e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Desembre de 2008

Abans que Miquel Sellarès ens acusés de "connivència" amb la Brunete mediàtica hagués hagut d'escoltar la sorollosa escridassada que em van dedicar 2.000 fans de la Cope el dia que, en una tertúlia, se'm va ocórrer recordar la gestió que havien fet Acebes i Zaplana de la gestió de la crisi de l'11-M. De fet, l'ambient ja es va començar a escalfar quan vaig negar que, a Catalunya, hi hagués cap mena de conflicte lingüístic. En sortir vaig pensar que alguna de les venerables àvies que eren a l'auditori encara m'empaitarien bossa en mà com a les pel·lícules de dibuixos animats. Sortosament vaig sortir il·lès, però crec que cap periodista català no ha passat per un tràngol similar.

Fa gràcia que una persona que ha viscut tota la vida de fons públics -a través de la Fundació Centre de Documentació Política, que fa el resum de premsa de Generalitat, Parlament i Diputació des de temps immemorial- presumeixi de tenir "escrúpols". A mi em va venir de seguida a la memòria la informació publicada per El Confidencial -no sé si l'inclou també a la Brunete mediàtica- el 13 d'abril del 2006- segons la qual "La Generalitat da 4,2 millones al secretario de comunicación que dimitió por un polémico informe sobre periodistas". No sé si va desmentir aleshores les acusacions, però en tot cas té ocasió ara de fer-ho.

Arran de les declaracions de Toni Soler, Sellarès ens acusava també d'"aïllar la frase", però ell mateix admetia que les declaracions -per cert, molt recomanable Amb llengua o sense (Columna) més enllà de la polèmica- potser eren "una mica confuses".  De fet, fins i tot el director de l'Avui, Xavier Bosch -al que no crec que acusi de "connivència", però amb Miquel Sellarés mai se sap- afirmava en el seu article del passat 21 de novembre sobre declaracions de Toni Soler: "És veritat que permet fer el titular que 'hi ha discriminació del castellà a Catalunya'. Sembla, doncs, que doni la raó a la caverna mediàtica de sempre. O, si més no, els dóna carnassa. O, pel cap baix, arguments".

En fi, n'hi ha prou amb repassar les imatges de TV3. Però el cas de Miquel Sellarès és especialment greu perquè encara no ha entès que internet és una xarxa on es pot enllaçar una plana amb una altra. La veritat és que si hem de parlar del nombre de visites no he aconseguit trobar a OJD les que té Tribuna Catalana, però pot consultar ell mateix les d'e-notícies: 122.000 usuaris únics a l'octubre. Només per posar un exemple -la indirecta va també pel geni que va fer el darrer power point de CiU-, l'edició en paper de l'Avui té 29.000 lectors i El Punt 33.000.

Si li dol que ens citi Libertad Digital o El Mundo -s'ha deixat la Cope, per cert- el puc tranquil·litzar dient que ens ha citat també l'Avui, La Vanguardia, Catalunya Ràdio i TV3, entre d'altres. Darrerament també Pilar Rahola, Quim Monzó, Manuel Trallero -que tampoc deu ser sant de la seva devoció- o Lluís Foix, per esmentar tot el ventall ideològic.

Si les Creus de Sant Jordi o els Premis de Comunicació no estiguessin tan devaluats ens en mereixeríem una i tot: que Libertad Digital citi un diari en català hauria de ser considerat un mèrit en aquest país, no pas un greuge. Senyal que la credibilitat d'e-notícies traspassa fronteres. M'imagino que al lector de Valladolid o Madrid -fidelíssim votant del PP- li deu agafar un esglai quan clica i apareix e-notícies tot i que ara també té l'edició en castellà.

Deu ser la seva tendència a afusellar altres mitjans sense citar -també e-notícies, per cert: la dimissió de Xavier Bosch no la van ni ensumar-. En fi, nosaltres sempre citem, fins i tot Tribuna Catalana com es pot veure. Sellarès també es posava les mans al cap perquè El Mundo va editorialitzar sobre el tema, però en aquest cas tampoc no cal patir: només era l'edició catalana, que no sé si arriba als 20.000 exemplars. I pensar que havia admirat la seva trajectòria. Salut i república, Miquel.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3243
4
Comentaris afegits 
Ramon (Barcelona) 04-12-2008 - 10:06
Rius, estic amb tu¡ , reconec l'esforç de pluralitat que estas fent amb l'e-noticies, cosa que no poden dir d'altres. Et segueixo des del començament, i, en aquest àmbit, és el millor. Endavant contra el sectarisme, l'obscurantisme i la manipulació
Jordi (Lleida) 01-12-2008 - 16:46
"Cree el ladrón que todos son de su condicion" "Dime de lo que presumes y te diré de lo que adoleces" Demasiadas letras para tan "sublime" contenido. Vomita de una vez la mala leche que que llevas dentro, no sea que te reviente el estómago.
Pep (Vallès) 01-12-2008 - 16:11
Estimat Rius. Només has de fer un cop d'ull als comentaris per adonar-te'n que qui més llegeix el teu TVO són, precisament, dels que et van escridassar. Jo, de tu, faría el que en deien exàmen de consciencia i ara en diuen autocrítica.
Javi (Barcelona) 01-12-2008 - 13:47
Lo bueno si breve dos veces bueno. No hay quien te lea estos ladrillazos que sueltas habitualmente. Tu capacidad de síntesis es nula.
TORNAR