e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 d'Abril de 2010

Bill Clinton va guanyar les eleccions de 1992 al crit de és l'economia, estúpid malgrat que George Bush pare acabava de guanyar la primer guerra d'Iraq. Aquí ens passarà el mateix amb les properes eleccions al Parlament: "és la immigració, estúpid".

Només cal agafar La Vanguardia d'aquest divendres per comprovar que ha esdevingut el tema estrella. El director hi dedica el seu article de la plana dos, Gordon Brown està a punt de perdre definitivament les eleccions per la immigració a la plana quatre i Bèlgica acaba de prohibir la burka a tot arreu a la pàgina sis. Estic esperant ara que algun progre titlli els belgues de racistes?.

Però si agafem altres diaris de paper te n'adones que també és una patata calenta: a El Periódico publiquen en portada l'exigència de l'Ajuntament de Barcelona d'expulsar "els reincidents estrangers" i a l'Avui que "ja som 7,5 milions", el 16% dels quals nouvinguts, és a dir, gairebé 1,2 milions.

Òbviament hi ha altres temes igual o més importants com l'atur, la crisi o la inseguretat ciutadana, però tots acaben tenint relació, d'una manera o altra, amb la immigració. Deixo de banda també la petició de Llavaneres de denunciar també els "sense papers", el judici a l'imam de Cunit per amenaces o que la fiscalia investiga el polèmic fulletó del PP.

L'únic consens que hi ha hagut darrerament en la qüestió ha estat en criticar l'alcaldable del PP de Badalona, Xavier García Albiol, pel seu fulletó xenòfob malgrat que va ser repartit també per la presidenta del partit, Alícia Sánchez Camacho, cal no oblidar-ho. Albiol ha generat una unanimitat superior a la de l'Estatut o el Barça -amb Pilar Rahola també en contra- i deu ser el primer dirigent del PP que ha merescut fins i tot un editorial de La Vanguardia. Encara que sigui en contra.

Però si l'important des de Fernando Morán -aquell ministre del PSOE que ha passat a la història més pels seus acudits que per la seva gestió al capdavant d'Exteriors- és que parlin de tu encara que sigui malament no hi ha dubte que a aquest pas el faran el primer alcalde del PP de l'àrea metropolitana.

Si Joan Herrera o la consellera Capdevila el volen portar a la fiscalia és, en efecte, per intentar eliminar un rival incòmode. El fatxa de García Albiol els ha superat en vots i en escons: Iniciativa té cinc regidors i Esquerra un mentre que està a només dos del PSC.

Estic segur que, a hores d'ara, Xaver García Albiol és més conegut que l'alcaldable de CiU i tinent d'alcalde Ferran Falcó, l'únic al que el PSC no li ha demanat mai la dimissió malgrat estar imputat en el cas Adigsa. Fins i tot em diuen que l'alcadable del PP ha rebut veritables banys de masses pels carrers de la ciutat. Serà qüestió de comprovar-ho. Fins i tot l'ha defensat una associació gitana autòctona.

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra -que va arribar al càrrec perquè Fermín Casquete, el de l'imperi, va decidir-ho- ha volgut adobar-ho, però ho ha empitjorat encara més. Ha donat unes dades -gràcies a l'altaveu de Catalunya Ràdio, que per això està- segons les quals dels 137 estrangers detinguts gairebé la meitat són romanesos (64) d'ètnia gitana malgrat que són només el 0,5% de la població.

Si els partits no deixen d'amagar el cap sota l'ala amb la immigració, l'ultra Angalda farà un salt de gegant a la propera legislatura. Li estan fent la campanya de franc. Només cal veure com els partits xenòfobs han crescut com bolets en països com França, Austria, Flandes, Itàlia o Hongria. A aquest pas, Catalunya esdevindrà un país modern equiparable a altres països europeus que també tenen la ultradreta al Parlament. Llavors, l'únic consol que em quedarà serà: jo ja ho vaig dir.

Els partits només els interessa la immigració -sobretot a les esquerres- com a camp de batalla: per a eixamplar el seu sostre electoral, per tirar endavant la reforma de la Diagonal o fins i tot per agumentar la participació a les recents consultes sobiranistes. Dimecres passat, Rac1 passava per exemple una nota de premsa segons la qual "El govern de Romania està estudiant presenar una querella contra el PP".

Però la font no era oficial, sinó el president de l'Associació de Romanesos de Catalunya, Florin Gaiseanu, que em sembla que és militant del PSC. Almenys ho va denunciar Àngel Colom -que ha impulsat la paral·lela associació romanesa convergent- en unes declaracions a e-notícies i encara és hora que algú ho desmenteixi.

Florin Gaiseanu també deia a Rac-1 que "No es pot extrapolar el col·lectiu romanès gitano a tota a la comunitat" i en un cara a cara al Diari de Sabadell amb Víctor Colomer el 2007, arran de manifestacions contra romanesos a Badalona, ja va afirmar que "cal distingir entre romanesos i gitanos romanesos. Són coses ben diferents".

"Quan es parla d’atracaments, furts a botigues o petita delinqüència mai no es diu gitanos romanesos...", insistia el periodista. "És clar, es diu romanesos perquè ens confonen. Totes les associacions de Catalunya i el propi consolat estem fent una feina conjunta per esborrar aquesta imatge tan negativa", contestava el president de l'Associació Romanesa de Catalunya. A veure si al final García Albiol tindràraó encara que, de tant en tant, se li'n vagi una mica l'olla.

Els nostres polítcs, que viuen al carrer Tuset o en urbanitzacions de luxe a Sant Joan Despí, farien bé de passejar-se per les ciutats i els barris que arriben al 20% d'immigració, com Salt o el Raval, que supera el 40%. Que preguntin una mica què pensen els veïns dels vels als instituts o de les mesquites al costat de casa. No es pot discriminar ningú per raons de llengua o religió, però també hi ha una immigració més fàcil d'integrar que una altra. Tot plegat pot fer un pet a les properes eleccions.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2153
4
Comentaris afegits 
Aitor (L'H) 03-05-2010 - 11:59
Si desde un principi s hagués parlat als inmigrants de drets i DEURES en comptes de gastar-se els diners en intentar adoctrinar-nos sobre les bondats de la inmigració aquesta no s hauria convertit en el problema que és ara.
FERRAN (BARCELONA) 01-05-2010 - 12:38
el mateix perquè branden un contracte antic de la dona d'un d'ells que va haver de fugir perquè la maltractava. La policia ens diu que no hi poden fer res... Se'ns estan apoderant i, si el polític diguem-ne convencional no fa res, ho hauran de fer
FERRAN (BARCELONA) 01-05-2010 - 12:38
els Anglades de torn. Mai he estat radical, però cosas com la que he comentat abans em subleven
FERRAN (BARCELONA) 01-05-2010 - 12:36
Ho farà, amic Rius, ho farà. Es més, és aquesta casta política la que ha promogut aquesta invasió. Al Raval, pràcticament hi manen ells. Una tieta té un local llogat, i els inquilins hanhagut de marxar perquè una màfia de magribins diu tenir drets sobre
TORNAR