e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Juny de 2009

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, tocava el crostó dijous passat al Departament d'Acció Social i Ciutadania per la saturació dels centres d'atenció a la infància. Com en el cas de l'Alba o l'expulsió de menors subsaharians, posava novament el dit a la llaga sobre el mal funcionament de les nostres Administracions.

Però de vegades dóna la sensació que, amb Rafael Ribó, només reben les conselleries d'Esquerra independentment de si s'ho mereixen o no. En les manifestacions anti Bolonya del passat mes d'abril va mantenir, per exemple, un silenci sospitós malgrat totes les evidències d'abús policial. I aixo que, per llei, pot actuar d'ofici. Per exemple, sí que ha actuat d'ofici en temes aparentment més inofensius com el funcionament de les oficines municipals d'informació al consumidor.

Tampoc ha badat boca sobre el darrer episodi polèmic que afecta al Departament d'Interior: la pèrdua de la visió en un ull per part de tres persones durant la celebració de la Champions per culpa dels Mossos. No deixa de ser curiós que ens n'assabentem pels mitjans de comunicació abans que per la conselleria i que els afectats hagin estat visitats per membres d'Afers Interns que, això sí, els hi han demanat perdó per les molèsties.

De fet, un dels que també va rebre -sortosament sense arribar a perdre un ull- va ser el cap de premsa de la Guàrdia Urbana en una mostra més de coordinació policial. Però tot plegat només ha servit perquè tant Joan Saura com Joan Delort hagin insistit en què es van actuar correctament. Com deia l'altre dia Manuel Trallero al seu bloc, un dels més visitats de Catalunya: "qué hubiera dicho el señor Saura si los hechos hubieran sido perpetrados por la Policía Nacional siendo la pobre Julita García Valdecasas delegada del gobierno del PP en Catalunya".

Si aquest país no estigués anestesiat per una campanya electoral que no ha interessat a ningú, Joan Saura hagués hagut ja de demanar la seva compareixença al Parlament a petició pròpia. I l'oposició hagués hagut de reclamar explicacions, però servidor tampoc ha sentit Núria de Gispert o Daniel Sirera; que són els que es dediquen a aquestes coses a CiU i PPC respectivament.

Per això sembla que, per al Síndic, els Mossos siguin intocables. O més ben dit: el que sembla intocable per a Rafael Ribó és el conseller d'Interior. No voldria ser malpensat, però ara em ve a la memòria que Joan Saura va substituir Rafael Ribó al capdavant d'Iniciativa i que aquest el va recol·locar posteriorment al Síndic de Greuges amb el vist-i-plau del Govern. Ribó no es va atrevir criticar el Govern ni per la ventada on, per cert, també tenien responsabilitat les conselleries d'ICV.

Fins ara, cap dels síndics anteriors -Anton Cañellas (1993-2004) i Frederic Rahola (1984-1992)- havien passat directament de l'oposició parlamentària al Síndic de Greuges. La tasca de Rafael Ribó al capdavant de la institució s'ha caracteritzat també per la inauguració d'una nova seu les obres de rehabilitació de la qual -només les obres- han costat més de cinc milions d'euros. El darrer favor és una nova llei a mida que permetrà que en cas de ser reelegit, cosa de la que no tinc pas cap dubte, estarà sis anys més al càrrec.

Durant el tràmit parlamentari de l'Oficina Antifrau; el portaveu de CiU, Oriol Pujol, va afirmar que els partits del tripartit havien signat un pacte no escrit segons el qual "el PSC liderava la Sindicatura de Comptes, ICV la Sindicatura de Greuges i ERC l’Oficina Antifrau”. Em temo que els fets li han donat la raó.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3258
4
Comentaris afegits 
Joan (Sarrià) 14-06-2009 - 23:04
Rius, tenen raó que en saps de la tupinadeta de les eleccions europees? Digues algo, sino pasa-li a l'amic trallero, ell segur que no vacila, oi? Que es mes noticia això que moltes altres temes d'aquest petit pais
Jaume (Gracia) 09-06-2009 - 19:51
De la tupinada electoral, no en dieu res, no? Suposo que el frau electoral no es noticia, pq afecta partits com II. Quines penques, tornes a la teva antiga ocupacio de col.laborador de les forces repressores, oi?
Hiro Nakamura (Poble Nou) 09-06-2009 - 19:35
Ei Rius! Fantàstic el que dius a l'article!!! Però per què no publique res del desordre de xifres entre ajuntaments i Ministeri de l'Interior pel que fa els resultats de les Europees??
broquil (BCN) 07-06-2009 - 01:39
Molt bon anàlisi Rius.
TORNAR