e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 d'Abril de 2009

Val a dir que la davallada de Catalunya Ràdio va començar amb Montserrat Minobis. Minobis estava obsessionada amb la quota femenina, però va ser la màxima responsable que dos il·lustres professionals de la casa, Jordi Basté i Toni Clapés, se n'anessin a Rac-1. Entre ambdós sumen ara 482.00 oients a Rac-1 als que caldria afegir els 158.000 de Toni Soler.

Vistos els resultats, no és estrany que ara ningú se'n faci càrrec. Jordi Mercader, al seu llibre "Mil dies amb PM" (La Magrana) exonera Pasqual Maragall i desvia la responsabilitat del seu fitxatge cap a Joan Majó "de forma sorprenent per a la humanitat en general i la professió periodística catalana en particular". Fins i tot assegura "no va provocar cap mena d'entusiasme" a Palau (pàg. 76).

Però Oleguer Sarsanedas només ha fet que empitjorar les coses i això que la seva antecessora va deixar el llistó ben alt. Sarsanedas, exportaveu del Fórum, no ha parat de fer experiments des que va arribar al càrrec i, francament, els experiments només amb gasosa que deia Eugeni d'Ors, no pas amb la ràdio nacional de Catalunya.

Va fitxar Llucià Ferrer per a substutuir Tonic Clapés, després el van passar al migida i finalment el van fer fora a canvi d'una una milionada. A aquesta temporada es va empescar l'Hem de parlar amb els resultats prou coneguts i ara crec que pensa amb l'Enric Lucena, el presentador d'El Visitant per a la propera temporada. Espero que l'encerti perquè no és el mateix un programa de 3 a 6 de la matinada que el programa estrella de les tardes.

En tot cas, l'al·ludit no ha contestat al meu mail -i en periodisme no hi ha res pitjor que el silenci- i el cap de comunicació de Catalunya Ràdio, Josep Sanz, tampoc m'ho ha negat: "cap novetat en relació a la propera temporada" m'assegurava en un correu electrònic el passat dia 20. Però sempre que Josep Sanz em nega una cosa acaba sent veritat.

Després de l'aprovació de la llei de la Corpo, Oleguer Sarsanedas va continuar sorprenentment al càrrec perquè no s'ho esperava ni ell. De fet, Francesc Escribano encara es deu preguntar perquè ell deixa la direcció de TV3 i Oleguer Sarsanedas continua, en canvi, a la direcció de l'emissora. Al cap i a la fi, en sap més d'Escribano de televisió que Sarsanedas de ràdio.

De fet, l'única condició sine qua non que li van posar va ser fer fora Antoni Bassas. Em consta que alguns dels sondejats per a ocupar la direcció de l'emissora pública van dir que no per no haver de passar pel tràngol de fer-li el llit al presentador dels Matins. Almenys en això va complir al peu de la lletra.

Oleguer Sarsanedas no és l'home per a aixecar Catalunya Ràdio. El passat mes de desembre -després de dos EGM preocupants- encara se li va ocórrer dir, en seu parlamentària, que els darrers resultats permetien "tres titulars ben clars i factuals: El matí de Catalunya Ràdio, és el programa més escoltat del país; Catalunya Ràdio és l’emissora més escoltada aquesta tardor, i Catalunya Ràdio és l’emissora més escoltada l’any 2008". Si es descuida.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4941
4
Comentaris afegits 
Miquel (Barcelona) 30-04-2009 - 14:51
L'Escribano és un bon professional i respectat pels companys. Però tenia un taló d'quiles: la cap de programes, la sotsdirectora, de tracte superb i arrogant. Se'n refià massa d'ella i dels seus criteris.
Manelic (Barcelona) 29-04-2009 - 19:13
La Minobis va ser víctima d'una campanya de "acoso i derribo". Era bona professional, que coneixia la ràdio i en sabia. Políticament era ecléctica i només procurava fer bona ràdio; no pas política. Això la va perdre. Però va ser una bona directora
David (Barcelona) 27-04-2009 - 21:52
L'altre dia només calia comparar el públic que presenciava la retransmissió de les unitats mòbils de Cat. Ràdio i de Rac1 per veure quina ràdio és líder d'audiència i quina és líder en caiguda lliure. Més informació a http://tinyurl.com/cpl34a
internit (BCN) 27-04-2009 - 20:05
A banda d'editors... la Minobis, tot i els despropòsits comesos, va mantenir-se amb audiències altes gràcies a un equip professional intern molt potent que notem a faltar a la casa...
TORNAR