e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Mar de 2010

L'independentisme friki

Atès que els de Reagrupament ens acusen de "veto", voldria deixar clar que a Carles Bonaventura no l'hem vetat: l'hem fet fora directament. Ja li agradaria ell que l'haguéssim vetat. A e-notícies escriu qui decideix el director. Entre d'altres raons perquè això és un diari, no la web de Reagrupament.

El món, de desagraïts, n'està ple perquè Carles Bonaventura -com Francesc Mortés- ha gaudit de la nostra hospitalitat un cop a la setmana des de temps immemorial. Fins i tot en una posició privilegiada car escrivien en l'espai reservat a partits parlamentaris. Reagrupament encara ho ha de demostrar.

Però un col·laborador d'e-notícies que ni tan sols vol parlar per telèfon amb el seu director no mereix escriure ni un minut més a e-notícies. No és un tema de lllibertat d'expressió, sinó de simple educació. Encara recordo el correu electrònic que em va enviar: "de quin tema vols parlar, si es pot saber?".

Si Carles Bonaventura és el fitxatge estrella de Reagrupament a les comarques de Girona van ben arreglats. Ha passat successivament per l'MDT, les CUP, ERC, el PI, CDC, el Partit Repiublicà i ara Reagrupament. Li haurem de preguntar a l'altre fundador del PRC, Agustí Soler, com és que Bonaventura s'ha apuntat a Reagrupament i ell no.

I això que va assistir, a primera fila, fins i tot a la presentació de Carretero a Barcelona el 2 de juny de l'any passat, quan l'exconseller va omplir les cotxeres de Sants. Ara per ara, l´únic fitxatge estrella de Reagrupament és l'alcalde d'Arenys, Carles Móra. D'això ja en fa gairebé dos mesos.

El cas de Rut Carandell encara és pitjor perquè, malgrat ser la portaveu del partit, ni tan sols es posa al telèfon. Però sobretot perquè el que no pot fer una portaveu és enredar a la premsa. Ja ho explicat, però ho torno a repetir per si hi ha cap dubte: el passat 23 de febrer, abans de publicar la dimissió de Sandra Lomas, la vaig trucar al seu lloc de treball, l'Escola de Prevenció i Seguretat Industrial de la UAB.

Una secretària em va assegurar que estava en una reunió, però que tot just sortir respondria la trucada. Encara estic esperant. El que no pot fer la portaveu d'un partit, sobretot d'un partit que aspira a ser parlamentari, és amagar-se darrera d'una secretària. Aquests de Reagrupament són tan opacs que ni tan sols et donen el mòbil. I de contacte, a més d'un mail que tampoc contesten, només tenen un apartat postal.

A tots els reagrupats -sobretot Rut Carandell i Carles Bonaventura- voldria recordar-los que, quan no sortien enlloc, sortien almenys a l'e-notícies. Vam ser el mitjà que va fer, de llarg, va fer el desplegament més gran durant l'assemblea constituent de Reagrupament.

En fi, com que Rut Carandell no se'm posa al telèfon tinc dues preguntes a fer-li: la primera és saber és quina experiència tenia quan Esquerra la va nomenar Secretari General de Funció Pública amb responsabilitats sobre els 140.000 funcionaris que tenia llavors la Generalitat. Ho dic perquè ni tan sols surt al seu currículum oficial .

Que jo sàpiga era traductora del Col·legi d'Advocats. Ho devia fer tan bé que ni tan sols la van repescar en el segon tripartit. A veure si el seu pas a Reagrupament és una qüestió més de ressentiment personal que de conviccions polítiques. Conec un altre cas, aquest de les comarques de Tarragona, que també es va passar a Reagrupament quan tampoc el van repescar de director general a Governació.

La segona pregunta és com ha anat a parar de directora de l'esmentada Escola de Prevenció i Seguretat Integral?. Quina casualitt perquè l'anterior director, Ramon Moles, també havia estat un alt càrrec d'Esquerra. Moles va ser secretari general d'Univeristats amb Carles Solà després d'haver-ho estat a Medi Ambient amb CiU quan Ramon Espadaler n'era el conseller. Una evolució política com aquesta costa de trobar fins i tot a casa nostra.

Com a director d'e-notícies he patit successivament les pressions de CiU, d'ERC, del PSC i ara de Reagrupament. CiU fins i tot em va fer fora de Catalunya Ràdio quan col·laborava amb Toni Clapés -gràcies a dues persones el nom de les quals no oblidaré mai: Eugeni Cabanas i Jordi Català. Però enguany e-notícies celebra el seu desè aniversari malgrat totes les travetes. O sigui que no ve d'aquí. El mèrit és sobretot dels seus quasi 200.000 lectors entre les quals hi ha lectors de Reagrupament però també sortosament de tot el ventall ideològic.

Per acabar, només voldria recordar als reagrupats el lamentable espectacle que han donat durant els darrers dies amb dimissions fantasma, guerra bruta, insults creuats. Francament, aquesta gent aspira a governar? aquesta gent és la que ha de declarar un dia la independència?. La mala imatge que han donat no és culpa d'Espanya, ni de la Guàrdia Civil, ni del Cesid, ni del sometent. Ni tan sols d'un submarí d'Esquerra. Ni d'una càrrega de profunditat de Convergència.

En fi, ara que Reagrupament ens acusa de "veto" enviaré aquest article a la web de la formació de Joan Carretero, a veure si tenen els pebrots -perdonin l'expressió- de penjar-lo. Voldria recordar-los, en tot cas, que m'empara la Llei Orgànica Reguladora del Dret de Rectificació del 22 d'octubre del 2003. Rut Carandell, que es llicenciada en Dret, segur que ho sap.

 

 

PD/ L'únic que em dol de tot plegat és que hagi quedat tocada la meva amistat amb el Quim Torra.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3725
12
Comentaris afegits 
joan (Barcelona) 18-03-2010 - 16:44
Ets com el Sostres, noms busqueu polmica perque sin ning us llegirira
Solsona (Barna) 13-03-2010 - 23:37
Contra l'independentisme el millor s el que tu fas, vinga portadas i fotos de l'Anglada, vinga articles d'en Domingo , vinga Sirera i cia, No hay que desir nada mas..
Ventura (Barna) 13-03-2010 - 23:32
Molt be Rius, precisament tu acusant als dems de resentits ,quina senyal de bon periodista, dos articles mes com aquest i et donaran el Pulitzer. Ja saps aquell empleat de Randolph Hearst i les fotos de la guerra de Cuba
Joan (Terrassa) 13-03-2010 - 10:51
El sostres en la seva web http ://www.salvadorsostres.com , anomena als de Reagrupament i la companyia del Laporta i els independentistes en general , com a malalts mentals , que necessiten que l'Artur Max , els hi doni la medicaci .
Josep de Moragues (Sant Gens les Fonts) 12-03-2010 - 22:35
El Sr. Bonaventura va pactar amb Reagrupament "hivernar "el PRC a canvi d'una Secretaria a la Junta. Actualment no es membre del PRC, ja que va presentar la seva dimissi com a Secretari General el Novembre passat, abandonant el Partit.
TORNAR