e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Setembre de 2008

La vergonya de la Copa Davis

Enlluernat pels èxits del Santana i l'Orantes, el meu pare va intentar endebades que li agafés afició al tennis. No se'n va sortir mai. La meva constitució física -fins i tot el meu sistema nerviós- és més apte per a esports de resistència -com el periodisme- que no pas de precisió. Tenia veritables dificultats per calcular la potència necessària per a fer passar la pilota per damunt de la xarxa i, al mateix temps, que botés dintre del maleït terreny de joc. La meva especialitat era enviar-la als núvols.

Però era una època en que el tennis era un esport de senyors. Encara hi havia l'obligació d'anar blanc de cap a peus. Ara el tennis, ha degenerat. Si fa no fa com el golf, on també criden. Me'n vaig adonar, de cop i volta, el dia que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va regalar quatre capotes als membres de l'equip espanyol de la Copa Davis. No sé si Aguirre volia escalfar l'ambient, perllongar l'eufòria de l'Eurocopa o treballar-se el proper congrès del PP.

Després van posar el terreny de joc al mig de la plaça de toros de Las Ventas. Semblava una metàfora de qui era el toro i qui el torero. I, a l'hora del torneig, hi havia banderes espanyoles a dojo. N'hi havia tantes que fins i tot El Mundo va publicar una foto a doble plana. Però allò no era una partit de la Davis, ni tan sols una corrida de toros, sinó els condemnats davant les feres. En semifinals, el resultat va ser rodó: 4 a 1.

En general tant me fa qui guanyi. Sóc un home poc inclinat a la passió de l'esport. Però, després de l'espectacle, em van venir ganes d'anar a favor d'Argentina a la final. El públic de Madrid va fer bo John McEnroe, que ara sembla un sant. Els va disculpar i tot. Allò semblava la revenja després de la final de bàsquet de Pekín. Però, tant per tant, preferiria guanyar als EUA en PIB o al G-8.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2528
6
Comentaris afegits 
sr Pepito (Lrida) 27-09-2008 - 09:48
sr Rius:se nota que no entiende nada de tenis ni de lo q lo rodea.Este ambiente es totalmente normal en Copa Davis ,espere lo q veremos en Argentina,y ah!por cierto,el entrenador de USA no es John MacEnroe,si no su hermano Patrick.Le molest q ganara Esp?
francesc (bcn) 26-09-2008 - 17:57
el problema es que el public es futbolero(no vegis la que els hi espera a l'argentina), a la final de la davis de bcn el mateix, al final hi aniran els ultra sur.
curro (madrid) 25-09-2008 - 11:17
Pues a m lo que ms me choca de todo es que hace pocos aos se construy en Madrid un pabelln especfico para tenis, llamado Telefnica Madrid Arena, y que la Copa Davis la jueguen en otro sitio. Una muestra ms de la cultura del despilfarro.
Gustavo (BCN, Espaa) 25-09-2008 - 00:29
Te refieres a John o a su hermanito Patrick, actual entrenador del equipo USA? Lo de la plaza de toros y las banderitas... Si hace rabiar a los nacionalistas catalanes, es que debe ser bueno.
Juan (Barna) 24-09-2008 - 21:33
Que le vamos a hacer Rius, tu problema es que has elegido mal y ahora te toca sufrir. Yo, por el contrario, goc con el espectculo: un gran equipo, un gran foro y una gran faena.
TORNAR