e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Desembre de 2008

Joel Joan, al TNC

Encara no he tingut ocasió de veure Joel Joan a "Jo sóc la meva dona", al Villarroel, sobre  un travestida alemanya  que va patir primer el nazisme i després la Stasi. I si no espavilo em quedaré sense veure-la perquè malauradament s'acaba diumenge vinent. Però en tinc prou amb el que, de moment, han dit alguns dels nostres crítics de més anomenada:

"Joel Joan es el héroe de la representación. El actor exhibe una amplitud de registros excepcional" (Josep Anton Benach a 'La Vanguardia'). “El treball de l’actor és tota una creació recolzada en un text excel.lent. Joan s’imposa i ajuda a reviure una història al.lucinant” (C. López Rosell a 'El Periódico). “Una biografia d’un dels personatges més curiosos del segle passat” (B. Barrena a 'El País). “Joel Joan sabe dar con el tono y los movimientos, con la voz quebradiza y la entonación” (M. J. Ragué, a 'El Mundo').

Per això no entenc que Joel Joan no hagi actuat encara al TNC com es queixava en una entrevista a 'El País' el passat 23 d'octubre. "No em truquen d'altres llocs"  admetia perquè "tinc fama de ser un tio una mica difícil". Més enllà del seu caràcter -que he patit personalment, per cert- i  per descomptat de les seves idees polítiques, l'actor hauria de tenir un forat al Teatre Nacional de Catalunya. Llevat de delicte flagrant, als actors -com als escriptors- els hauríem de jutjar només per la seva obra.

Si un sobiranista com ell és capaç de treballar amb el grup Focus, que dirigeix Daniel Martínez, per què no pot treballar també al TNC?. Martínez, l'home que ha fet més pel teatre català des de Pitarra, té fama de progressista i crec que ell no se n'amaga.

Si pel TNC passaran aquesta temporada Sergi López, Dagoll Dagom, Margarida Mingillon, Pep Munné, Jordi Banacolocha, Jordi Martínez, Núria Espert, Marta Marco, Clara Segura, Sílvia Bel, Pep Cruz o Carme Elias entre d'altres per què no Joel Joan?. Sembla mentida que en24 obres programades al Teatre Nacional de Catalunya per a la temporada 2008-2009 no hi hagi cap personatge que escaigui, com l'anell al dit, a Joel Joan, que ha demostrat amb escreix la seva qualitat com a intèrpret.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2925
4
Comentaris afegits 
Kropotkin (Vic) 13-12-2008 - 11:47
No os exalteis. Pensad que en estos momentos se estn meditando las subvenciones nazionanistas a los periodicos del rgimen. Cualquiera protegido por el rgimen es considerado de forma especial por estos peridicos difusores de la verdad y de la cultura.
Jo vaig aquest cap de setmana!!! (Barcelona) 12-12-2008 - 12:20
Veig que reb bones crtiques de diaris "enemics de Catalunya" (jajaja) com Periodico, el Mundo i El Pais. Potser s que els periodistes no sn tan dolents, o potser s que Joel Joan s un actor excelent per un polemista de la poltica.
maria cm (barcelona) 11-12-2008 - 19:11
Hola! Sc nova per aqu... he vist aquest document sobre en Joel Joan i no he pogut evitar deixar-hi un comentari. Fa uns 15 dies aproximadament vaig anar a veure l obra Jo sc la meva dona i sincerament, la puntuo amb un 1000 sobre 10. He vist altres d obres d en Joel Joan al teatre... i sempre m han deixat amb la boca oberta, per aquest monleg de quasi dues hores sense deixar d encantar al pblic, m ha deixat molt clar que el teatre, i el monleg el broda com pocs actors CATALANS ho fan... La recomano a tothom, val molt la pena. Pel que fa al tema del TNC... ho trobo completament insultant i molt poc objectiu ja que, coincidir o no amb les idees de la resta d espectadors... per no treu per res del mn que sigui un actor molt i molt gran. Sincerament ho trobo una manca de respecte cap a en Joel i cap al pblic del bon teatre catal que valorem als actors per la seva feina compartint el 100% o sent totalment contraris a la seva ideologia.
Pere (Sant Pere de Riudebitlles) 11-12-2008 - 18:09
N'est plena Catalunya de pilotes... Jo ja tinc prou amb la farsa que va muntar aquest personatge a l'homenatge a Xirinachs, fent una manifestaci a l'any 1975 amb crits d'independncia... ja, ja, ja.. Que es pensa ,que som tontos o qu?
TORNAR