e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Juliol de 2010

La casta

El problema no és si Jaume Camps ha cobrat comissions del Palau per encàrrec de CDC, que també, sinó que hagi estat membre del Consell Consultiu des del 2004. El Consell Consultiu -ara li han canvia el nom i és diu Consell de Garanties Estatutàries- és el nostre Tribunal Constitucional la qual cosa demostra la politització -hauríem de dir la partitització- de les nostres institucions.

Artur Mas va enviar Jaume Camps al Consultiu -almenys és advocat de professió- després d'una llarga trajectòria al servei de Convergència perquè va ser diputat durant set legislatures (1980 al 2003). Mas va aprofitar la renovació d'alguns òrgans -com el Consultiu- per renovar les llistes de CiU abans de les darreres eleccions al Parlament.

A Ramon Camp, un altre històric del parc de la Ciutadella, el va situar al Consell General del Poder Judicial malgrat que per ser-ne membre cal ser com a mínim "jurista de prestigi". Camp és advocat, fins i tot era membre del Col·legi d'Advocats de Mataró; però dubto que hagi trepitjat mai un jutjat perquè s'ha dedicat tota la vida a la política. Va ser diputat des del 1980 al 2008 amb un breu parèntesi a Madrid entre 1993 i 1996: primer com a diputat i després com a senador.

Mas també va aprofitar la renovació del CAC per recol·locar els exdiputats Josep Micaló, excap de CDC a Girona; Josep Pont, que va perdre la Diputació de Lleida; o Esteve Orriols, exalcalde de Vilanova i la Geltrú. Tots tres, no cal dir-ho, sense experiència professional en el periodisme tot i que Pont -fundador de Ràdio Bellpuig- va promoure també amb diners públics Comunicàlia i l'ACN, que llavors estaven sota l'òrbita de CiU com ara ho estan sota l'òrbita d'Esquerra.

De fet, el PSC va fer el mateix. Montilla va recol·locar el secretari de comunicació del Govern, Ramon Font, de president del CAC en agraïment als serveis prestats i una exparlamentària a Madrid, Elisenda Malaret; això sí, independent. Esquerra un exdirector general, Santiago Ramentol, que almenys és del gremi. I Iniciativa una exdiputada al Parlament, Dolors Comas d'Argemir. El CAC, per cert, té un pressupost de sis milions d'euros i uns sous de conseller per als seus membres de 130.000 euros. Tot un exemple d'austeritat en temps de crisi.

Però, de fet, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya no és l'excepció, sinó la norma. Al mateix Consell de Garanties Estatutàries trobem un exdiputat del PSC al Congrés durant sis leislatures, Pere Jover (1979-1996) o un exassessor del grup parlamenari de CiU, Àlex Bas. Al Consell de Treball Econòmic i Social, un exconseller, Josep Maria Rañé, i al Síndic de Greuges, un exdirigent de l'oposició, Rafae Ribó, cosa que, per cert, no es va atrevir mai a fer Convergència i Unió. Pujol va posar primer el republicà Frederic Rahola (1984-1992) i després un exdirigent de la UCD, Anton Cañellas, (1993-2004) retirat de la política activa. El mateix, ves per on, que havia dinamitat Unió a finals dels 70 per crear Centristes de Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2380
1
Comentaris afegits 
Jess (Gav) 21-07-2010 - 23:10
La casta. La casta catalanista, para ms seas. Debes ser un santo, Rius, si tuvieras algo que ocultar ya te habran sacado dossieres a tutipln para hundirte. La casta. Cuidadn con la casta que, como la Beln por su hija, MA-TA (por la pasta, claro).
TORNAR