e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Juny de 2008

En defensa de Federico

En una cosa estic d'acord amb Federico Jiménez Losantos: ja li agradaria a Ràdio Estel tenir l'audiència de la Cope a Catalunya. Si la cadena de l'arquebisbat fos privada l'haguessin hagut de tancar perquè els números no surten per enlloc. Malgrat gaudir gairebé d'una dotzena d'emissores -fins i tot arriba a Andorra- només tenen 13.000 oïdors, segons les darreres dades de l'EGM.

El fet que arribi a tot el territori és un dels favors que li va fer Jordi Pujol a l'Església catalana quan va repartir freqüències a tort i a dret. L'altre favor va ser la cessió, mai aclarida del tot, de la històrica Rac-105 a la ràdio del grup Godó. Sense oblidar la tolerància amb City TV perquè van acceptar que hi hagués dues televisions privades -l'esmentada City i Flaix TV- malgrat que la Llei de Televisió Local només en permetia una de privada i una de pública. Si no que li preguntin a l'actual alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, que quan era diputat al Congrés la va negociar amb Ana Mato.

Però, tornant a Ràdio Estel, el seu arrelament al territori no té res a envejar al de Catalunya Ràdio o la difunta Ona Catalana, un altre exemple proper a CiU de bona gestió en matèria comunicativa. L'emissora de l'arquebisbat arriba arreu: Barcelona, Catalunya central, Garraf, Girona, la Cerdanya, la Seu d'Urgell, Lleida, Tarragona, Tortosa i Vic. I encara sort perquè ha pujat una mica: habitualment no passa dels 8.000 oïdors, que es deuen guanyar el cel en escoltar una programació tan ensopida.

Només a Catalunya, Federico Jiménez Losantos en té 105.000, Cristina López Schlichting 17.000, César Vidal 62.000, José Antonio Abellán 34.000. Amb algunes dades preocupants per als teòrics de l'espai comunicacional català -que han emmudit de cop des de la venda d'El Periódico a un empresari extremeny-: en la franja de vespre, la Cope està fins i tot per davant de Catalunya Ràdio on César Vidal (62.000) guanya a Joan Barril (46.000) i on José Antonio Abellán (amb 34.000) empaita Bernat Soler (46.000). Ui, quin patiment.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3570
13
Comentaris afegits 
Caracremada (Caracremada_@hotmail.com) 19-06-2008 - 17:34
Les mentires es combaten amb la veritat
No m'agrada en Losantos, s un periodista que menteix. Per em sembla malament que el facin .legar. La mentida s'ha de lluitar amb la veritat i no amb la censura. I els qui escolten la COPE encara que viuen enganyats els respecto. Sn ciutadans de Catalu.
Esteve (Badalona) 19-06-2008 - 14:52
Hitler tamb tenia ms suport
Per molt que el Fede tingui ms oients, continua essent barroer i confon mentides i informaci. Els que col.laboreu amb ell (com tu) us hauria de fer vergonya. A ms, s declarat ateu, i el Pedro J. va de protitutes. Tot una representaci de l'esglsia...
Jordi Lligonya i Asensio (Badalona) 19-06-2008 - 12:20
El tret per la culata
Amb el vostre article feu un favor a Losantos i una crtica gratuita, que no es mereix, a Radio Estel. Felicitats!
Agust (Manresa) 19-06-2008 - 10:49
Avui acaba la nit al dia
No hi teniu res a dir ? Per cert, on sn els comentaris que hi havia.
Ignasi Pau (Lleida) 19-06-2008 - 10:06
COPE no s una rdio religiosa
Estimat Sr. Rius, com a periodista t'ho hauries de treballar ms. Rdio Estel i Rdio Maria sn radios de contingut religis (MIssa, Rosari i evangeli diari). La COPE s una rdio informativa i ldica. Oviament el nombre d'ollents no potser el mateix.
TORNAR