l’esforç que tota la població i també els seus pares fem, amb els nostres impostos, per disposar d’un servei públic excel·lent”.

A més, Bolonya és l'última oportunitat que tenim per a salvar la nostra universitat pública. Encara ric d'aquelles estudiants de dret que demanaven setmanes enrere un referèndum sobre Bolonya. Només pel seu desconeixement de la legislació comunitària es mereixen un suspens a final de curs perquè demostren no tenir-ne ni fava.

Lluís Foix afirmava dijous passat als matins de TV3 que "aquest país només sortirà de la crisi amb educació". I el president Montilla manifestava el passat dia 3, en una inusual roda de premsa perquè tampoc té inclinació a comparèixer davant els mitjans, que només tirarem endavant amb “capacitat de sacrifici, esforç i solidaritat”.

Potser que els estudiants es deixin estar de romanços i toquin de peus a terra. Ara que celebrem el bicentenari del naixament de Darwin haurien de ser conscients que, a fora, la vida és un selva i només sobreviuen els millors. Ja ho diu Jacinto Antón a "Pilotos, caimanes y otras aventuras extraordinarias" (RBA): "en fin, así es la vida, una jungla" (pàg 160). Doncs això.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2243
4
Comentaris afegits 
Jaume (Gracia) 16-02-2009 - 19:30
Idea: pq no fas una llista d'estudiants i la passes a la policia estrangera (espanyola), tal i com vas fer amb els independentistes el 1992? Crec que d'aixo en saps molt, no rius (si es aquest el teu nom de veritat).
Jordi (UPF) 16-02-2009 - 16:01
Una altra cosa que vostè sembla no saber és que els estudiants que ens queixem de no poder treballar i estudiar alhora també paguem impostos, no només treballant sinó també amb els béns de consum, i que aquests també han servit per pagar el nou campus.
Jordi (UPF) 16-02-2009 - 16:00
Vostè si que es mereix un suspens a final de curs. Primer per no saber que els mossos només poden entrar amb la invitació del rector. O per anomenar-se periodista i no estar informat que les reivindicacions dels estudiants de la UPF NO eren contra Bolonya
Jordi (Barcelona) 16-02-2009 - 08:11
Pel seu coneixement: la policia NOMÉS entra en un recinte universitari a petició del rector de la universitat.
TORNAR