e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Novembre de 2008

La Sarah Palin del PP

Cada vegada estic més convençut que Montserrat Nebrera és un bluff com Sarah Palin. Durant la seva curta trajectòria política el nombre de relliscades, contradiccions, lapsus, estirabots, sortides de tot i fins i tot mentides enxampades in fraganti han estat innombrables. Encara recordo el dia que va anunciar que, quan es fes militant, arrossegaria dues mil persones més.

Després crec que va rebaixar successivament la xifra fins al centenar, però al carrer Urgell encara els esperen. Finalment es va fer militant el 2 d'octubre de l'any passa amb el número 31.348. Només vuit mesos abans d'aspirar a la presidència. Tot un rècord.

També és veritat que en l'ascens del globus hi ha contribuït poderosament Mariano Rajoy, que es va empescar a darrera hora la candidatura artificial d'Alícia Sánchez Camacho. Rajoy va actuar amb el PP de Catalunya com amb les llistes del PP per Madrid: va esperar tant que, al final, la crisi li va esclatar a les mans. Com la pugna Gallardón-Aguirre.

Amb el PPC hagués hagut de deixar que, per una vegada, els disciplinats militants del partit escollissin democràticament el seu líder entre Alberto Fernández, Daniel Sirera i Montserrat Nebrera; ordenats pel nombre presumpte d'avals recollits per cadascun. Però finalment va col·locar Alícia Sánchez Camacho a dit i, de retruc, va convertir Nebrera en l'heroïna del congrés.

Des de llavors, al sector Nebrera s'hi han incorporat rebotats i ressentits perquè sovint la política té mes a veure amb la química que amb la ideologia. I com que el PP practica el canibalisme amb els seus propis dirigents més que qualsevol altra força política -potser llevat d'Esquerra- la llista de damnificats és llarguíssima

Al sopar d'aquest dimarts tenien previst assistir-hi -em consta que algun s'ha fet enrere- viejas glorias com Manuel Milián Mestre, que va marxar amb un cop perquè va recular de les llistes al Congrés; Reyes Montseny, que també va caure de la candidatura; Alexandre Pedrós, que havia de ser president de l'ICO, però va saltar per una informació d'El País; Josep Maria Trias de Bes, un fitxatge de CiU que va acabar de president de Transmediterrànea;  y Antonio Ainoza, al que Alberto Fernández va fer fora del grup municipal de l'Ajuntament de Barcelona.

A Nebrera la perd l'ànsia de titular més que a qualsevol altra dirigent del panorama polític català, cosa francament difícil perquè tots es deleixen per sortir a la foto o tenir un micròfon al davant. L'últim exemple va ser en el darrer ple del Parlament, dimecres passat, quan la consellera Tura li va passar literalment per sobre com una piconadora durant una pregunta sobre la situació dels centres penitenciaris. I això que Nebrera presumeix de saber-ne perquè és presidenta de la Comissió de Justícia del Parlament, un regal honorífic que li va fer Josep Piqué per a consolar-la quan es va quedar sense el càrrec de portaveu.

En una una sola intervenció de dos minuts i mig, Montserrat Nebrera va tenir temps de barrejar la piscina de la nova presó de Lledoners, la crosta nacionalista als mitjans de comunicació, la crosta socialista, el panorama lingüístic, els Pressupostos de la Generalitat per al 2009, les goteres de la Model i el CAC.

En el seu torn de rèplica, la consellera de Justícia la va rebregar sense contemplacions: "vostè s'agafa a la demagògia fàcil que l'incentiu de poder anar a la piscina cada tres setmanes és un malbaratament de diners". Tura va acabar aplaudida pels escons del seu grup mentre els del PP no sabien on amagar-se pel ridícul que acabava de fer el seu fitxatge estrella a les darreres eleccions. D'estrella a estrellada, que es diu en aquests casos.
 
S'ha de tenir un cor dur com una pedra -ella que es mou en l'òrbita de l'Opus- per a qüestionar que els interns d'una presó puguin anar a la piscina de tant en tant. Però tal i com està el PP a Catalunya pot passar de tot. Malgrat la meva opinió personal no dubto que, en unes eleccions, pot tenir més ganxo mediàtic que Alícia Sánchez Camacho. Al capdavall, als presidents del PP de Catalunya els fan servir com un kleenex. Només cal repassar la llista: Eduard Bueno, Miguel Ángel Planas, Jorge Fernández, Aleix Vidal-Quadras, Alberto Fernández, Josep Piqué i Daniel Sirera.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2501
4
Comentaris afegits 
Juan Carlos (Barcelona) 21-11-2008 - 17:35
Rius, Nebrera es el futuro del panorama poltico cataln, y a ti eso, parece que te da rabia. No seas tan egoista y piensa lo que est defendiendo Montse Nebrera, en el seno del PPC. Est haciendo algo que muchos ya quisieran. MN= LIBERTAD
Josep (Barcelona) 19-11-2008 - 21:16
Nebrera demagoga? Rius, piensa el ladrn que todos son de su condicin. Su primer prrafo contiene acusaciones varias, pero no acredita Ud. ninguna. Piscinas para presos? Dgaselo a todos los que no llegan a fin de mes o se han quedado en el paro.
CataldeBCN (Barna) 19-11-2008 - 17:20
S senyor, Rius, tota la ra. Aquesta dona s un bluff de cap a peus. Si es segueixen les seves tertlies es pot veure que noms hi han eslgans grandiloquents, tot sovint contradictoris. Tot "imatge" i categoria intel.lectual per sota del que pot semblar
indignada (Barcelona) 19-11-2008 - 12:43
No em puc creure aquest post, s'han de tenir els ulls cecs per poder dir aix de Montse Nebrera. Pot ser que no pensis com ella, per no crec que hi hagi ara mateix cap altre poltic de la seva talla intelectual, i amb tantes ganes de renovaci i fora.
TORNAR