e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Maig de 2009

El Lenin del Bages

Encara recordo els temps gloriosos en els que l'actual megaconseller d'Universitats, Innovació i Empresa, Josep Huguet, era conegut amb el renom del Lenin del Bages pels passadissos del Parlament. Si ho recordo és perquè ell mateix havia utilitzat l'expressió quan era un simple diputat de l'oposició -des de llavors ha progressat- i CiU era al Govern. En sóc testimoni personal que no se n'amagava.

Però amb els ajuts del Govern a l'automòbil -un "carnaval" segons l'exconseller Salvador Milà- l'actitud d'Huguet reflecteix la manca de criteri i el paper d'escolanet que, en alguns casos, el PSC reserva a Esquerra en el si del Govern. En expressió col·loquial d'això se'n diu ser més papista que el Papa. Només cal refrescar esdeveniments i tirar d'hemeroteca perquè, en periodisme, l'hemeroteca és implacable. En menys de quinze dies, el conseller Huguet ha passat de rebutjar en rodó l'esmentat pla a vendre'l a la premsa.

Anem a pams: el passat dia 17, en declaracions a Rac-1, va afirmar que "és el govern de Madrid qui ha d'explicar com ho pensa fer. Nosaltres només sabem el que hem llegit i hem sentit. Sense pactar, sense garantir la liquiditat i sense que ens paguin el finançament, això és complicat. No ens enganyem: si hi ha atur ningú comprarà cotxes per més que regalin 500 euros".

El mateix dia, en canvi, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ja el va deixar en evidència perquè va obrir la porta a aquest tipus de mesures. En declaracions en aquest cas a Catalunya Ràdio, Castells mirava a la butxaca: “És cert que permet incrementar la recaptació per l’impost de matriculació, que és un impost que tenim cedit totalment, de manera que tots els ingressos que proporciona són per a les nostres finances". "Hem d’acabar de fer els comptes i, quan els tinguem tots, ho mirarem a fons”, afegia el seu col·lega de Govern.

Tres dies després,  al Parlament, Xavier Vendrell -en funcions de lampista- li llençava un cable per a justificar un canvi d'actitud que s'albirava a l'horitzó. El mecanisme és habitual a la cambra: un diputat pregunta a un conseller del mateix color polític perquè pugui esbargir-se. Al president de la Generalitat, per exemple, també li fan preguntes els diputats del PSC a les sessions de control. Unes preguntes incomodíssimes com es poden imaginar. Huguet, en efecte, ja havia canviat de parer: "Si anem a la conjutura, que és el tema de l’automoció, està clar que caldria estudiar- ho".

Finalment, per a reblar el clau, al conseller d'Universitats li va tocar vendre el tema en la roda de premsa de Govern del passat dia 26. Per un cop em dol haver-me perdut la compareixença perquè habitualment provoquen somnolència, sobretot ara que ve la calor. Però vaig poder comprovar a les imatges de TV3 que no només no es va posar vermell, sinó que fins i tot va repartir per a Iniciativa: "el saldo és positiu i això és un acord de Govern i la resta no hi entro, perquè estem en campanya i cadascú diu el que ha de dir".

El resultat de tot plegat és, doncs, espectacular: Tenim un govern d'esquerres que no només subvenciona els cotxes més contaminants -per això calia els 80km/h?-, sinó també l'adquisició de models de luxe com Audi o Mercedes. Sort en tenen -en tenim- del Barça. El Barça actua com un ansiolític.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2913
4
Comentaris afegits 
FERRAN (BARCELONA) 30-05-2009 - 11:21
temporal, sempre temporal. I a mi, ja ni aix; doncs sc de l'Espanyol. En resum; ara la nica poltica que es fa aqu o a Madrid s el dia dia per tal d'ajornar l'esfondrament de l'economia el mxim temps possible.
FERRAN (BARCELONA) 30-05-2009 - 11:20
s del tot irreversible. Aix doncs, per moltes ajudes que es donin, tard o d'hora, les NISSAN o SEAT marxaran ( i amb crisi brutal que ve, Santiago Nio dixit, ms d'hora del que ens imaginem). I, quan marxin, qu farem? I, s, el Bara fa d'ansioltic
FERRAN (BARCELONA) 30-05-2009 - 11:18
El pa i el circ de sempre, Roig. Per no fem demagogia; es donen els diners, o es regalen, per implorar a les multinacionals perqu no marxin, perqu romanguin amb nosaltres, ni que sigui uns anys ms. Tot i que sabem que el procs de deslocalitzaci
manres (manresa) 30-05-2009 - 11:18
L'Huguet t una histria ms negra que la del Vidal-Quadras. Un profe d'institut de l'antiga FP que s un ignorant rematat. Pregunta al Lacetnia qui era el ms barrut i el ms gandul. Un cacic caradura que no preparava les llions ni corregia examens.
TORNAR