e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Juny de 2008

Que no s'ofenguin els catòlics, ni la Conferència Epsicopal ni la Inquisició, però el cardenal arquebisbe de Barcelona sempre m'ha semblat ni carn ni peix. El 21 de desembre del 2006 em van convidar a una tertúlia de Cope a Catalunya amb Lluís Martínez Sistach. En un moment de la conversa, li vaig preguntar sobre la creació de la futura Regió Eclesiàstica catalana que, com saben, s'arrossega des de mitjans dels 90. Va ser tan primmirat en la resposta que gairebé un any i mig després encara no he aconseguit esbrinar si estava a favor o en contra.

Amb la Cope ha passat el mateix. Sistach només s'ha sumat a les crítiques contra Federico Jiménez Losantos quan l'han sentat a la banqueta -finalment ha hagut de ser un dels seus- l'han deixat sol tots els altres dirigents del PP i la cadena l'ha renovat a contracor només per un any.

El cardenal arquebisbe de Barcelona va començar diumenge passat, a La Vanguardia, en acusar-lo de provocar "agitació i crispació". Fins i tot assegurava que "servidor ha reclamat en diverses ocasions que aquest ideari es compleixi en tots els programes". Però puc assegurar que, almenys en l'esmentada tertúlia de la Cope, no li vaig sentir cap mot de reprovació, rebuig o censura.

La portada a La Vanguardia li va permetre triomfar dimarts a TV3 perquè Cuní sempre és molt murri a l'hora de triar els entrevistats. El cardenal va insistir llavors que “una emissora de l’Església no s’ha de casar amb cap opció política" i que “la COPE dificulta la nostra feina".

Però en honor a la veritat cal reconèixer que la primera veu autoritzada de l'Església catalana en criticar la Cope va ser l'Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, el passat mes de març al Fòrum Nueva Economia. A més, ho va fer quan Federico Jiménez Losantos encara era intocable. No com ara.

Per això, en els moviments subterranis de l'Església catalana, no sé si el fet que Lluís Martínez Sistach s'hagi sumat ara a l'ofensiva obeeix a un interès personal, és diplomàcia vaticana aplicada a Catalunya o, realment, actua de bona fe cosa difícil de creure en un alt prelat de l'Església. 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3426
6
Comentaris afegits 
pep manresa 06-06-2008 - 23:48
El món està capgirat, i ja no t'en pots refiar ni dels capellans.
Bravo... em quedo amb la última frase: "o realment actúa de bona fe, cosa difícil de creure en un alt prelat de l'Església"
Xavier 06-06-2008 - 18:51
Resposta a l'Uri:
Això de que Jesús de Natzaret era un radical, ho podem deixar per discutir-ho un altre dia llargament. Ni com a català ni com a catòlic he escoltat mai parlar a Losantos a la COPE; perquè no tinc cap mena d'interès en el que diu, i crec que com menys cas se li fes més en evidència es posaria que es només un sonat. Crec que el que fa que tingui un dels millors contractes de la radio és el fet que a la gent de certs sectors de la dreta espanyola li agrada sentir com fot llenya al foc, i la resta ens dediquem a donar-li popularitat parlant-ne. Suposo que per a l'emissora és la millor màquina de fer diners, i aquí si que crec que al episcopat de madrid li caldria fer una reflexió sobre quin és el preu que paga per tenir aquest senyor fent política per ells. Pels catòlics d'Espanya està molt clar quin es el partit que tracta bé l'Esglèsia i quin li és més hostil; i pels d'aquí suposo que dels dos grans tant poca gracia ens fa un com l'altre. Però d'aquest fet de voler-se ficar en política indirectament, i que amb un dels presentadors et surti el tret per la culata, tampoc no en diria feixisme.
pepe 06-06-2008 - 17:23
lelel@yahoo.com
¿Creeis de verdad que callando a Losantos nos vais a callar a los demás? ¿Creeis que todos somos como vosotros? Vais listos. La verdad es lo que tiene, que siempre termina saliendo a flote,.
Uri 06-06-2008 - 10:15
T'equivoques Xavier
Doncs Xavier, en primer lloc, Jesús de Natzaret eta un radical i no un moderat. Segon, el Losantos en qüestió no estava fora d'òrbita últimament. Ja fa molt i molts anys que aquest (declarat ateu) ho estava amb insults i mentides a tothom (i als catalans) fins i tot a emigrants que intentaven saltar la valla a Melilla. Tercer, que la conferència episcopal permeti això no és signe de moderació sinó de feixisme pur i dur, enlloc de radicalisme als valors evangèlics
RCP 06-06-2008 - 09:56
jo crec que la nostra llibertat començaria amb gestos tipus sortir de la Conferencia Episcopal Española, de fet, els pagesos ja s'hi han posat!! No ens entenem i prou!
TORNAR