e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Juny de 2008

Felicitats, Esquerra

Si m'hagués de fer d'algun partit segurament em faria d'Esquerra Republicana. Sospito que ho tinc difícil encara que regalés un exemplar de L'étranger de Camus al president del partit. A més, López Bofill ho va aconseguir amb la traducció al coreà, però jo no he passat de la vella edició en francès de Gallimard.

Ho vaig dir l'altre dia a 59 segons i ho torno a dir avui aquí per escrit perquè quedi més constància: Esquerra està donant una lliçó de democràcia interna. Més enllà d'algunes maniobres, travetes i ganivetades internes mai un partit havia fet un exercici de democràcia com aquest.

Coincideixo doncs, fil per randa, amb el que deia dissabte un dels assistents al debat d'Esparreguera: "el partit ha guanyat el debat". L'únic que em sap greu és que no hi hagi hagut cap debat a l'Àgora o a e-tv o que els periodistes -llevat de Vicent Partal, que és de confiança- no ens deixaven anar ni al bar.

Posats a felicitar Esquerra hauríem de felicitar també el Partit Popular de Catalunya. En aquest cas el mèrit potser és fins i tot superior perquè el president o el candidat del PPC l'ha triat sempre el PP de Madrid: qui se'n recorda ara d'Eduard Bueno, de Miguel Ángel Planas o fins i tot de Josep Maria Trias de Bes?. Ningú.

Daniel Sirera, Alberto Fernández i Montserrat Nebrera estan també fent història perquè és la primera vegada en tota l'existència del partit que hi ha tres candidatures malgrat que, com en el cas d'Esquerra, no hi ha diferències ideològiques importants entre una i altra, sinó diferències personals o fins i tot de caire químic.

En comparació amb ERC i PPC, la resta de congressos -llevat el d'Iniciativa, si queda algú a l'hora de fer el congrés- semblen estar dats i beneits. L'única incògnita del proper congrés de Convergència és qüestió de noms i el del PSC serà previsiblement una bassa d'oli.

Ja ho deia Felip Puig en la seva darrera entrevista TV3: “Convergència no farà en aquest Congrés un aquelarre i no hi haurà ball de bastons de càrrecs com passa en altres partits". Per això, els militants de CDC haurien d'envejar, sense dubte, els militants d'ERC. Tenen més per triar.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2514
2
Comentaris afegits 
Nil 03-06-2008 - 09:56
Fins que no hi hagi llistes obertes, tota aquesta "democrcia" s de pa sucat amb oli. A ms, de qu serveix tanta "democrcia interna" entre la militncia, aix s, un grup de gent polititzada, si desprs l'electorat no et vota?. La militncia escollir Pigcercs per all dels crrecs, i al proper cicle electoral, 'au revoir' Esquerra.
Roger 02-06-2008 - 14:51
S, molt b, per i l'ric perqu no est al nou e-noticies
TORNAR