e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Juny de 2008

L'efecte Esquerra

Tant de bo fossin profètiques les paraules de Joan Pugicercós de la nit electoral de dissabte. El nou president d'Esquerra -juraria que estava emocionat i tot- va destacar que havia estat "una jornada democràtica impecable" i un "exemple de renovació política" que "marcarà un precedent a la política catalana".

Els militants d'Esquerra, en efecte, ens van donar una lliçó de democràcia interna a tots plegats amb un percentatge de participació superior al 70%. També, per cert, l'estructura del partit -amb la secretaria d'organització al capdavant, Pilar Albiol- perquè no era fàcil organitzar unes eleccions simultàniament a Catalunya, País Valencià i Illes Balears. Fins i tot la mitja dotzena d'incidències menors es van poder arreglar a primera hora. Felicitats, de debò, a tots ells.

Si Saura vol saber què es això de la participació es pot estalviar tota mena d'informes: en tindria prou d'haver estat dissabte en una seu d'ERC. Només un detall: sols cal comparar la participació de dissabte amb la del referèndum de l'Estatut. Ara estaria bé, doncs, que l'exemple d'Esquerra s'encomanés a la resta de forces polítiques catalanes cosa que dubto. Els socialistes, per exemple, es van afanyar a tots els candidats "per una campanya vibrant" i per "un procés democràtic", però segur que son incapaços de fer el mateix.

I el mateix dia que els militants d'ERC trempaven amb l'elecció del seus nous dirigents, Unió convocava el seu 24è congrés. Però per si de cas Josep Maria Pelegrí ja advertia "aquest no serà un congrés de canvi de lideratges. Tenim els lideratges molt consolidats i sòlids, molt clars, i molt bons". "No serà -insistia- un congrés ni de discussió, ni de canvi de lideratges”. Però si no és per a debatre per a què serveix un congrés?:

Finalment, Artur Mas continuava amb la cantarella de la casa gran del catalanisme perquè “es tracta de convèncer una majoria de gent per a que faci pinya al voltant d’un projecte catalanista amb les idees clares i les portes obertes a tots els qui vulguin treballar per Cataunya”. Crec que, ara per ara, l'únic que s'ha apuntat a aquest invent de la casa gran del catalanisme ha estat Agustí Colomines. I cobrant.

El congrés de CDC està tan amanit com els altres, només cal veure la ponència ideològica. Al final, Quico Homs s'ha limitat a recordar les dues resolucions aprovades pel Parlament a favor de l'autodeterminació, la del 1989 i la del 1998. I això que estem al 2008. La ponència sobre el dret a decidir és com la definició de Catalunya com a nació al preàmbul de l'Estatut. Molt soroll per no res.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1807
3
Comentaris afegits 
Pipo 10-06-2008 - 09:28
pipomerida@gmail.com
Pilar Albiol, no Garcia-Albiol. Que jo spiga, no s familiar del pepero...
Josep Jorba 09-06-2008 - 16:34
El ressorgiment d'ERC
Un congrs que tots els mitjans vaticinaven com la gran tempesta i l'enfonsament de la formaci, ha acabat com un efecte boomerang, enfortint ERC i donant una lli a tots els altres partits. Independentment de qui hagi guanyat, ERC s l'nic partit on decideixen els militants. El partit s'ha cohesionat, tothom ha pogut parlar i ara el partit retorna a escena amb les forces renovades
Montse 09-06-2008 - 11:58
Grcies
Si noi, ha estat una bona llio. Encara que alguns exdirigents d'Esquerra hagin fet relliscades, els militants som els que manem en aquest partit, i hem parlat clar i catal. Visca Catalunya lliure!
TORNAR