e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Maig de 2009

Els globus sonda d'ICV

Tècnicament no sé si la polèmica per les plaques de matrícula és una cortina de fum o un globus sonda. De fet, sembla totes dues coses alhora, però com volen convèncer Zapatero amb les "xapes" si han estat incapaços de tancar el finançament després de gairebé un any d'estira-i-arronsa?.

Encara recordo com Montserrat Tura, tot just nomenada consellera d'Interior en el primer tripartit, se'n va anar a veure el seu homòleg a Madrid, aleshores José Antonio Alonso, per a plantejar el tema. Des de llavors no se n'ha sabut mai més res. Estem al 2009.

Ara Iniciativa, per a treure pit i de retruc fer la punyeta a Esquerra, desenterra el tema just abans d'unes eleccions europees. Home, com a obra de govern d'ICV prefereixo això de les matrícules que no pas el transvasament del Segre o que els Mossos atonyinin periodistes a tort i a dret.

Però és el famós Principi de Peter: vistos els resultats, ni Rafael Olmos hagués hagut d'arribar mai a cap dels Mossos ni Josep Pérez Moya substituir-lo al capdavant de Trànsit. Perquè no és el mateix ser regidor al Prat de Llobregat, encara que arribis a tinent d'alcalde, que dirigir tot un Servei Català de Trànsit.

Pérez Moya, en efecte, passarà a la història per haver instaurat els 80 km/h a l'àrea metropolitana. Segurament de les primeres coses que derogarà un nou govern en el cas que el tripartit no repeteixi que, a aquest pas, és el més probable. La gent comença a estar farta d'això del tripartit. Si la política és l'art del pragmatisme i la cintura no es pas un bon exemple haver d'anar 80 a les nou del matí, però també a les quatre de la matinada.

El que sí que sé segur és que, com a mínim, era una filtració de les que s'hauria d'estudiar a les facultats de periodisme. Primer ho passés a El Periódico; el diari en qüestió t'ho tracta de meravella un dia tan ensopit com el diumenge -portada i tema del dia-, TV3 ho recull al seu Telenotícies migdia i finalment la conselleria ho confirma unes hores després.

Però Jospe Pérez Moya és també l'home dels globus sonda. Encara recordo com el 28 de gener d'enguany va proposar, en una entrevista a Catalunya Ràdio, reduir "l'amplada dels carrils de vies ràpides" per a limitar la velocitat. Cito textualment per si algú no s'ho creu. La iniciativa estava tan fora de lloc que l'endemà el conseller d'Interior va haver de desautoritar-lo a la mateixa emissora i admetre que no li havia dit "res".

El problema de fons és que com que l'electorat ecosocialista deu estar fugint cap al PSC -en l'últma enquesta de CiU passen de 12 a 6 escons-, deuen voler fer l'ullet a l'electorat d'Esquerra a veure si esgarrapen algun vot. Però, en qüestions de sobiranisme, ICV no té cap credibilitat.

Hi ha un munt d'exemples: Raúl Romeva va donar suport als Deu mil a Brussel·les, però després es va arronsar i no hi va anar a la manifestació. El finançament havia d'estar el passat mes de novembre segons el famós pacte entre Saura i De la Vega. Però el moment més memorable de la trajectòria catalanista de Joan Saura és quan es va afanyar a aplaudir l'acord Mas-Zapatero sobre l'Estatut quan encara no sabia ni què havien pactat.

Malament rai un partit que governa a base de globus sonda. Tot sigui per les cadires.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2498
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR