e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Desembre de 2008

L'espai digital d'Esquerra (2)

Confesso que, quan va sortir Tribuna Catalana vaig veure amb simpatia un projecte digital que podia omplir el buit sobiranista, però de mica en mica s'ha anat diluint. Com deia en el meu article anterior, Tribuna Catalana s'ha convertit en una mena de Libertad Digital, però al revès. Encara pitjor perquè Sellarès comet l'error de barrejar informació i opinió, que també és de les primeres coses que t'ensenyen a diferenciar a les facultats de periodisme.

Ni tan sols ha sabut omplir l'espai digital d'Esquerra, ell que es vanta de ser tan amic d'en Carod. Esquerra ha esmerçat un munt de recursos en aventures electròniques d'audiència incerta. No estic en contra que ho faci, però si que ho facin amb recursos públics. Atès que Miquel Sellarès ha desenterrat la destral un dia haurem d'explicar amb pèls i senyals la història del Directe, del SMS25, del Crònica. I també d'altres experiències fracassades com l'Eurotribune.

De pas, parlarem també de les subvencions a Cultura 03 -l'empresa fundada per Eduard Voltas, ara número dos de Cultura- o de les freqüencies del CAC, on també hi ha marro com explicava recentment el Diari de Girona. Esquerra confon sovint l'espai comunicacional català amb l'espai comunicacional d'Esquerra. L'ACN n'és un exemple. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, en una resposta parlamentària, ha inclòs el periodista de l'ACN que el va acompanyar a Quebec -un viatge d'alt contingut informatiu com es poden imaginar: no va anar-hi ni TV3- en la delegació oficial de la conselleria.

Si cal fins i tot Vilaweb, que sortosament ja no s'autonomena Diari Electrònic Independent, entre subvencions i contractes de les conselleries d'Esquerra. Vilaweb, que ha aconseguit enredar El Punt durant uns quants anys amb això de l'edició digital, no li ha anat força bé el tripartit. De fet, dilluns passat anunciaven que estrenaran una redacció de disseny a la primavera encarregada a un estudi que ha fet, entre d'altres, el Canal Olímpic de Rem de Castelldefels. Entre subvencions i contractes públics la devem haver pagat entre tots els catalans.

Encara recordo com, al primer any del primer tripartit, es va vantar de donar per primer cop ajuts a la premsa digital: el 80% dels ajuts automàtics van anar a Vilaweb i això que Vicent Partal feia d'assessor del Govern. Sense oblidar contractes de Benestar i Família per valor de 90.000 euros o de Presidència per més de 200.000. Sempre m'he quedat amb les ganes de preguntar en què consistien els projectes tan generosament retribuïts.

Però si Tribuna Catalana ha esdevingut la veu digital de Carod, el vicepresident del Govern amb aspiracions a repetir de candidat d'Esquerra hauria d'estar més amoïnat que mai: li fa més mal que bé. Confesso que, com m'ha passat amb La Malla -un altre diari finançat amb fons públics, aquests de la Diputació de Barcelona- fa anys que l'he deixat de mirar.

De fet, crec que va penjar la seva 'notícia' -dir-li notícia és un insult a la intel·ligència- a dos quarts de quatre de la tarda d'un dijous i no me'n vaig assabentar fins l'endemà -una eternitat a internet-. I encara perquè em va avisar un redactor d'e-notícies. Francament, les obsessions de Miquel Sellarès han perdut tot interès. Però atès que va haver de dimitir per un informe sobre els mitjans hauria d'haver après la lliçó en comptes de repartir carnets de catalanitat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2445
5
Comentaris afegits 
Aragorn (Mordor) 07-12-2008 - 17:31
Rius, todo mi apoyo para su guerra contra "pjaros" como Vicent Partal, pero me parece que en parte el tal Sellars consigue parte de sus objetivos: lo que han tardado hoy en hacerse eco de la ltima de Tard, era para no hacer el juego a la Brunete?
Jordi T (Bcn) 07-12-2008 - 15:22
E-noticies s producte diferent i interessant per aix a la gent ens agrada i el seguim des de fa anys,per una empresa ha d'estar per sobre de les critiques. No m'imagino aquesta reacci cada vegada q alg critica la vanguardia.s molt trista aq polemica
Jordi T (Bcn) 07-12-2008 - 12:53
El refrany diu q les veritats ofenen.L'article educat i poc profund de Tribuna ha fet mal i alguns es posen nerviosos i escriuen articles amb un to i profunditat desproporcionats q els retrata com a persona i com a professional i q confirma el seu passat.
Jordi T (Bcn) 07-12-2008 - 12:30
E-noticies est plegat de banners publicitaris de diferents 'institucions publiques i a ms a la part final de la web hi surt amb el suport de la conselleria de cultura. Em sorpren molt q pugueu parlar d'aquest tema com si no anes amb vosaltres.
Charneguito (Bruselas) 05-12-2008 - 10:09
Conclusion: la prensa digital en catalan es un mero apendice del Tripartito. Bueno, eso ya lo sabiamos. Nada nuevo bajo el sol. Todo regimen que se precie necesita sus plumillas y lamebotas a sueldo.
TORNAR