e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Juliol de 2008

El maxipoder del PSC

José Luis Rodríguez Zapatero tenia raó aquest diumenge en la seva intervenció al congrés del PSC: "nunca como hasta ahora habíais tenido tantos concejales, tantos alcaldes, tantos diputados al Congreso, tantos senadores y la presidencia de la Generalitat. Enhorabuena".

José Montilla va aportar el seu granet de sorra al diagnòstic divendres passat en el seu informe de gestió quan va destacar que "el diferencial de diputats amb el PP a Catalunya -17 diputats- és el més important de totes les Comunitats Autònomes". Amb el resultat del 9-M a la mà, el líder socialista va aprofitar per a passar comptes també amb CiU: "el PSC ha estat la primera força política a 511 municipis, sobrepassant per primer cop la presència territorial de CiU. Aquests 511 pobles i ciutats superen de molt els 315 ens que varem ser majoritaris el 2004".

Pel que fa a les municipals -llevat de Barcelona, on ERC fa patir Hereu-, el PSC té representació a 642 municipis, un 50% més que a les eleccions de 1995, i 300 regidors més que a les eleccions celebrades el 2003. Dos-cents setanta set pobles i ciutats de Catalunya tenen alcalde socialista, entre ells les quatre capitals i vint de les vint-i-tres ciutats de més de 50.000 habitants. Aquest municipis representen més del 75 % de la població de Catalunya.

El PSC presideix també la Diputació de Barcelona i participa en el govern de les Diputacions de Girona i Lleida -amb Esquerra- a mes de d'estar presents en el govern d’una vintena de consells comarcals. A això cal afegir dos ministeris (Defensa i Treball), un secretari d'Estat d'Economia (David Vegara) i la presidència de la Comissió Nacional de l'Energia (Maite Costa), entre d'altres càrrecs a Madrid

El poder del PSC s'escampa també a la societat civil i a les empreses públiques: des de Caixa Catalunya (Narcís Serra) al Consorci de la Zona Franca (Manuel Royes) passant pel Gran Teatre del Liceu (Joan Francesc Marco), al que no se li coneixia fins ara afeccions a l'òpera, passant per la presidència d'Abacus (Raimon Ribera) -del que em vaig assabentar gràcies a una entrevista a l'Avui el passat 30 de maig que abans havia estat cap de gabinet d'Antoni Castells a Economia i Finances-. A aquesta llarga llista -no exhaustiva- caldria afegir també potser la directora general de la Corpo, Rosa Cullell, si tenim en compte que va fer campanya pel sí a l'Estatut en representació del PSC.

El poder del PSC -legítim, per descompat- és doncs molt superior fins i tot al de CiU en l'època de les majories absolutes de Pujol. Tampoc té relació matemàtica amb el resultat a les darreres eleccions al Parlament on com se sap va passar de 42 a 37 escons i d'un milió de vots a 789.000 -del 31,2 al 26,8%-. Però mai un partit havia tocat tant poder a Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2719
2
Comentaris afegits 
oriol1970 (BCN) 24-07-2008 - 08:53
Dic per endavant que sc sobiranista i votant de CDC, mai he votat el PSC i crec que mai els votar. Per ens agradi o no se suposa que aquest omni-poder socialista s el que el meu pas vol. Personalment ho visc amb tristesa, resignaci i desillusi.
Onofre (Barcelona) 21-07-2008 - 10:55
I mai Catalunya havia anat tan malament.
TORNAR