e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Setembre de 2009

L'independentisme del seny

El millor d'Arenys de Munt és que va ser una festa: no es va cremar cap bandera espanyola. És veritat que l'autocar de la Falange va rebre una pedrada, però també que aquesta localitat del Maresme s'havien desplaçat fins i tot anti-sistemes de Cornellà. A més, l'alcalde ho va condemnar sense embuts en declaracions a e-notícies.

En un acte al Col·legi de Periodistes uns dies abans, Carles Mòra ja va fer una crida a que Catalunya "no es deixi portar per la disbauxa" perquè "als independentistes ens veuen com a disbauxats, que pixem fora de l'orinal i que diem moltes bajenades". Salvador Cot ho resumia a l'Avui amb aquestes paraules: "L'alcalde, Carles Móra, no ha comès un sol error en tot el procés. Tampoc no ha perdut mai la calma i en cap moment no ha vacil·lat en l'acompliment del seu mandat". (1)

Mòra -sens dubte ha nascut un líder- va parlar aquell dia més com un presidenciable a la Generalitat que com l'alcalde d'un municipi de només 8.000 habitants. En cas de ser independents, va apostar per una regeneració de la classe política per no tenir "els mateixos defectes que l'actual", va defensar una una reforma de l'Administració de la Generalitat i fins i tot va denunciar que "muntar una empresa a Catalunya és un drama".

Fins i tot les JERC -en d'altres ocasions les seves actuacions han estat polèmiques- va optar per la via del seny. Van fer una protesta simbòlica davant els jutjats del contenciós-administrariu, però el seu portaveu nacional, Gerard Cova, va defensar que "no aconseguiran" donar la imatge de l'independentisme com una cosa minoritària o arrauxada.

I un altre jove -en aquest cas el president de la JNC, Gerard Figueras- també va deixar clar al Fossar de les Moreres que "hem passat dels canons, fusells i espases a la política, la mobilització i la comunicació" i que "hem de ser més intel·ligents, hem de ser més agosarats". Sobretot, "hem d’aprendre dels errors del passat". 

Fins i tot La Vanguardia ha canviat de parer. El diari del Grupo Godó ha passat de definir el referèndum com un "calentón oportunitsta" a proclamar en portada dilluns passat que "El civismo gana en Arenys". També va reconèixer el mateix dia a l'editorial "un cierto talento" en els organitzadors.

L'important d'aquesta Diada -i sobretot de la consulta d'Arenys- és doncs que l'independentisme ha tocat de peus a terra. Si mai som independents -cosa que personalment encara dubto- és perquè a Arenys s'ha fet el tomb. No serà anant contra Espanya, sinó a favor de Catalunya que es pot assolir la independència. Prou de cremar banderes o fer atzagaides al carrer, l'independendisme ha de demostrar que és una opció de govern.

 

(1) Dimarts, 8 de setembre del 2009. Pàg. 3

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2478
6
Comentaris afegits 
mjb (Barna) 24-09-2009 - 12:50
"va apostar per una regeneraci de la classe poltica per no tenir "els mateixos defectes que l'actual" Alg hauria d'anar a aquest casino a "apostar" per la sintaxi. Prou BAJANADES amb la llengua.
Martn Martnez Martnez (Barcelona) 17-09-2009 - 19:38
L'independentisme s una opci que divideix molt i el federalisme s una opci que no divideix tant.
Sergi (Granollers) 17-09-2009 - 17:47
Molt b, FERRAN (BARCELONA) per en sentit contrari, jo tamb demano una declaraci formal del govern espanyol que digui que si Catalunya declara pacfica i democrticament la independncia, no respondr amb la violncia.
FERRAN (BARCELONA) 16-09-2009 - 15:35
de pagar les pensions?, podria entrar, directament, a la Uni Europea? Ho dic, perqu tothom garla molt, per encara no he vist cap estudi seris (el llibre de la Gabancho, bviament, no em serveix).
FERRAN (BARCELONA) 16-09-2009 - 15:32
econmicament competitiva, podria canviar el seu model exportador? (el mn per Espanya, doncs crec que no s el mateix vendre a Sevilla que a Paris), podria suportar el fet de perdre el nexe cultural amb Valncia per sempre mai?, en seria capa de
TORNAR