e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Febrer de 2009

Amb tot el respecte per Salvador Sedó (Reus, 1969) la seva designació -el passat 31 de gener- com a candidat d'Unió per a les europees confirma que és un típic producte de partit. En el seu currículum no hi vegi cap màster, cap doctorat, cap viatge d'estudis a l'estranger. Ni tan sols, per cert, idiomes; imprescindibles per anar pel món.

Sospito que el gabinet de premsa d'Unió -sempre tan eficaç- va haver de recórrer a les dades escolars per a inflar el currículum perquè ens vam assabentar, de retruc, que va fer l'EGB a la Salle de Reus, el BUP a l'Institut Gaudí i el COU a l'Acadèmia Prat, ja a Barcelona. Pel que fa a estudis universitaris, una magra diplomatura en Enginyeria Tècnica Industrial. De sortir escollit serà segurament l'enginyer tècnic més ben pagat de tot l'Estat perquè crec que el sou d'eurodiputat frega els 13.000 euros al mes entre una cosa i altra.

Salvador Sedó, militant d'Unió Democràtica des del 1985, ha fet carrera dins del partit: conseller nacional des del 1991, president d'Unió de Joves (1993-1995) i després encara secretari general (1995-1996); canvi de càrrec que, salvant totes les distàncies, a la política occidental només li conec a Valdimir Puttin, que ara és primer ministre després d'haver estat president de totes les Rússies. L'únic càrrec no vinculat a Unió de Salvador Sedó és haver estat membre del membre del claustre d’estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya – UPC, (1987-1989). En fi, deixe-m'ho córrer.

Com a la resta d'organitzacions juvenils, doncs, el seu pas per Unió de Joves li va servir de catapulta dins del partit: Secretari de Relacions Internacionals des del 1997 i membre del comitè de govern des de l’any 2000. Això serveix, n'estic segur, també per a la JNC, el PSC i les JERC. Em venen al cap ara dirigents de totes tres formacions que els ha servit de trampolí. A Nuevas Genaraciones potser no tant perquè més aviat pinten poc i només els fan servir per a fer-se a la foto en cada campanya electoral tot i que a l'anterior president el van recol·locar a Madrid.             

El més important del currículum oficial és el que no surt: primer, que es fill de Salvador Sedó i Marsal (Reus, 1936) que, si la Viquipèdia no m'enreda, ha diputat d'Unió per a les eleccions generals de 1986, 1989, 1993, 1996 i 2000. Com en el cas d'Oriol Pujol Ferrusola, no sé si en aquest cas el cognom ajuda o pesa com una llosa. Jo sóc dels que creuen que, en ambdós casos, hi ajuda.

Segon, que Josep Antoni Duran i Lleida ja li va prometre ser candidat en les anteriors eleccions europees. Però com que el líder d'Unió ho va prometre a tort i a dret es va quedar amb un pam de nas. A Domènec Sesmilo el va recol·locar al CAC i Daniel Ortiz es va refugiar a Esade després d'un sorollós cop de porta amb entrevista a Rac-1 inclosa.

Tercer, que surti escollit depèn no només que el votin sinó que CiU no faci coalició amb Galeuscat com vol Duran perquè, en aquest cas, li tocarà el segon lloc de la llista al PNB. I el detall més important: en cas de ser escollit, Ramon Tremosa formarà part del Partit Lliberal Europeu mentre que Salvador Sedó del Partit Popular Europeu juntament, ves per on, el PP de Mariano Rajoy. De fet, ara ja n'és membre del buró polític. No li vindrà d'aquí.

PD/ Totes les dades estan extretes del currículum oficial de Salvador Sedó tramès per Unió Democràtica el passat 31 de gener.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3695
11
Comentaris afegits 
Joan (Vilassar de Mar) 26-02-2009 - 12:46
Sr. Rius, quin exemple de periodisme groc de bilis. Parli de tot el treball de Sedó a les internacionals demòcrata-cristianes. I per cert, al PPE compartirà escó amb els grans partits europeus, que tenen el PP prou al marge.
Pere (Barcelona) 24-12-2011 - 19:04
Totalment d´acord amb el article. Felicitats. Molt bona feina.
Joan Prim (Reus) 24-02-2009 - 18:57
A Reus ja coneixem els dos Sedó. El pare només s'ha preocupat del càrrec i el fill és tres o quatre cops més trepa. Però per Reus mai no s'han mullat
Roger Perarnau (Barcelona) 24-02-2009 - 13:59
Resulta curiós que gent tant informada com vostè, sr.Rius, desconeixi el gran paper que Salvador Sedó ha desenvolupat en la internacional demòcrata-cristiana i en el propi PPE, ajudant sempre al millor representant català al món, el sr. Duran Lleida.
Francesc Cistell (Barcelona) 24-02-2009 - 10:44
És del tot interessant com manipula la informació el senyor Rius. No existeix presidència de la UJ, sinó presidència del Consell Nacional de la UJ. Les joventuts són una escola de formació, comparar amb Rússia és més humorístic que indignant...
TORNAR