e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Gener de 2009

Òbviament, encara no he tingut ocasió de llegir El silenci, el llibre de Gaspar Hernàndez guanyador del darrer premi Josep Pla. Tampoc no sé si és realment un bon llibre o si el jurat s'ha apuntat a la moda d'autors mediàtics malgrat estar format per Baltasar Porcel, Sebastià Alzamora, Rosa Cabré, Àlex Susanna i Ester Pujol.

Però que vagi sobre el poder curatiu de les paraules és un bon esquer. Al cap i a la fi, en Gaspar Hernández és un lletraferit com ho demostra el fet que va batejar el seu programa de ràdio com els diaris de Pavese: "L'ofici de viure". O el fet que -juntament amb en Jordi Llavina, un altre lletraferit- presenti un programa de llibres des del 2004 a Comunicàlia digne de TV3. Del seu interès per la literatura n'ha deixat també pinzellades en els seus articles periodístics a El Periódico o El Mundo.

Però mal senyal per a Catalunya Ràdio si Gaspar Hernández -com Martí Gironell- té temps d'escriure novel·les. A les emissores de la Generalitat no li deuen treure tot el suc professional que caldria. A Catalunya Ràdio passa com als clubs de futbol: valoren més els jugadors de fora que els del planter. Al capdavall, Gaspar Hernández és un disciplinat professional de la casa: fins i tot va cedir el lloc a Joan Barril quan el van fer fora de ComRàdio.

Llavors va anar a parar a la matinada a plena satisfacció dels oïdors i de l'empresa. Posteriorment es va fer càrrec de la franja -sempre ingrata perquè no és ni carn ni peix- de vuit a nou del vespre. En Gaspar Hernández -com en Xavier Grasset, un altre tot terreny de la casa- és un desaprofitat que hauria d'estar fent els matins, les tardes o els vespres.

Temps enrere, encara amb CiU al poder, el va perjudicar la campanya insistent de Salvador Sostres perquè es fes càrrec del programa de l'Antoni Bassas. Però, a l'altra banda ideològica, encara recordo els elogis públics de la portaveu d'Esquerra, Marina Llansana, en una recent comissió de control de la CCMA pel seu èxit d'audiència. Senyal que Gaspar Hernández és tot un professional. I mentre ell guanya premis literaris, Catalunya Ràdio s'enfonsa mica en mica.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2704
6
Comentaris afegits 
Ignasi Ripoll (Sant Carles de la Ràpita) 09-01-2009 - 17:58
Dóna gust escoltar al Gaspar Hernández. Sempre ha fet una ràdio de primera, amb unes entrevistes meravelloses i de la que sempre s'aprèn alguna cosa. Espiritualitat no significa ascetisme.
Watchman (Girona) 09-01-2009 - 16:55
En Gaspar no me'l crec. Això que ara hagi descobert l'espiritualitat i aquestes mandangues quan a Girona tothom el coneix com un farrero del quinze, em fa sospitar. Per mi, com si fer guions per a la Coixet. Molta impostura, hi ha pel món.
Kropotkin (Vic) 09-01-2009 - 09:48
M'agrada molt Gaspar Hernández. És com Rappel passat per la barberia i amb ulleres Labanda.
Ignasi Ripoll (Sant Carles de la Ràpita) 09-01-2009 - 01:52
El jurat no es pot apuntar als autors mediàtics perquè es suposa que les obres són anònimes fins a l'entrega dels premis. Que tingui temps per a escriure un llibre vol dir que no l'aprofiten prou?. Quin argument és aquest?
tània (Igualada) 08-01-2009 - 21:44
Des de quan importa l'opinió adulterada de la Llansana!!!! Per cert, ja no és portaveu
TORNAR