e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 d'Agost de 2008

En això del finançament tots fan comèdia. Per descomptat el principal responsable és el Govern espanyol, que ha tingut dos anys per a posar fil a l'agulla. Però el Govern de la Generalitat també ha badat. No he sentit durant aquest període cap paraula de recordatari de José Montilla a Zapatero. Ni al míting de l'Hospitalet, ni al de Badalona, ni al de Lleida. Al congrés del PSC va haver-hi aquella frase que passarà a la història de "José Luís, els socialistes t´estimem bé, però encara estimem més Catalunya" i ja està.

Al final, quan el temps se'ls hi ha tirat a sobre, Castells ha gosat alçar la veu. Però tampoc he sentit als socialistes catalans advertir que els 400 euros podien haver servit per al finançament. Els 1.200 milions d'euros -que han beneficiat quatre milions de catalans segons xifres del PSC-, haguessin estat un terç de la quantiat que si fa no fa calcula la Cambra.

Per descomptat, CiU també ha donat pals de cec. Encara recordo una roda de premsa al Parlament en la que Quico Homs criticava el "tacticisme" de la resta de partits en la matèria. A mi em va venir al cap de seguida la reunió de Zapatero i Mas a la Moncloa, l'exemple més genuí de tacticisme dels últims anys en la política catalana

I Mas anunciava el passat dia 30 que presentarien una proposta de finançament pròpia l'endemà de la data límit de dissabte vinent: “si el 9 d’agost no hi ha proposta catalana, farem pública la nostra, tot i que mantindrem les portes obertes.” Però sortosament després se n'han desdit de mica en mica.

Malauradament, amb el finançament, la nostra classe política -amb el Govern al capdavant- tampoc ha estat a l'alçada de les circumstàncies. A més, entre informes a 12.000 euros, recol·locació de germans i viatges oficials de disset alts càrrecs la negociació està peluda.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2159
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR