e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 d'Abril de 2009

Les putes de CiU (1)

Sospito que Salvador Sostres encara no ha paït que l'haguéssim fet fora ara fa quatre anys de l'e-notícies. Sens dubte una de les decisions més encertades des que sóc director d'aquest diari. Li devia doldre tant que el primer que va intentar va ser tornar amb l'excusa que era el 28 de desembre i ho podíem colar com una innocentada.

D'ença d'aleshores li dura el ressentiment. I això que va ser el 2004. Com passa el temps. En no sé quin dels seus llibres citava tot els mitjans per als quals ha passat llevat del nostre. He perdut també el compte de tots els llocs d'on l'han fet fora i de la llista de damnificats -Antonio Franco, Joan Barril, Màrius Carol, Gemma Nierga, Alfonso Arús, etc., etc.- perquè n'hi ha per a omplir un monument a la catalana com el Vietnam Veterans Memorial de Washington.

Recordo que el primer que va fer amb el canvi de propietat de l'Avui va ser ensabonar Vueling -ell que es vanta d'anar sempre als millors restaurants- per a cobrir-se les esquenes. "Vueling et permet anar i tornar de París el mateix dia podent aprofitar tota la jornada ...." començava un anunci publicitari camuflat d'article publicat el 24 de gener del 2005. Deu ser la seva manera d'"intentar fer-ho be, cada dia millor", que deia en la seva darrera queixalada.

La veritat és que als crítics d'Unió els hi ha anat bé per a situar la seva web en un mapa digital cada cop més atapeït, però els hi causarà més d'un disgust. De moment ja ha acusat Josep Antoni Duran i Lleida de pagar amb diner negre i a Sánchez Llibre de llogar putes per als mítings de CiU. Almenys aquest cop ha tingut el detall de no parlar del càncer del líder d'Unió.

A Convergència ja els fa més mal que bé, sobretot a David Madí. El dia que recuperin el poder -llogant putes ho dubto- el deixaren tirat com un kleenex. Un kamikaze com aquest està bé com a soldat d'infanteria, com a carn de canó, però després convé amagar-lo a corre-cuita. No m'estranya que no el vulguin ni de negre per a escriure llibres i que Jordi Pujol tries Manuel Cuyàs, tot un senyor, perquè l'ajudés amb les memòries. Entre la categoria -professional i personal- de l'un i de l'altre no hi ha color.

No sé quin complex sexual té Salvador Sostres que sempre acaba parlant de putes. L'última enganxada que vam tenir va ser per un article en el que explicava que Convergència ja li havia pagat una. Encara guardo el correu electrònic que em va enviar perquè, en la seva opinió, vam "descontextualitzar" l'article. Des de llavors, malgrat el que digui, no ha contestat mai ni als meus SMS.

Però la propera vegada que em toqui cobrir un míting de CiU estaré més atent a les putes que a Artur Mas. A veure si, malgrat els esforços d'Agustí Colomines, la casa gran és en realitat una casa de barrets. El més trist de tot l'episodi és que ningú de Convergència hagi gosat picar-li el crustó. Si no l'ha desmentit ni David Madí ni Josep Sánchez Llibre ni cap portaveu del partit deu ser que l'episodi en qüestió és una veritat com un temple.

Em veig Quico Homs buscant senyoretes per aquestes carreteres de Déu -ara que el tripartit equipara la prostitució a "vendre melons"- per a intentar animar l'ensopida campanya de Ramon Tremosa. Un acte electoral, en efecte, no és una classe universitària. Cal una mica de sang. Tampoc crec que, a Flandes, hi hagi molts catalans amb dret a vot. De fet no rutlla ni el gabinet de premsa: t'envien una foto sense cap text -com la del consell nacional de dijous passat- o una nota de premsa sense cap foto -com la del llibre de l'endemà amb Pujol-.

En fi, si Salvador Sostres creu estem obsessionats amb ell, ens dediquem a la "pirateria", estirem "els bolsos a les àvies" -crec que l'únic que viu del bolso de la seva àvia és ell-, publiquem "mentides de l'alçada d'un campanar" i ens dediquem a "robar" els seus articles que no pateixi que ho deixarem de fer llevat, per si de cas, que sigui notícia. Ja m'ho deia l'altre dia un dels esmentats més amunt: "li fas massa cas al friki del Sostres". Hauré de fer autocrítica: tenia tota la raó.

Em sap greu per ell perquè crec que té més ressò a través nostre que a través d'alguns dels mitjans de comunicació de masses en els que col·labora. Almenys citem cosa que ell no fa mai encara que es llegeixi l'e-notícies de pe a pa abans d'escriure el seu article. L'hàbit s'escampa perquè un altre que tampoc ho fa -i que també és de la colla- és Vicent Sanchis. No es queixarà l'exdirector de l'Avui del tracte exquisit que ha tingut sempre en aquest diari. Només cal posar el seu nom al cercador.

No m'ho esperava, en tot cas, dels amics d'El Matí. L'últim responsable de la publicació d'un article és el director del mitjà, no l'autor. Malauradament, no he aconseguit trobar enlloc el nom del director. Malament rai d'una web en el que no hi ha ningú per a donar la cara. Però dijous passat, quan em va trucar Joan Capdevila, àlies Capi, -Sostres el va deixar pels núvols en un article a l'Avui el 30 de gener de l'any passat- per a aclarir-me que tot havia estat un error informàtic no vaig imaginar que l'endemà un dels seus articulistes dispararia amb bala. O ha actuat de mala fe o li han fotut un gol. Gol sud, que és diu. En aquest cas, no sé què és pitjor. No s'hi val dir "això són coses del Sostres" o "ja saps com és el Salvador".

Tant se val, el fenomen Sostres s'acaba. Ara s'arrossega per algun plató de televisió i només li queda la columneta de l'Avui -hàbilment compensava a l'altra banda per l'Empar Moliner-, El Matí i el seu bloc. Aquest darrer amb publicitat a dojo: només cal comprovar in situ l'elevat nombre d'anunciants: no en té ni un.

A més, crec que el bloc de Manuel Trallero supera, amb escreix, tota l'audiència que pugui tenir Salvador Sostres als diferents mitjans. Sobretot ara que, per decisió pròpia, ja no el podem llegir a La Vanguardia. Sens dubte, una gran pèrdua per al periodisme. També fa de tant en tant algun cara a cara amb el Yoyas o defensa a capa i espasa Josep Anglada. La seva última esperança deu ser que Javier Sardà el repesqui per al seu nou programa televisiu. Estarem a l'aguait. Com ha acabat. I això que de jove prometia.

PD/ Ja saps el que diu la dita, Salvador. Truca'm el dia que et facin fora de l'Avui.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3495
9
Comentaris afegits 
Antoni (Barcelona) 21-04-2009 - 10:25
Si tant passa del Sr Sostres, el millor que pot fer s ignorar-lo i no donar rang de notcia all que diu als seus articles. Parlant de publicitat las blogs, bona part de la d'e-noticies s institucional. Com us ho heu fet? No condiciona la indenpncia?
mateu (la garriga) 20-04-2009 - 19:44
D'acord amb tot, Rius, noms un apunt: quan vost diu que la responsabilitat d'un article recau en el director, tamb va per e-notcies? ho dic perqu a e-notcies n'hi ha algun -sobretot Alexandre- que si el culpessin a vost es quedaria sense lectors.
Manel (BCN) 20-04-2009 - 18:15
(segueix) on li deia: "Encara recordo els teus polvos, etc., etc". La mare d'aquesta noia es va passar nits plorant per culpa d'aquest article i d'un paio sense escrpols que es capa d'aixo i molt mes.
Manel (BCN) 20-04-2009 - 18:13
Joanet, el Sostres pot dir totes les veritats que vulguis pero tamb podria dir-les sense insultar ni desqualificar ning. Conec una noia que va estar sortint amb ell i quan van tallar el tio li va dedicar un article a l'"Avui" on li deia:
Joanet (Tarragona) 20-04-2009 - 09:13
De tota manera, i per a ser justos, cal dir, per, que hi ha vegades que el Sostres diu veritats com a temples, que resulten incmodes per molta gent.
TORNAR