e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Mar de 2009

Jaume Bosch, conseller d'Interior

Si Joan Saura seguís el suggeriment de Joan Puigercós i plegués d'Interior, el nou conseller hauria de ser Jaume Bosch. Bosch és l'únic que hi entén a Iniciativa de seguretat pública. Al cap i a la fi, el portaveu d'ICV al Parlament es llicenciat en Dret, va estar dotze anys al capdavant de la regidoria corresponent a Sant Feliu de Llobregat, ha estat subdirector general de policies locals i ha publicat -en qualitat de coautor- Seguretat pública i policia autònoma, entre d'altres.

Francament, crec que en temes d'Interior entre Jaume Bosch i Joan Boada no hi ha color. Boada és la demostració fefaent que un bon diputat de l'oposició no és necessàriament un bon alt càrrec. Suposo que el propi Jaume Bosch devia veure-les venir perquè, el 2006, va preferir quedar-se a recer del Parlament en comptes d'incorporar-se a l'equip de Joan Saura. A Jaume Bosch li va passar com a Josep Maria Carbonell, l'expresident del CAC: una cosa és anar de secretari general de Cultura i l'altra ser conseller.

Per això sorprèn que Joan Saura no faci cas de Puigcercós. A dos anys o menys de les eleccions és un error continuar al capdavant d'una superconselleria com Interior, Participació i Relacions Institucionals. Sens dubte és una  font de desgast per a ell, per al seu partit i per al Govern. Cal recordar que les crítiques per l'actuació dels Mossos han vingut fins i tot des de la pròpia formació: de Raúl Romeva, eurodiputat d'ICV, a sectors d'Esquerra Unida i Alternativa, on encara cou la carrega policial.

En canvi, el president d'Esquerra va ser més viu i va plegar a temps de Governació. Els partits no haurien de cremar tots els seus líders en tasques de govern. Sempre ha d'haver-hi algú que empenyi del carro. El model del PNB és l'ideal sempre, clar, que no acabi en un enfrontament personal entre els dos líders. Una de les conclusions de les eleccions basques que més desapercebudes ha passat a Catalunya ha estat, precisament, com Ibarretxe s'ha cruspit els seus socis de govern. Se'ls ha cruspit tant que ha sucumbit ell mateix i tot.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2218
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR