e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Juny de 2008

La crisi de les Nacions Unides

El guardó de les Nacions Unides a Joan Saura és la prova fefaent que l'organització està en crisi. Ara caldria saber si el guardó és pel bus de l'Estatut o pel feng-shui. També si ha estat fruit de la gestió d'un lobby pagat per tots els catalans o simplement ha sonat la flauta.

De fet, Saura se n'ha endut una fotògraf oficial de la Generalitat i tot perquè quedi constància del moment històric. Potser servirà de consol que, entre els guardonats, hi ha institucions d'algunes democràcies tan consolidades com Aràbia Saudita o Tunis.

De moment , ha permès al conseller passar la revetlla de Sant Joan a Nova York amb fons públics. La primera etapa d'un llarg viatge transoceànic que el portarà també durant els propers dies a Equador i Xile. Al tripartit hi ha garrotades per viatjar. Mentre Montilla no ha passat de Marsella, Brussel·les, Portugal i Marroc. Carod se n'ha anat ja a l'Índia, Berlín, Brussel·les o Edimburg. Però Saura arribarà a Sud-amèrica.

Això de la participació és un mite progre: de les aportacions de la ciutadania a l'Estatut ningú n'ha sabut mai res. I l'última iniciativa sorgida del seu departament ha estat encarregar un informe -un altre, volem dir- a l'exconseller de Justícia Josep Maria Vallès per a culpar als mitjans de la desafecció.

El que han de fer els polítics es gestionar bé els nostres impostos i retre comptes, com a mínim, cada quatre anys. Xavier Trias explicava dimecres passat que de les 5.482 aportacions de veïns, entitats i partits al Pla d’Actuació del Districte (PAD) de Ciutat Vella totes han quedat fora del text definitiu. Un exemple més de participació. En aquest cas, a Barcelona.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2024
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR