e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 d'Octubre de 2009

Les troles de Nebrera

En política, com a la vida, s'enxampa abans un mentider que un coix. És el que li ha passat a Montserrat Nebrera. He perdut el compte del nombre de troles que ha dit des del seu fitxatge estrella a les últimes eleccions. La trajectòria de Nebrera al PP ha estat, en efecte, tan accelerada que al final ha sortit de pista perquè en política el que compte no és la velocitat sinó la resistència.

Els Nebrera són com els Maragall. Tothom sap que dels dos Maragall l'Ernest, el Tete, és l'intel·ligent. Fins i tot, si no recordo malament, ho reconeix el mateix expresident a les seves memòries. Doncs amb els Nebrera passa el mateix: l'intel·ligent és el marit, Constantí Pera, un advocat solvent que sap que a la seva dona l'enlluernen massa els flashos i els titulars.

La roda de premsa de comiat ja va ser al més genuí estil de la casa: després de dir que havia estat un "honor" ser diputada afirmava deu minuts després que la cambra catalana s'hi ve a perdre el temps. Més tard assegurava que no hi tornaria mai més, però també que "el virus de la política" es porta a la sang. En què quedem, doncs?.

De contradiccions, estirabots i sortides de to n'hi ha un munt en la seva curta, però intensa carrera política. Alberto Fernández recorava dijous passat a Can Basté que poques setmanes després del seu fitxatge estrella per Josep Piqué "ja li muntava sopars de conspiració".

En efecte, el famós sopar del Majestic -assortiment d'enciams amb pernil d'ànec, orada al forn i cassis de xocolata de postre- portava el nom de "Sopar de presentació de l'Alternativa de Govern", però no se sap ben bé si era d'alternativa al tripartit o al mateix Josep Piqué, que se'n va assabentar per la premsa. O quan va dir que s'afiliaria al PP amb "mil persones més" malgrat que, al final, es va afiliar tota sola.

Pel que fa a la seva tasca parlamentària el seu balanç és també ben magre: surt gairebé a una interpel·lació parlamentària per any com ja va informar aquest diari. En l'últim ple, en una nova mostra de respecte parlamentari, va fer campana per poder pronunciar una conferència a Galícia.

Per això, en el seu comiat només van assistir tres persones per a donar-li suport una de les quals era el seu marit i l'altra el seu cap de premsa -la tercera era un exmilitant del PP: Josep Graells-. Almenys el 13 de juny del 2008, quan va presentar la seva candidatura al congrés del partit també al Parlament, tenia una colla de fidels del Maresme.

El que em sap greu és per la gent que li va donar suport i que es va integrar en la seva candidatura. Potser convé recordar-los a hores d'ara: Joan Garriga Domènech, Santiago Gotor Sánchez, Maneul Soriano, Juosé Angle Pascual, Jordi Rovira, Julia Sánchez Oña, Abraham Cobo Sánchez, Lluís Tejedor Fabregat, Patrick Cruz Molero, Paulí Mojedano Singla, Joan Ramon Bosch, Jerónimo Salledo Antúnez, María Ángeles Olano, Pere Curto, Joaquim Salazar Vargas, Antonio Ribelles Sanza, Rafael López Rueda, Juan Casas Dolors Gil, i Daniel Valle.

A la llista, per cert, hi havia també tres diputats al Parlament -María Ángeles Olano, Rafael López i Jordi Muntanya- mentre Francesc Vendrell i Enric Millo s'ho miraven des de la barrera. Em consta que tant l'un com l'altre han acabat tips del protagonisme de Nebrera. Suposo que com dos dels seus més incombustibles defensors com el portaveu a Mataró, Paulí Mojedano, i el diputat al Congrés Antonio Gallego, perquè no consta a hores d'ara que hagin seguit les passes de la exdiputada.

Dos dels més reputats nebreròlegs del país la retrataven també aquest cap de setmana: Juan Carlos Girauta, a El Mundo, recordava una altra de les seves troles -en aquest cas sobre Aznar- amb aquestes paraules: "no cuela, Montse". I l'endemà Miguel Porta Perales reblava el clau a l'ABC: "Si Nebrera quiere regenerar la política debe empezar por sí misma". Doncs això.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
5845
4
Comentaris afegits 
Guillem de Varic (Varic) 29-10-2009 - 08:54
Sr. Rius, aqu t material per un bon article d'investigaci: http://www.cimeraextra.blogspot.com/
Francisco (El Prat) 27-10-2009 - 11:18
Xavier, te equivocas profundamente en algunos de los nombres que citas en el artculo. Especialmente grave y malicioso, es incorporar al mismo al Diputado Antonio Gallego, ya que NUNCA ha apoyado a Nebrera, siempre ha sido oficialista en ese aspecto.
Josep (Barcelona) 26-10-2009 - 21:58
Em fa molta gracia aquest artcle contra el Nebrerisme. Vost mateix l'altre dia la tildava de coherent i avui no. Es una persona coherent, i que si no ha fet mes es xq no l'han deixat, moving!!! Espero que faci algo per catalunya, perque val molt!!
jordi l'h (l'h) 01-11-2009 - 00:35
segur que deus tenir ra en el que escrius,per prefereixo poltics aix que no molts que tenim al parlament que l'nic que fan es calentar l'esc i xupar al cul a les direccions dels partits per no perdre la cadira.La sol.luci son les llistes obertes!!!
TORNAR