e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Juliol de 2008

De cara al proper congrés de Convergència, tinc moltes esperances dipositades en Lluís Rovira, el conseller nacional de CDC, que proposa el divorci civilitzat amb Unió -en el cas que un divorci pugui ser civilitzat-. Carretero va començar igual, com un empestat a Esquerra, i ara Puigcercós fa de Carretero. Fins i tot es reuneix amb Mas o parla de governs amb CiU, cosa impensable només uns mesos enrere.

A diferència de Joan Carretero, Rovira no ha estat conseller de Governació, però també és dels pocs polítics que no s'aferren al càrrec. De fet, ja va dimitir de president de CDC a Salt (Gironès) per no haver de passar pel tràngol d'haver de fer campanya a favor de Duran. Em consta, d'altra banda, que tampoc viu de la política: mai ha tingut cap càrrec retribuït.

A més els seus arguments són impecables s'hi estigui o no d'acord. Un pèl massa francs pel que és un partit tan políticament correcte com Convergència. Però, certament, la fórmula de CiU està esgotada. Ara per ara, només pot arribar a governar amb majoria absoluta i, com diu el comunicat de la plataforma Desfederem-nos, "les majories absolutes semblen haver-se extingit a Catalunya, avui per avui".

També considera que "Unió distorsiona la realitat en sobrevalorant les possibilitats del seu líder que ja va tenir la oportunitat de demostrar el seu fracàs polític, un cop més, a les eleccions a Corts espanyoles de 2008, amb la pèrdua de desenes de milers de vots per a CiU, mentre el PSC-PSOE recollia el millor resultat de la seva història".

I que "Unió segueix essent un partit minoritari, lluny de la realitat catalana, que viu un conte de fades des de fa dècades. La seva valoració de la realitat política de Catalunya els fa estar aferrats a CDC sense voluntat de progressar en la fusió ni en la separació. Els seus líders incompleixen el seu manifest fundacional publicat al diari El Matí, l’any 1931. El relleu és necessari, tot i que això ho ha de decidir UDC".

Finalment, acaba amb un advertiment ("defensarem amb intensitat al Congrés els nostres ja esmentats posicionaments, cercant tots els suports necessaris i aliances per portar endavant les nostres propostes") i un prec "no s’hi val a passar de puntetes sobre els acords presos al Congrés, com ha passat en d’altres ocasions. Els acords s’han de complir. Una altra manera de fer política, propera als ciutadans, és possible".

Només dubto quan afirma que "Catalunya necessita un govern nacionalista" detall del que no estic del tot convençut a la vista de la magre obra de govern d'Esquerra. En principi, tal i com està el panorama -entre l'Eurocopa, el finançament, i la sentència de l'Estatut- potser millor una sociovergència o un govern d'unitat CiU-PSC-ERC. Excloc ICV perquè ells sempre s'exclouen de governar amb CiU.

Però del que sí que estic segur és que això de Convergència i Unió és un matrimoni de conveniència o un festeig que ja fa massa anys que dura. Les parelles que fa tants anys que surten junts acaben trencant. Tot sovint just després casar-se. Ànims, convergents, ara és el moment de fer el pas. A veure si al final aconseguim esbrinar quin és el pes electoral d'Unió. El misteri més ben guardat de la política catalana.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3268
3
Comentaris afegits 
rogerm (barcelona) 05-07-2008 - 16:12
En Joan té raó
Té raó. Aquest nou format no aporta res, i en alguns ordinadors suposa, no sé el perqué, un retard considerable a l'obrir les pàgines. Crec, sincerament, que el nivell de les notíces ha perdut molt, sembleu més aviat un recull periodístic.
joan (manresa) (manresa) 02-07-2008 - 17:12
Per un E-Noticies més sencill
Li faig un comentari que no te rés aveure amb el tema.El nou format del E-Noticies,podrá ser molt bonic,pro poc efectiu.Crea confussió i es repetexen apartads.Només cal veure els comentaris per noticias.Sr.Rius,torni al format antic,;clar,precís i sencill
J.Cardona (Exeter) 02-07-2008 - 13:43
matrimonis que se sostinguin per amor n'hi ha poquets. A vegades els interessos són més consistents. El que passa és que entre CDC i UDc no hi ha amor, però cada vegada menys interessos.
TORNAR