e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Maig de 2009

Si Catalunya Ràdio ha perdut el lideratge és perquè l'ha perdut en totes les franges horàries -matí, migdia, tarda i nit- la qual cosa, en ràdio, equival a una catàstrofe. El cas de Joan Barril, per exemple, és ben curiós. Barril és un gran periodista escrit, però no un home de ràdio.

Si li van fer un forat a l'emissora -a costa del desaprofitat Gaspar Hernández, que ara s'ho passa pipa escrivint llibres- és no només perquè és un dels nostres, sinó també perquè el van fer fora de ComRàdio. Resultat: Barril està per darrera fins i tot del polèmic César Vidal. Només confio que almenys no cobri el que cobrava a la Com.

Però el cas més curiós és el de Neus Bonet. Neus Bonet ha passat de fer de cap de programes a presentadora estrella; una cosa, per cert, que va dir que mai faria quan exercia aquest càrrec a Ona Catalana. N'hi ha prou amb recuperar el que va dir al programa 20 Anys amb Tu el 27 d'agost de 2003.

Només espero que Catalunya Ràdio no acabi com Ona Catalana -que havia de ser la ràdio privada de CiU si la federació perdia el poder- malgrat que, en aquest cas, el mèrit és també de Josep Puigbò. Puigbò ha fet una evolució peculiar: ha passat successivament de l'òrbita de CiU (TV3) a la del PP -va presentar un Telediario cap de setmana quan Piqué encara remenava les cireres- i del PP al sobiranisme. Fins i tot va presentar l'homenatge a Xirinacs al Palau de la Música.

Però a Neus Bonet no la puc jutjar perquè no l'escolto. Sols puc aportar una anècdota personal: un dia, a la dutxa, estava escolant la seva tertúlia i el to era tan monòton que durant uns minuts vaig pensar que era Catalunya Informació. Tampoc tinc cap dubte que les entrevistes de referència de la Corpo són les que fa Josep Cuní a TV3 que, preferentment, són les que recollim a l'e-notícies. I que consti que no vaig ni a les tertúlies del Cuní ni a les de la Bonet.

Ara està per veure si Catalunya Ràdio recupera el lideratge o la fatídica esquerda amb Rac-1 s'eixampla encara més. En ràdio, com en televisió, és més fàcil perdre el lideratge que recuperar-lo. Un exemple és Tele 5, que va tirar la tovallola el mes d'agost perquè TVE tenia els drets dels Jocs -va perdre quatre punts de cop- i des llavors no aixeca cap.

Amb l'agreujant que la Ser està a tocar. No sé qui va fer la nota de prensa de Catalunya Ràdio el dia en qüestió -si Josep Sáez o Jordi Català-, però per a diluir el sorpasso de Rac-1 parlaven d'"empat tècnic" i destacaven que la Ser està només a 2.000 oients. Caldrà, doncs, estar a l'aguait per si Catalunya Ràdio cau a tercera posició en la propera onada de l'EGM.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3317
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR