e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Gener de 2009

Al final la presència d'Anna Balletbò al programa 'La Noria' de Telecinco ha passat desapercebut perquè a la darrera comissió de control de la CCMA ni tan sols CiU va gosar cridar-li l'atenció. En absència de Joana Ortega, el seu substitut, Jordi Caminal, no va fer cap mena d'al·lusió. I això que havien presentat una preguntat i tot.

Però no sé que és més preocupant, si la participació d'Anna Balletbó en un programa de salsa rosa -la veritat és que ho feia molt bé en tot aquell guirigall- o el silenci de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació. No he sentit dir res al president del consell de govern i superior jeràrquic, Albert Sáez, interessat no perdre una vicaria com aquesta que el que pugui fer Anna Ballatebò un dissabte a la nit en una cadena de la competència. Ni a Mònica Terribas, tan amoïnada sempre per la televisió de qualitat. Ni per descomptat, tampoc a Rosa Cullell.

Tant se val, Balletbò va decidir col·labora amb la seva participació a la bona imatge no només del consell de govern sinó de, retruc, de Televisió de Cataluya. La veritat és que la imatge del consell de govern -entre nomenaments a dit, absències destacades i votacions per telèfon- està prou malmesa. Però TV3 no es mereix que un dels seus dotze apòstols se'n vagi a esperonar l'audiència en un programa de prime time d'una altra cadena. Encara que el presentin dos catalans com Jordi González i Glòria Serra. Que, al cap i a la fi, fan la seva feina.

La veritat és que Balletbò té una llarga tradició de servei als mitjans de comunicació públics: després d'estar quinze anys en excedència es va acollir al ERO -esplèndiment retribuït- de TVE. Deu ser l'únic cas que ha passat del consell d'administració de RTVE, també esplèndidament retribuït per cert, a l'atur. I encara perquè crec que va portar l'ens públic a magistratura atès volia que li comptessin en la indemnització els quinze anys que va fer de diputada. També hi ha una altra cosa que no em quadra: els que s'han acollit al ERO de TVE han d'estar dos anys sense cobrar dels mitjans de comunicació. La col·laboració mínima a La Noria està en 3.000 euros.

En el fons, el que confirma l'afer és que Anna Balletbò és una mena de poder fàctic dins del PSC i, per extensió, dins del consell de govern de la CCMA. Deu ser una casualitat, però encara recordo com el conseller de Política Territorial, el gironí Quim Nadal, va visitar el 16 de juliol del 2007 la megampliació de Port Ginesta que ell mateix havia aprovat uns mesos abans.

El projecte va permetre augmentar quasi en un 50% la seva capacitat portuària. Port Ginesta ha esdevingut des de llavors el port esportiu més gran de Catalunya amb uns quasi 320.000 m2 i més de 1.400 amarratges. A que no saben qui hi ha al darrera de Port Ginesta?. El germà d'Anna Balletbò. M'estalvio entrar a valorar altres negocis de la família perquè ara no venen al cas.

Anna Balletbò és intocable fins i tot per a CiU. El dia que vam publicar la notícia sobre aquesta connexió familiar un diputat de CiU em va assegurar que ho mirarien. Gairebé tres anys després encara ho deuen estar mirant. Sembla mentida que el portaveu de Convergència en matèria d'insfraestructures, Josep Rull -tan interessat sempre en aeroports, ports i rodalies-, no hi hagi ficat el nas. 

I que consti que, contra Anna Balletbò, no hi tinc res personal malgrat les aparences. Al contrari, vaig coincidir amb ella temps enrere en una tertúlia de la Com i em va semblar que hi tocava molt. A més, té un caràcter trempadíssim. Però jo faig la meva feina -o expresso una opinió en aquest cas- com ella fa la seva. A TV3 o a Telecinco. 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3421
7
Comentaris afegits 
Kropotkin (Vic) 30-01-2009 - 19:17
Me llamareis idealista pero la verdad es que eso de ser socialista debería ser incompatible con estar completamente forrado. Como mínimo, una vez estás forradisimo deberias dejar paso a otros socialistas para que pasen de forrados a forradisimos.
Virolet Sant Pere (Vilassar) 30-01-2009 - 19:05
I el senyor Narcís Serra què? Un altre que va de "oca a oca i tiro por que me toca"
Mariano (Terrassa) 30-01-2009 - 16:16
Me parece que e noticies sigue igual , los periodistas se creen que puedan ser los jueces y estar en poder de la verdad, en vez de solo reflejar los datos e informar, los articulos dan a entender segundas intenciones, sin base, como la COPE
antiRius (Cat) 30-01-2009 - 15:31
Rius, no m'agrades, sempre m'has semblat un oportunista repulsiu que es ven al millor postor, que acostuma a ser sempre CiU
Estrelles llunyanes (Enllà) 29-01-2009 - 13:40
Molt interessant, Xavier. Això que fas és el que s'hauria d'anomenar "periodisme d'investigació".
TORNAR