e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Maig de 2010

D'on han tret Jaume Collboni?

A mesura que avança la precampanya electoral em pregunto d'on ha tret el PSC Jaume Collboni. A mi tampoc m'agradaven els mètodes electorals utiltizats per José Zaragoza -basats gairebé exclusivament en la por al PP-, però a aquest pas el trobaran a faltar. Sobretot a la nit electoral. Almenys el missatge era clar.

Collboni porta dues desautoritzacions en deu dies. Primer se li va ocórrer dir que seria més "prudent" que Zapatero no vingués i l'endemà el desautoritzava Montilla. Després, en declaracions a Rac-1, que crear una comissió d'investigació sobre el cas Palau és "empastifar" just quatre hores abans que el PSC hagi donat suport a la proposta d'ERC i ICV.

Entre d'altres propostes brillants de Jaume Collbonit també hi aquella de joc net. Tot seguit el Govern va presentar una web -el que haurà costat- amb totes les actuacions de la Generalitat que es deia "Construïm Catalunya". No sé si malpensar, però ves per coincidia amb un lema del  PSC.

En la cursa entre Jaume Collboni i David Madí -com si fossin Valentino Rossi i Jorge Lorenzó del Mundial de 500- de moment està guanyant el de Convergència. L'altra dia em mirava el cartell de José Montilla del Segeuixo creient i semblava el Richard Nixon després de perdre el debat televisiu amb John F. Kennedy: mal afaitat i amb potes de gall. Se li ha d'agrair almenys a que no hagi recorregut al Photoshop per amagar la realitat.

Però el pitjor és que, en periodisme com en publicitat, no s'ha d'utilizar mai verbs com seguir o continuar. I encara menys en la forma verbal del gerundi. És el primer que t'ensenyen a la facultat. El lema aquell de CiU a les darreres eleccions Estimar Catalunya, governar bé també era dolent -una de les causes què es quedessin en 48 escons- perquè intentava encabir dos missatges en un sola frase. Però Collboni l'ha superat: és un lema que no diu res.

M'ha costat, però he trobat el seu currículum a la web del PSC i,  a diferència de Benach, almenys té estudis universitaris. Però posar el futur de Montilla en mans d'un exportaveu al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona em sembla una temeritat. Ho dic amb tot el respecte per un districte barceloní que era el meu fins que els preus dels pisos -una altra de les obres de govern del PSC- em van fer exiliar de Barcelona.

Fent una ullada al seu bloc, que està en un lloc destacat del web del partit, també te n'adones que el PSC va cap el suïcidi.  Francament, per escriure segons quines coses -encara que siguin de consum intern- més val no escriure res. En això sí que és com Benach.

També pot ser que gràcies a Zaparato els socialistes s'estiguin quedant sense discurs. Però hi ha entrades de l'estil: "Avui el Comitè de Campanya s’ha reunit per analitzar la marxa de la precampanya en la que ja estem immersos i  que ha estat marcada per  les mesures anticrisi anunciades pel Govern de l’Estat".

O "pel que fa  l’evolució de la campanya ha de quedar clar que el PSC no pensa renunciar ni per un moment a posar de relleu les polítiques socials que han desenvolupat  els Governs de Progrés a Catalunya". Potser que parli amb els que encara esperen les prestacions de la Llei de Dependeència.

Però la que més m'ha agradat ha estat aquesta: "Creiem que el president Zapatero i els Governs de progrés estem garantint que la sortida de la crisi sigui sostinguda de forma col·lectiva i progressiva, perquè paguin més els que més tenen". Encara sort que l'Obama el va trucar.

Només faltava, per acabar-ho d'adobar, la seva valoració sobre la darrera enquesta del CEO divendres passat. En opinió de Jaume Collboni suposa "un repunt en la percepció econòmica actual de Catalunya i un increment de al voltant dels 5,5 punts en l’optimisme de que la situació millorarà d’aquí a un any”.

Saben que és el pitjor per al PSC de la darrera enquesta del CEO -més enllà que en una enquesta cuinada per Gabriel Colomé CiU tregui ja 7,5 punts al PSC?-:  que el 51,2% dels catalans consideri que l'atur és el problema més important del país i que el 16,1 opini que CiU està més ben preparada que el PSC (9,2%) per fer front a aquest problema. I això que el PSC és, en teoria, un partit d'esquerres i governa a la Generalitat.

Si un miracle, un error propi de CiU, o les ramificacions el cas Millet no ho impedeixen -amb la inestimable contribució de Miquel Iceta i Joan Ferran- Artur Mas serà, aquest cop sí, el proper president de la Generalitat. Com Mitterrand. Miterrand va arribar a president de la República Francesa (1981-1995) al tercer intent després d'haver-ho provat el 1965 i el 1974. Mas va donar, a l'entrevista amb Mònica Terribas, una de les claus de l'èxit en política: "el fracàs és la llavor de l'èxit".

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2615
2
Comentaris afegits 
Cristina (barcelona) 26-05-2010 - 15:56
Xavier, imagino que aviat seras conseller...d'Interior, oi???? Et deuen tants favors..tu i el teu mbil, cmara i gravadora..corresponsal al parlament per part de CiU.
litus (bcn) 26-05-2010 - 11:38
el problema del Artur es que va pactar amb ZP que l'estatut es quedes en res a canvi de que fecin fora a Pascual Maragall. En altres paraules, a trat catalunya a canvi d'una cadira. Que tothom i estigues d'acord no treu que fos ell qui es va fer la foto
TORNAR