e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Novembre de 2008

Encara no he tingut ocasió de veure 'Hora Q', el programa que substitueix 'La nit al dia'; però en tinc prou amb la crònica d'El País del passat dia 7, signada per Fermín Robles, el titular de la qual destacava que "TV3 pone entretenimiento a su informativo de medianoche". A sota remarcava que el nou espai és "más ligero" que el seu predecessor. També de l'opinió dels companys que divendres passat seguien, des de la sala de premsa del Parlament, la comissió de control de la CCMA. El veredicte va ser unànim: "fluixet".

Sense desmerèixer la qualitat professional d'Helena García Melero -encara que a l'anunci de TV3 sembli una replicant Blade Runner-, tinc la sensació, en efecte, que han desactivat 'La nit al dia'. Malament rai si volen convertir un programa informatiu en una mena de late show.

Divendres passat, tant Mònica Terribas com Rosa Cullell, ja van haver d'esforçar-se a fons quan el diputat d'Unió Joan Recasens els hi va preguntar per la desaparició del programa durant la comissió de control de la CCMA. Les dues màximes responsables de la Corpo van coincidir, gairebé amb paraules calcades, que era una aposta "de risc".

Això d'aposta "de risc" no augura res de bo pel que fa a la continuïtat del programa a la graella. I un 8% de share el primer dia, encara que sigui un late show, no és certament per a tirar coets. Cullell encara va avançar que Julia Otero prepara un nou programa de debat, però sense qüestionar tampoc la seva trajectòria professional, no és el mateix un debat amb joves i adolescents, que un programa d'informació política, en el cas que sigui aquesta l'aposta perquè la directora general no va donar més detalls.

El que m'estranya, en tot cas, és que hagin trigat tant en substituir 'La nit al dia' des de la seva mort sobtada el passat mes de juny perquè, si tens una audiència consolidada, potser que facis tot el possible per mantenir-la. Tot i que això ja li vaig preguntar a Mònica Teribas el pasat 16 de setmbre en la presentació de la nova temporada -que trist: vaig ser l'únic que li va fer una pregunta en una roda de premsa- i, si fa no fa, em va contestar que no m'amoïnés. "Hi ha altres programes pels quals no heu preguntat que també estan en preparació i es presentaran en el moment que estiguin", va afirmar per a esbandir el tema.

Probablement 'La nit al dia' sense Mònica Terribas era irrepetible, però cada vegada estic més convençut que l'escassa resistència del PSC en acceptar una periodista ben vista per Esquerra al capdavant de TV3 amagava la voluntat de desempallegar-se de la periodista pel procediment habitual de la patada cap amunt.

I malgrat que els darrers índexs d'audiència són esperançadors encara no estic que hagim guanyat una bona directora de TV3 després de perdre una bona periodista. Mònica Terribas és un dels escassos exemplars de carrera acadèmica -es doctora per la Universitat d'Stirling (Escòcia)- i trajectòria professional en un món, el del periodisme, en el que la universitat va per una banda i la professió per una altra.

Tinc la sensació que, a Catalunya Ràdio, van fer si fa no fa el mateix. L'exdirector de TV3, Francesc Escribano, encara no deu entendre per quina regla de tres a ell el van despatxar i, en canvi, a Oleguer Sarsanedas continua al capdavant de les emissores de la Generalitat. Sempre he sospitat que la condició gairebé sine qua non per a la continuïtat de Sarsanedas era desempallegar-se, d'una manera o d'altra, Antoni Bassas.

És veritat que quan Oleguer Sarsanedas -un dels pocs que ha fet carrera amb CDC i amb PSC al Govern- va arribar al càrrec, Montserrat Minobis li havia deixat el terreny trinxat. Però algunes de les seves apostes personals no han acabat de redreçar la situació com és el malaguanyat cas de Llucià Ferrer. Llevat de la franja del matí, cada cop més competitiva, la graella de Catalunya Ràdio començava a davallar en horari de tarda, vespre i nit. I així no es pot mantenir el lideratge.

Ara, caldrà esperar al proper dia 3, el dia que surt l'EGM, per a saber si l'aposta per Neus Bonet com a substituta d'Antoni Bassas és encertada o no. Encara recordo unes decles seves de quan estava a Ona Catalana -que va acabar com va acabar- en la que afirmava que com a cap de programes, seria molt lleig presentar-ne un. Si fa no fa el que ha fet a Catalunya Ràdio. Espero, de debò, que se'n surti.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2681
3
Comentaris afegits 
sndrv (bcn) 18-11-2008 - 12:56
t'ntrssa: Montagut ha ft fora a la Fallarás, prnyada de 8 mess. Aprftnt la crisi, s clar
Ramon (Barcelona) 18-11-2008 - 11:26
Lamentable. L'entrevista a Esther Tusquets va ser absolutament lamentable. Repetia una i una altra vegada les mateixes preguntes. Incapaç de repreguntar. La pobre Esther Tusquets li va tenir que dir-li a la Melero, "això ja li he respost varies vegades".
carlesp (Bcn) 17-11-2008 - 14:19
L'Hora Q: Fracàs estrepitós a la primera setmana...algú s'extranya? Cançonetes burdes i la Ferrusola en una entrevista patètica.... puaj!
TORNAR