e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Setembre de 2008

Com més temps passa, més s'engrandeix la figura de Jordi Pujol. I això que encara és viu i gaudeix de bona salut. Però, en comparació amb la majoria dirigents actuals, és un polític de raça. Vist en perspectiva, estic segur que en aquesta afirmació coincidiran fins i tot els antipujolistes conspicus. I que consti que servidor ha estat sempre al mig: no he estat mai un admirador incondicional, però tampoc un detractor absolut.

A Jordi Pujol se li poden atribuir com a mínim dos errors: el Pacte del Majestic i l'última legislatura. Fins i tot, mirant més enrera, altres de menor rellevància com la supressió de la Corporació Metropolitana de Barcelona per una revenja, l'Español del Año de l'ABC o el paper de CiU amb el gran incendi del 94 quan una comissió d'investigació va exonerar el Govern de tota responsabilitat.

També, cal no oblidar-ho, diversos casos de corrupció -Casinos, Planasdemunt, Estevill, etc- alguns sense conseqüències judicials. A més d'un parell d'Unió: Treball, Turisme. Però, en conjunt, la trajectòria de Jordi Pujol mereix un notable alt. Fins i tot en aquests casos és evident que no s'ha enriquit a nivell personal. Per cap dels seus fills posaria la mà al foc, per ell sí. Només cal veure com continua vivint al seu domicili particular de tota la vida.

Per això, amb tot els llums i ombres, Pujol s'assembla cada vegada més a De Gaulle. El general va marcar la política francesa durant trenta anys. Amb Pujol, a casa nostra, ha passat el mateix. De tots els nostres polítics és el més exportable a Europa. Parla idiomes i tot. Jo encara hagués estirat la seva carrera política amb un càrrec a la Unió Europa. De comissari o fins i tot de president perquè des de Delors n'han passat d'una grisor absoluta. Però em temo que a Brussel·les hauria de representar Espanya en comptes de a Catalunya

A aquesta alta puntuació hi contribueix la generació política posterior. Malauradament cap dels seus membres -i parlo també per Convergència i Unió- cap li arriba a la sola de la sabata. No ho dic tant per Mas -que al cap i a la fí encara no ha pogut demostrar si val o no com a goverant-, sinó per tota la resta.

La segona generació d'ençà de la Transició -i pel que es veu també la tercera- no ha estat a l'alçada del que demanava el país de la nostra classe dirigent. Pujol té ara l'edat de les medalles i els doctorats honoris causa. Però si convé un homenatge més val que ens afanyem. Els homenatges més val en vida que pòstums.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2534
7
Comentaris afegits 
antoni planes (Barcelona) 19-09-2008 - 14:18
No és pels escàndols, que cal recordar Pujol... millor recordar l'herència que ens ha deixat: Peatges i més peatges, que cobren unes poques famílies catalanes. I també la perpetuació del catalanisme amb l'esglèsia (una lacra, sempre).
Joan (Barcelona) 19-09-2008 - 13:51
Rius, com pot ser que no informeu que la Comissió Europea ha emès un informe que conclou que a catalunya no es discrimina el castellà? Informeu sobre un frikifatxa i no sobre aquest informe tan trascendent? Quines són les vostres prioritats?
Joan (Barcelona) 19-09-2008 - 13:51
Rius, com pot ser que no informeu que la Comissió Europea ha emès un informe que conclou que a catalunya no es discrimina el castellà? Informeu sobre un frikifatxa i no sobre aquest informe tan trascendent? Quines són les vostres prioritats?
Joan (Barcelona) 19-09-2008 - 09:58
Quin és el gran llegat de Pujol? El seu gran mèrit és haver governat 23 anys, estabilitat i tal, però no hi ha cap fet que el faci passar a la història. No dic que no sigui un gran polític - ho és - però en base a què el recordarem d'aquí 30 anys?
joan (manresa) 18-09-2008 - 17:36
Sr.Rius,una petita queja ,¿com es pot suprimir l'espai sobre l'educació catalana...? i és poden mantenir espais de 2 díes que son com aigua de bledas...? pèrdoini i gracies.
TORNAR