e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Juny de 2008

Amb la confiança que em dóna no ser tertulià d'Antoni Bassas i sospito que no haver-me perdonat mai un article contra ell que em va colar Salvador Sostres el dia que s'estrenava a e-notícies, em pregunto si Catalunya Ràdio es pot permetre la seva marxa ara que hi ha tota mena de rumors. Potser sí que després de més de dotze anys i una vintena de premis no vol matinar més o necessita un canvi d'aires. Al capdavall ja ho deia ell en una recent entrevista a El Periódico que no es veia jubilant-se a les emissores de la Generalitat.

En contra seu juga el fet que en la darrera onada del 2008 s'ha quedat per sota, per primer cop, dels 400.000 en perdre'n 96.000 -un 23%- i passar de 405.000 a 309.000. I que deu sentir l'alè de Carles Francino, de la SER, al clatell amb 280.000 oïdors a Catalunya. Entre d'altres raons perquè alguns dels seus fidels -per exemple, la meva dona- se n'han anat amb el Basté, que frega els 200.000. Però ja se sap que l'EGM és una loteria, sobretot a Catalunya, perquè de vegades es puja i d'altres es baixa.

A favor de la seva continuïtat hi ha el fet que Catalunya Ràdio no es pot permetre la fuga d'un altre professional després de la marxa de Toni Clapés i Jordi Basté. De vegades he arribat a pensar que Montserrat Minobis era un submarí de Rac-1 o de la Ser perquè si no no s'entén els seus intents per a enfonsar l'emissora. La seva gestió va ser tan nefasta -només estava amoïnada per la quota femenina- que fins i tot Jordi Mercader, en el seu llibre de memòries sobre Pasqual Maragall, culpa del seu fitxatge a ... Joan Majó. Quan tothom sap que va ser una decisió personal de l'anterior president de la Generalitat.

En la franja de migdia les últimes batalles entre Problemes domèstics i Minoria Absoluta s'han inclinat a favor Manel Fuentes i a primera hora de la tarda Xavier Grasset resisteix el setge. Però a partir d'aquella hora l'audiència cau en picat perquè els fitxatges d'Oleguer Sarsanedas tampoc han reeixit del tot malgrat que hagi estat recompensat amb la seva continuïtat a la direcció.

Llucià Ferrer va tercer en la franja de tarda per darrera de l'intocable Toni Clapés i Gemma Nierga a la Ser. I amb Julia Otero de quarta jo no estaria tranquil perquè està escurçant distàncies des d'Onda Cero. Més avall, no recordo com anava Gaspar Hernández d'audiència, però Joan Barril va tercer per darrera del malaguanyat Carlos Lamas i ara Àngels Barceló (Ser) o fins i tot César Vidal (Cope). En aquesta hora, la Cope, a Catalunya, té uns 60.000 oïdors mentre que Catalunya Ràdio és queda en uns 40.000. Pel que fa a la franja d'esports de la nit Bernat Soler -gran exclusiva la de Joan Rosell, per cert- el guanya no només El Larguero, de la Ser, sinó també Rac-1.

Per això, la programació de Catalunya Ràdio és un trencaclosques en el que tocar qualsvol peça pot ser fatal per a l'audiència global de l'emissora. No m'agradaria estar en la pell d'Oleguer Sarsanedas malgrat que, a diferència de Francesc Escribano, ha salvat el coll. Ja ho va dir el portaveu d'ERC en la comisisó de control, Carmel Mòdol, en la penúltima comissió de control de la CCMA: "continuïtat en els noms no vol dir necessàriament continuïtat en les polítiques". "A la ràdio també li cal una renovació", va insistir. I té raó: Catalunya Ràdio és només líder en la franja del matí, migdia i havent dinat. En la resta ocupa la tercera posició.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3697
5
Comentaris afegits 
Carme (L'Hospitalet) 27-06-2008 - 16:33
Segons http://eldialcatala.blogspot.com/2008/05/egm-primera-onada-de-2008-i-ii.html l'audiencia del Bassas ha estat de 399.000 no 309.000. És bastant diferent.
Oriol 12-06-2008 - 00:40
les enquestes de EGM son una patranya
Jo he participat en 2 ocasions en enquestes de egm, i son una autentica presa de pel.
David 10-06-2008 - 23:49
Només cal mirar la web dels 25 anys
Si algú té dubtes de què Catalunya Ràdio s'ha quedat atrapada en el temps, només cal que miri la web commemorativa dels 25 anys. Fins i tot hi apareix el Sarsanedas quan la van inaugurar!
papitus 10-06-2008 - 18:30
Lamas
En Lams va morir, ara hi ha la españolísima Barceló
Pascual Ete 10-06-2008 - 16:57
Ya lo has dicho todo.
Rius, tú lo has dicho. NUNCA te ha perdonado un articulo de techos. Es de extrañar que mi menda boicotee el medio donde ensucia un individuo de semejante calaña?
TORNAR