e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Maig de 2010

CiU hauria d'haver votat en contra

Em sap greu dir-ho, però per una vegada estaré d'acord amb Mariano Rajoy: l'abstenció de CiU al decret de Zapatero només servirà per "allargar l'agonia" de Zapatero. La federació nacionalista hauria d'haver votat en contra -com la resta de l'oposició- i provocar eleccions anticipades.

Si José Luis Rodríguez Zapatero és "un cadàver polític" -l'expressió és del mateix Duran- costa d'entendre que continuï al capdavant del Govern espanyol. El número dos de CiU va advertir durant el debat Zapatero està acabat i que votaran en contra dels Pressupostos -la qual cosa provacarà eleccions anticipades-, però en canvi el salvan in extremis.

Fins i tot, des d'un punt de vista estrictament de partit, CiU tenia motius per votar en contra perquè mentre salva Zapatero a Madrid els socis del tripartit, promouen una comissió d'investigació per desgastar Mas. Perquè si volguessin investigar tota la corrupció caldria investigar no només el cas Millet, sinó també el cas Pretòria.

La insistència de Mas i Duran l'endemà de justificar la seva abstenció indica també que no estan prou convençuts del que han fet. Unes eleccions anticipades no són bones per ningú -sobretot per a l'economia- però encara és pitjor unes eleccions  anticipades dintre de mig any amb la pèrdua de temps que comporta.

Zapatero ha perdut tota la credibilitat. I en economia, com en política, hi ha una cosa fonamental que és inspirar confiança. El president del Govern espanyol l'ha perdut a l'interior i a l'exterior, fins i tot diria que a dintre del PSOE. Ja no recordem quan es vantava de tenir el sistema financer més sòlid de tota Europa. O de quan deia que passaríem a França i Alemanya en creixement econòmic?. O dels 400 euros per guanyar les darreres eleccions?.

Confesso que el personatge em desconcerta. Com gairebé tothom vaig rebre amb satisfacció la seva victòria després de l'època dura d'Aznar i la pèssima gestió que va fer el PP dels atempats de l'11-M. Però de mica en mica, amb una tossuderia inigualable, ha aconseguit defraudar totes les expectatives.

El govern Zapatero ha entrat en un període de degradació que recorda el govern González en la seva última època, assetjat per tots els escàndols de corrupció. El pitjor és que en aquest cas no afecta només al PSOE, sinó a la situació econòmica.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2260
2
Comentaris afegits 
Inmaculada (Barcelona) 31-05-2010 - 11:47
Si La federaci nacionalista hageus votat en contra faria el mateix que el PP, politica de terra cremanda, cal treure el Zapatero pero no acosta de ms miseria pels ciutadans.
Jordi (Barcelona) 31-05-2010 - 09:26
En Rius prov d'aquesta escola tant nostrada de la politiqueria de curta volada. Estava tot Europa pendent d'un senyal i en Rius parlant d'eleccions. I que Zapatero no treur endavant els Pressupostos ja es veur: del PNB es pot esperar qualsevol cosa.
TORNAR