e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Maig de 2008

El sector dels negocis d'Esquerra

Estic esperant amb candeletes la demanda anunciada ara fa tres mesos per Cultura 03 perquè, quan arribi, podrem tirar del fil. Potser fins i tot abans perquè n'hi ha per a sucar-hi pa. Només cal consultar una mica el Registre Mercantil i trobar, en empreses d'Esquerra, algun cognom conegut de 03 o constatar increments sobtats de facturació em empreses filials.

Fins i tot, vinculada a la fundació del partit, surt una immobiliària russa. Pensava que l'únic que tenia lligams amb ciutadans russos era l'exconseller Antoni Fernández Teixidó, al que li vaig demanar la dimissió des d'aquest mateix espai. Però almenys els de CiU no s'han vantat mai de tenir les mans netes.

De fet, l'exfundador de 03 i ara secretari general de cultura, Eduard Voltas, s'arrenglerava ahir amb Joan Puigcercós a través d'un article a l'Avui malgrat no ser ni militant d'Esquerra. A mi em va recordar aquell anunci de la Renault sobre els JASP perquè el qualificava de "persona sobradament preparada" entre d'altres lloances. Quina ensabonada. Ara entenc moltes coses.

I això que el seu conseller, sense perdre la dignitat institucional a diferència de Josep Huget, és partidari de Carod. A Tresserras li ha passat com al titular d'Universtats, però al revès: que els seus alts càrrecs li han fet el salt. Tot i que Voltas, per si de cas, també quedava bé amb Benach i Tresserras perquè amb Esquerra no se sap mai.

Personalment, els amics de Pugicercós em fan més por que una pedregada. Totes les putades em venen del seu sector llevat de les acusacions de Josep Bargalló, que és del clan de l'avellana i que òbviament tampoc li perdono. No és que sigui rancuniós, però de moment tinc una memòria d'elefant.

I en el sector Puigcercós ningú mou un dit sense el vist-i-plau d'un dels exconsellers més efímers de la política catalana. Jo crec Xavier Vendrell no ens ha perdonat mai que reveléssim, amb papers i tot, la seva vinculació a Terra Lliure. Un dia s'hauria d'investigar de ple el seu paper en l'autodissolució de la banda. A veure si al final el talp va ser ell.

En el meu particular memorial de greuges hi també una querella d'un paio al que Xavier Vendrell va subvencionar generosament quan era secretari general de Bargalló per a fer-nos la competència. No cal dir que el periodista en qüestió va perdre als tribunals i devia fer servir els diners per a pagar les costes. Però no oblidaré mai que Xavier Vendrell estava a la llista de testimonis. Com pot un alt càrrec aprofitar la seva posició pera anar contra una empresa privada?.

També l'e-brutícies, una web anònima que es dedicava a difamar sense donar la cara als que els de Vilaweb li van donar peixet. O la filtració de dades de l'empresa entrades pel registre oficial de la Generalitat a aquesta web: curiós que es pugui filtrar dades oficials a una web anònima, senyal que saps on està l'adreça. Clar que, en aquest afer, el paper tristíssim de Jordi Fortuny, encara director general.

Per això, com a la novel·la de Choderlos de La Clos, les amistats de Puigcercós comencen a semblar amistats perilloses. Incloc a la llista el seu secretari general a Governació, Jaume Oliveres, també ex Terra Lliure. He tingut el privilegi de veure com donava un cop de puny en una paret de la Diputació per una informació que ni tan sols havíem publicat nosaltres.

De totes maneres, pel que fa a l'article d'Eduard Voltas, Puigcercós hauria d'anar amb compte perquè Vendrell surt citat més que ell. A més, el secretari general de Cultura no està amoïnat pel futur d'Esquerra, sinó pel seu futur personal i, sobretot, pel de Cultura 03.

Començo a pensar que Cultura 03 no hagués pogut créixer ni consolidar-se sense l'aixopluc institucional d'Esquerra des del Govern. Sense desmerèixer alguns dels seus excel·lents productes com la revista Sàpiens que, comparada amb L'Avenç, almenys té cara i ulls. Malauradament no puc dir el mateix de Time Out o la desapareguda revista Nat, de la que un dia proper hauríem de parlar també àmpliament.

Fins i tot , en aquest cas, sembla que hi hagi una confluència entre el sector negocis del PSC, amb Abacus al capdavant, i el sector negocis proper a ERC, amb Cultura 03, perquè si no no s'entén que l'Incasòl els hi hagi cedit el dret de superfície per a la construcció d’un edifici de 9.000 m2/sostre de sòl al Prat amb l'excusa de la rehabilitació de Sant Cosme.

Ara entenc també la passivitat d'Eduard Voltas en fer complir la Llei del Llibre. En comptes de fer aplicar la llei, feia de mitjancer -com amb aquella reunió del 23 de juliol de l'any passat- per a greuge dels llibreters catalans que, encara que no ho sàpiguen al Palau Marc, també són cultura catalana.

A més dels favors de la conselleria a Cultura 03 amb la revista Time Out potser hem de publicar, en els propers dies, altres favors igual o més escandalosos com les subvencions a l'esmentada revista Nat o subvencions a l'Avui per repartir llibres d'història editats ja es poden imaginar per qui.

I aquests encara amenacen amb demandes?. Sospito que les amenaces d'Oriol Soler amaguen problemes de gestió: només a ell se li pot ocórrer apostar per una revista tan cara d'editar com Time Out en l'època d'internet i les noves tecnologies. Mans netes..

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2262
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR