e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Juny de 2008

El funeral polític de Xavier Vendrell ha estat tan ràpid que Esquerra ha semblat, per unes hores, més un partit monàrquic que no pas republicà per aquella dita segons la qual "el rei es mort, visca el rei". De totes les opinions que vaig llegir ahir, la que feia una defensa més aferrissada era la de del gurú de Convergència Salvador Sostres -nosaltres sempre citem, per cert-. Vendrell s'afegeix així a altres il·lustres defensats per l'articulista de l'Avui en les darreres setmanes com Joan Laporta i Federico Jiménez Losantos.

Les paraules d'elogi tant de Joan Pugicercós com de Joan Ridao han estat tan sentides que al final sembla, en efecte, que li han fet el llit entre tots plegats. A efectes freudians, el nou president d'Esquerra s'ha decidit a matar el pare, el fill o el que sigui Xavier Vendrell per a Joan Puigcercós. A Rac-1, va enllestir el traspàs amb aquestes paraules: "Vendrell ha estat secretari d'organització d'un partit democràtic, participatiu, i això no és fàcil. És la persona que ha hagut de fer un esforç d'austeritat i de prendre decisions difícils. Ha hagut de dir 'no' moltes vegades, i acaba sent l'ase dels cops."

I Ridao, en roda de premsa, va al·legar que "la secretaria de finances no és molt agraïda, és qui té més desgast i ha de prendre alguna decisió que suposa una certa línia d'austeritat a l'hora de regir les finances del partit". Per aquesta regla de tres, Pilar Albiol, la veritable secretaria de finances, s'hauria d'haver quedat també fora de la direcció i en canvi va aconseguir 1.511 vots a favor per només 825 en contra.

El vot de càstig ha estat, a més, tan elevat -400 vots- que sembla difícil que fos una cosa espontània. El mateix Salvador Sostres afirmava ahir, se suposa que amb coneixement de causa, que "els més mesquins dels partidaris de Puigcercós, encapçalats per Jaume Oliveras, han votat també contra Vendrell per posar-s'hi ells" tot i que errava el tret en una cosa: Jaume Oliveras no està a la nova direcció.

Més enllà de les diferències ideològiques i fisiològiques, Xavier Vendrell em recorda María San Gil, la dirigent del PP del País Basc a la que també han deixat tirada després d'un pas en fals. Amb la diferència que a Vendrell no l'han volgut 1.288 militants d'Esquerra, cosa que l'hauria de fer reflexionar. Ni els més crítics amb la seva manera de fer i entendre la política -entre els quals m'incloc- podíem imaginar una sortida com aquesta.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3440
1
Comentaris afegits 
Roger (Barcelona) 17-06-2008 - 13:51
Fan d'en Xavi (Vendrell, clar)
I ara q no hi ha en Vendrell, amb qui et posaràs? Has trobat la teva nova víctima mediàtica ja?
TORNAR