e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Juny de 2008

Els cadells de Xavier Trias

Els de la JNC s'han fet els valents i van boicotejar dijous passat el ple municipal del districte de les Corts per a demanar el traspàs de la caserna del Bruc. No recordo que l'organització juvenil de Convergència hagi fet mai una acció tan agosarada. Però interrompre un ple municipal d'un ajuntament democràtic -sobretot per una organització també democràtica- no és una acció política, sinó fer el numeret.

Crec que a la JNC se li han encomanat els mètodes de les JERC tot i que darrerament s'han moderat. Tant per tant, prefereixo la protesta de les joventuts d'Esquerra que, dimarts passat, es van mobilitzar a la Plaça Sant Jaume sense necessitat d'envair les dependències municipals. Clar que, en aquest cas, titllar al PSC i ICV d'"hipòcrites" -després d'haver-hi pactat tant l'Ajuntament de Barcelona com a la Generalitat- tampoc cola.

Mentre Imma Mayol somiava el mateix dia amb el retorn de Jordi Portabella a l'equip de govern davant els micròfons de Catalunya Ràdio -qui li hauria dit que el trobaria a faltar-, les JERC denunciaven la "desastrosa gestió de l'Ajuntament de Barcelona pel que fa a Parcs i Jardins", empresa que presideix precisament la dirigent d'ICV des dels temps de Jordi Portabella a l'equip de govern. A més, crec que la gran contribució d'Imma Mayol als parcs i jardins de Barcelona ha estat emmudir amb la tala d'alzines del Tibidabo.

Però si la JNC vol exigir el traspàs de la caserna del Bruc que el senyor Duran ho negociï directament amb Zapatero als Pressupostos de la tardor. Per descomptat, CiU també ho hagués pogut incloure al Pacte del Majestic tot i que llavors ningú hi va pensar. L'important era la governabilitat de l'Estat i l'ingrès a la zona euro.

Si fa no fa com Esquerra. En plena campanya per a les municipals vaig assistir a l'espectacle -el 17 de gener- del tàndem Joan Ridao i Jordi Portabella revindicant també la caserna del Bruc. A mi em va venir de seguida a la memòria que Esquerra havia votat fins i tot a favor de la Llei de Defensa Nacional del senyor Bono no només sense reclamar tan insigne traspàs, sinó empassant-se també el terme de Nacional.

Per això, m'estalvio de comentar una carta que m'ha enviat un cap de la JNC de Barcelona al meu correu personal alliçonant-me sobre la caserna del Bruc i per a queixar-se de l'"atac ferotge" del nostre editorial de dimarts passat. Crec sincerament que encara no ha entès la diferència entre una protesta a la via pública i boicotejar un ple d'una institució democràtica.

Tinc la sensació que la manera de fer política de la JNC de Barcelona -presidida per un tal Jordi Cabrafiga i Macias- no coincideix, en absolut, amb la manera d'entendre la política del seu cap de files, Xavier Trias. Trias no només és molt educat, sinó que és un senyor. Però si vol arribar a ser algun dia alcalde de Barcelona més valdria donar un toc d'atenció a la seva organització juvenil.

Què en pensa la regidora de la JNC Francina Vila del que fan els seus companys, per exemple?. Si el districte de les Corts hagués estat presidit per un convergent i la JSC hagués fet una protesta similar què haguessin dit?. Perquè una cosa es repartir condons a altes hores de la matinada i l'altra pertorbar el funcionament d'una institució democràtica.

Per això és una llàstima que els dirigents de CDC hagin emmudit de cop o hagin mirat cap a una altra banda. Comparar la JNC amb Batasuna potser és una exageració, però té tota la raó el diputat del PSC Joan Ferran amb els seus retrets. Si la JNC volia sortir als diaris no hi ha dubte que ho han aconseguit -almenys a l'e-notícies-, però els joves cadells de Convergència haurien de saber que la política no és només sortir als diaris.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3611
2
Comentaris afegits 
jomateix 12-06-2008 - 14:30
els complexes de l'e-noticies
Vareu comenar amb l'e-noticies 100% en catal, pero ja veig que l'alegria a la casa del pobre dura poc... Que tingueu l'e-noticies tamb en castell, no em sembla pas malament, tot ique ja deixa veure els vostres complexes, per que a ara, a l'e-noticies.cat tamb hi hagi articles en castell em sembla pens... No n'hi ha prous de mitjans en castell a Catalunya ?? No sabem tots (o hauriem de saber) catal ja a aquestes alades ? No ho entenc...
Ernest 12-06-2008 - 11:43
en_ma_ro@wanadoo.es
Molt simple l'argumentaci del "i si...?" El problema s que vosts es venen el cul a qui paga, imparcialitat cap. A Barcelona, del que se'n diu democrcia, no n'hi ha fa temps.Aix doncs, gaireb tot val. Els cadells de CDC que anomena sn independents de CDC amb sobirania i capacitat d'actuaci prpia i independent,deixes de ser militant i marxes on vols,tant fa si s a CDC, PP, ERC...o a casa.cosa que passa normalment quan descobreixes la mentida de la poltica i tot el que l'envolta,mitjans de comunicaci inclosos.
TORNAR