e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Juny de 2008

Cada vegada que CiU parla de finançament m'entren cagarrines. Dimarts passat, Artur Mas ja treia pit en demanar, en un acte solemne al Parlament, un "front comú" entre totes les forces polítiques que, en la seva opinió, "s’ha de portar fins a les últimes conseqüències, fent servir els vots de tots els diputats catalans a Madrid, cosa que no ha passat mai en 30 anys”.

Mas va fer aquestes afirmacions en una compareixença davant els mitjans a la que també van assistir el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida; l'expresident Jordi Pujol; el portaveu a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias; les executives de CDC i UDC, els diputats al Parlament i al Congrés, senadors, alcaldes i d’altres dirigents de la federació nacionalista. L'endemà, el diputat de CiU, Francesc Homs, en una entrevista a TV3 també insistia en això del front comú “amb totes les seves conseqüències". “Hem d’estar disposats a utilitzar els vots dels diputats catalans a Madrid, sinó això no sortirà”, afegia.

Però després del pacte entre Mas i Zapatero el 21 de gener del 2006, CiU no té cap credibilitat per a exigir res. El pacte la Moncloa serà a Mas el que el pacte del Majestic a Pujol: el peseguirà per sempre. És veritat que va deixar descol·locat Esquerra -encara recordo la cara de Riado i Bargalló l'endemà- però només va ser una victòria tàctica i les guerres es guanyen amb victòries estratègiques. L'únic que va aconseguir Mas en aquella reunió -a més de passar el ribot per l'Estatut com demanava Guerra- va ser el compromís de governar a Catalunya si guanyava. Compromís al que, com se sap, el PSC tampoc s'ha sentit obligat mai a complir.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2924
21
Comentaris afegits 
Sílvia 05-06-2008 - 15:52
La mala fe de l'aliança PSOE-CIU
L'altre dia CIU va donar suport al PSOE fins i tot en l'assumpte de Davig Taguas, que passa directament del Gobierno a la patronal. Una acte descarat de mala fe que des de la sagrada aliança, PSOE-CIU, ha encobert.
Marc Aloy 05-06-2008 - 09:55
Avui toca fer d'altaveu de la demagògia de l'ERC actual?
Sr. Rius, no faci demagògia barata! Vostè com a periodista i, per tant, seguidor del dia a dia, sap perfectament que l'estatut estava sentenciat des del moment en que "el hombre de Miami" ( el Sr. Montilla per si algú està despistat) va aparèixer en escena i va anunciar les ja més que arxiconegudes retallades. A partir d'aqui tot va anar costa avall.La mateixa ERC va ser còmplice d'aquesta deriva i, fins i tot, va arribar a anunciar (com la resta de tripartit) que aprovarien l'estatut (ja mutilatíssim, per cert) encara que fos sense el vistiplau de CiU. I quin era el seu argument? "En realitat, CiU mai ha volgut aprovar un nou estatut i amb això va de la ma del PP". Desprès, però van ésser els d'ERC els que sense pensar-ho van fer campanya en la mateixa direcció que el PP. Paradoxes de la vida.
Oriol 05-06-2008 - 09:49
CiU ha de canviar de direcció
Els actuals dirigents de CiU són una colla de botiflers q es vendrien la seva avia per tenir un càrrec. Ja ho vam veure amb el gran acord per l'Estatut de Zapatero i Mas. Un any després encara estem barallant-nos amb el finançament, aeroports, retallades,...
Oriol 05-06-2008 - 09:49
CiU ha de canviar de direcció
Els actuals dirigents de CiU són una colla de botiflers q es vendrien la seva avia per tenir un càrrec. Ja ho vam veure amb el gran acord per l'Estatut de Zapatero i Mas. Un any després encara estem barallant-nos amb el finançament, aeroports, retallades,...
Jordi (Teià) 05-06-2008 - 00:29
Els teus escrits tampoc
Amb un titular tan "contundent" esperava alguna gran revelació, una argumentació intel.ligent o qualsevol altra raó de pes. Però he vist que res: titular, i res més. En quant al "pacte del majestic", mai no li he vist el problema. Sincerament.
TORNAR