e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Desembre de 2008

En el meu article anterior comparava Tribuna Catalana amb "la veu digital de Carod" i, en efecte, només calia llegir la crònica l'endemà de la conferència del vicepresident del Govern a la Torre Agbar per arribar a aquesta conclusió: "ideòleg central", "la persona que més treballa", "pas endavant". Això no era una crònica periodística, ni tan sols una ensabonada personal, sinó gairebé una fel·lació.

Només en aquesta notícia hi havia gairebé una dotzena d'adjectius: "excel·lent", "millor", "obert", "modern", "tolerant" i "dialogant", "pragmàtic" i "il·lusionador", entre d'altres. Malgrat en periodisme -llevat de Josep Pla, és clar- els adjectius haurien d'estar prohibits. Per això penso que, com Alfonso Guerra, en Miquel Sellarès confon la magnèsia amb el periodisme.

Però el que encara no sé és si l'editor de Tribuna Catalana va reaccionar contra e-notícies per la meva opinió sobre el futur polític de Carod, per l'escàs ressò que ha tingut el seu llibre sobre els Mossos -al cap i a la fí va estar només nou mesos de director general- o simplement com a corretja de transmissió.

El més trist de la polèmica, en efecte, no és que em convidin a la Cope -o a Onda Rambla, ComRàdio o Ràdio 4-, sinó que amb vuit anys d'e-notícies no ens hagin convidat mai a TV3 o a Catalunya Ràdio. Estic segur que si fóssim del mateix partit de Miquel Sellarès -o de qualsevol altre partit: això va per quotes- Mònica Terribas ens obriria les portes.

Però la prova que e-notícies és independent és que si no ho fos Esquerra no estaria al darrera del Directe, ni Convergència d'El Singular Digital ni el PSC-PSOE, els últims en arribar, del Catalunya Press. Tant se val, els catalans -Miquel Sellarès inclòs- hauríem de deixar de mirar-nos el melic, fer més autocrítica i sobretot -tal i com està el país- tirar endavant.

Les crítiques a Carod per les delegacions de la Generalitat a l'estranger no és "enveja i autoodi" com deia el mateix vicepresident en la seva darrera entrevista a TV3, sinó simplement crítiques a les delegacions de la Generalitat a l'estranger, inclòs el fet de col·locar el seu germà d'ambaixador a París. Curiós com la identificació que feia Pujol de CiU amb el país ha estat superada, amb escreix, per alguns dirigents d'Esquerra. L'altre vici és repartir carnets de catalanitat.

Tant presumir Miquel Sellarès de ser un nacionalista de pedra picada i a les catorze planes de conferència de Carod-Rovira -què ens haurà costat la broma?- no he aconseguit trobar enlloc la paraula "sobirania". Però això, és clar, no ho diu a la seva crònica. En fi, els periodistes hauríem de fer només de periodistes. Amb els nostres encerts i els nostres errors, perquè també som humans. Ni a fer d'ideòlegs, ni de patums ni de comissaris polítics.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2705
3
Comentaris afegits 
Alcampelló (Barcelona) 10-12-2008 - 19:40
Tampoco hay que extrañarse tanto de que un periodista ambicioso llene de elogios a Carod. Todos sabemos que el Vicepresident tiene la llave de la caja y reparte premios a los que lo motivan. Con el dinero público, claro.
Pere (Sant Pere de Riudeebitlles) 10-12-2008 - 17:53
Catalunya és el lloc d'Europa on els mitjans de comunicació públics i privats, depenen més del govern. A més reven calers públics a dojo, i aquí no passa res!!! És veritablement patètic.I els periodistes? Llepaculs, la gran majoria...
Marius (barcelona) 08-12-2008 - 20:26
Vergonyosa la submissió de molts dels mitjans al poder polític que els alimenta, que els hi posa el pessebre. Per estar mínimament al dia cal seguir diversos mitjans (Cope entre ells, no creieu), i els blogs, clar http://latramapolaca.blogspot.com/
TORNAR