e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Juliol de 2010

Cada vegada que veig un anunci de la Com -com el que va sortir el passat 4 d'octubre a la plana 22 de l'Avui- trobo a faltar Miquel Giménez. No perquè Jordi Duran, Sergi Mas, Ramon Company, Olga Vallejo o Mònica López no siguin grans professionals, sinó perquè Miquel Giménez ha quedat arraconat a un programa dissabtes a la tarda: Digues.com, adreçat al públic escolar. No sé si per decisió pròpia o aliena.

No em vull ficar en la feina de Quico Triola,  però si jo fos el director de la Com li hagués donat un programa estrella als matins, a les tardes o a les nits en comptes de deixar-lo marxar. Al cap i a la fí, les tertúlies de la Com no se les escolta ni déu. No està l'audiència de la ràdio en general i de la Com en particular per desaprofitar un periodista com ell. Ara que totes les ràdios estan preparant les graelles de la nova temporada és el moment de recuperar-lo.

Ja sé que en aquest ofici el que compta és el dia a dia i que l'endemà no se'n recorda ningú. Però Miquel Giménez va ser l'inventor a casa nostra de la sàtira política durant l'època Pujol amb El jardín de los bonsais, l'espai que presentava en el programa de Luis del Olmo, quan els de Polònia encara anaven en bicicleta i pantalons curts. També ha treballat amb altres professionals com Xavier Sardà a La Bisagra (RNE) i Julia Otero a La Radio de Julia. Era tan bo, que fins i tot li van fer llavors una oferta de la Cope, la qual va rebutjar per conviccions ideològiques.

Potser el seu arraconament professional en l'emissora de la Diputació de Barcelona ha obeït a la seva evolució ideològica des dels voltants del PSC -no crec que ser socialista sigui un inconvenient per treballar a la Com, més aviat el contrari- fins al sobiranisme convençut. Encara recordo que va presentar el míting final de Zapatero al Palau Blaugrana a les últimes eleccions general malifeta en la que no hauria de caure mai el periodista d'una ràdio pública encara que sigui la Com.

Al capdavall, durant els últims mesos li he llegit articles crítics amb Jordi Hereu i a favor de Joan Carretero o de la independència. Memorable va ser, entre d'altres, un dedicat a la independència professional del president del CAC. Però si és per això no cal patir perquè crec que Reagrupament també l'ha decebut. Com a molts d'altres.

En fi, segurament els nostres lectors troben a faltar les magnífiques entrevistes televisives que va fer a Àlex Casanovas, Enric Majó, Francisco Marhuenda, Felip Puig, Miquel Iceta, Amparo Moreno, Lluís Permanyer, Carmen Chacón, Joan Pera, Loquillo, Celestino Corbacho, Xavier Trias, Jordi Hereu o el malaguanyat Pepe Rubianes, entre d'altres. És una llàstima que marxés d'e-notícies amb un cop de porta perquè, a la nova e-tv, seria el rei i s'ho passaria pipa.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2239
8
Comentaris afegits 
Elies (Barcelona) 15-07-2010 - 07:46
Aquest Gimenez es la cosa mes llepona nefasta i que s'acosta a qui mana de la manera mes servil. Ara veu que en Trias pot guanyar i si agafa com una paparra. Rius m'estranya que tu diguis això sabent com va marxar d'aqui.
alfred (barcelona) 15-07-2010 - 00:12
Realmente tenía criterio??????
Gustavo (BCN, España) 14-07-2010 - 20:11
Vamos a ver, Rius, que aquí hay gente con memoria y se acuerda del papelón que hizo Miquel Giménez en este santo diario (cuando el chico era españolista convencido), de sus desquiciadas peleas (en los posts!) con los indepes de turno, de su espantá...
Agustí Esparducer Segura (L'Estartit) 14-07-2010 - 01:06
Sr. Rius, comparteixo la seva apreciació. En Miquel no solament és un gran professional: és coherent i honest per sobre de tot.
Teresa (Girona) 13-07-2010 - 23:26
Totalment d'acort amb voste Sr, Rius.
TORNAR