e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Juliol de 2010

Com comprar la premsa

El director de l'ADN, Albert Montagut (Barcelona, 1957), no es sant de la meva devoció -el vaig patir de valent quan dirigia l'edició catalana d'El Mundo-, però el 2009 va publicar un llibre de memòries, 'Fe de errores' (Temas de hoy) en el que diu una veritat com un temple.

"Se llega a mezclar -afirma- la información con la pura publicidad e incluso se pagan espacios privilegiados en los diarios para publicar informaciones de las empresas y los organismos oficiales, las temidas páginas especiales sin pasar  por el control de las redacciones. Y esa tendencia de publicidad encubierta, de información no objetiva, va en alza" (pàg. 259). És el que, en llenguatge del gremi, s'anomena un pessebre.

La cita ve a pèl arran del munt de pessebres que publicava la premsa de paper -la seriosa, que diuen- aquest dimecres: L'Avui dedicava dues planes (34 i 35) a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, en aquest cas sobre les llengües transfrontereres. Vostès creuen que David Minoves, el director de l'agència, s'ha de gastar calés destinats al Tercer Món en fer autobombo?.

A El Periódcio fa temps que fan un recorregut pels meravellosos districtes de Barcelona que, sospito, deu estar finançat per l'Ajuntament de Barcelona a veure si Jordi Hereu remunta el vol. En el d'aquest dimecres tocava el Raval i sortia la foto d'una festa infantil amb escuma per mostrar el feliços que són en aquest barri. Tant per tant haguessin pogut publicar aquella foto de putes en acció en ple carrer encara que fossin de la competència perquè les va difondre El País. Aquelles fotos van ser el principi de la fi de Jordi Hereu.

Finalment, La Vanguardia cobra des de fa temps tant de la Generalitat com de l'Ajuntament. Dimecres dedicava la 22 i la 23 al nou hospital del Vallès -que Montilla inaugurara a bombo i plateret diumenge vinent via TV3- i a no se què de la nova Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en la Salut sobre la qualitat assistencial.

El mateix dia, el diputat de CiU Josep Lluis Cleries denunciava al Parlament que 18.000 beneficiaris de la Llei de Dependència han mort esperant que es resolgui el seu expedient. Això, clar no surtia als pessebres.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3154
2
Comentaris afegits 
Jordi (Barcelona) 19-07-2010 - 08:54
Amb la prohibici dels anuncis de contactes es busca precisament aix: reduir les possibilitats de finanament i fer que la premsa sigui cada cop ms dependent de les subvencions pbliques.
Jordi (Matar) 16-07-2010 - 20:21
Xavier: i aix no s res. Noms cal mirar els informatius de les TV per veure com la informaci s'ha convertit en pur espectacle (fent-la passar per seriosa). Sc periodista per veient com va tot, cada cop ho vull ser menys.
TORNAR