e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Setembre de 2008

La Diada va de baixa

Enguany els dos col·leciu més nombrosos i organitzats de l'ofrena floral a Rafael Casanova va ser el dels Antitaurins i els treballadors de Simon, empresa elèctrica amenaçada d'un expedient de regulació d'ocupació. En comparació amb altres anys hi havia menys independentistes que mai, però si fa no fa el resultat final va ser el mateix.

Si jo fos conseller d'Interior -càrrec per al qual no tinc possibilitats, inclinació o aptituds- crec que tiraria pel dret i blindaria la zona. Entre la llibertat d'expressió i els insults al Govern del meu país -sigui del color que sigui- prefereixo de llarg el respecte al Govern del meu país i la resta de forces polítiques, inclosa el PP.

Francament, crec que tenim un excés de Diada. Actualment la celebració de la Diada dura tan com la convenció del Partit Demòcrata. Ara hi ha la medalla d'or, la recepció al Parlament, el missatge del president, l'ofrena floral, l'acte institucional sense comptar tota mena de manifestacions. Personalment, prefereixo quan hi havia només l'ofrena i la recepció a l'interior del Parlament, molt més íntim i acollidor que els jardins del Parc de la Ciutadella.

Potser per això -i pel llarg pont- enguany hi havia menys gent. A la recepció del Parlament també va haver-hi una absència notable de personalitats del món econòmic. Hi havia històrics com el president de Caixa Catalunya, Narcís Serra, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls i els secretaris generals de CCOO i de la UGT a Catalunya, Joan Coscubiela i Josep Maria Álvarez, respectivament. Però alguns d'aquests no es perden un canapè.

En canvi van faltar el president d’Aigües de Barcelona, Jordi Mercader; el president de Seda de Barcelona, Rafael Español, o el president de Borges, Antoni Font, que sí que van assistir a la de l'any passat segons la corresponent nota de premsa. De fet, només hi havia, per raons òbvies, la gent que viu de la cosa pública que, malauradament a Catalunya, cada vegada són més. Encara que no hàgim arribat als percentatges d'Extremadura.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2135
2
Comentaris afegits 
Alcampell (Barcelona) 13-09-2008 - 16:50
Tal vez los ciudadanos se van enterando de lo que pas realmente en 1714 y lo que de verdad dijo e hizo Rafael Casanova. Es lgico, pues, que les d como vergenza participar en tanta parafernalia dedicada a un mito, que un da u otro se va a desvanecer.
Toni (Barcelona) 12-09-2008 - 18:34
Xavier, Tot i estar en les antpodes, ideolgicament parlant, acostumo a estar molt d'acord amb els comentaris de caire ms global, com s el cas. Les meves felicitacions. Toni
TORNAR