e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Gener de 2009

Anglada, al Parlament

Tant de bo m'equivoqui, però la sorpresa de les properes eleccions al Parlament no serà aquest cop Ciutadans ni els meus amics de la Cori ni les CUP -que no s'acaben de decidir-, sinó l'ultradretà Josep Anglada. Hi ha un corrent subterrani a Catalunya que pensa que, després de rebre un milió de nouvinguts en menys de deu anys, ja n'hi ha prou d'immigrants. Ja no són fatxes, ni skins, ni tan sols xenòfobs, sinó obrers o classes mitjanes sacsejats per la crisi, el col·lapse de la sanitat o l'elevat nombre d'alumnes immigrants.

Ja ho va dir el president Montilla el pasat 19 de desembre durant la signatura del Pacte per la Immigració amb eufemismes: "Avui es fa difícil de justificar l’increment de la immigració, quan no podem atendre les necessitats de treball per a les persones que ja ara viuen a Catalunya, sigui d’on sigui que hagin vingut. Per sentit de la responsabilitat, només podem convidar altres persones a venir si tenim treball per oferir-los".

Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, en efecte, la població de Catalunya registra en el període 2001-2008 "un dels creixements més alts de la seva història", el nombre de residents estrangers va superar l'any passat "per primera vegada la xifra d'1 milió d'habitants", "la població estrangera representa actualment el 15% de la població" i "a Catalunya hi resideixen el 21% del total d'estrangers que viuen a Espanya".

El 21 d'octubre de l'any passat, després de la signatura d'un altre Pacte Nacional, el de la Recerca, vaig ser testimoni com, al Pati dels Tarongers, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, d'Unió Democràtica, li va dir a cau d'orella al president de la Generalitat, José Montilla: "compte amb l'Anglada".

L'alcalde parla per experiència pròpia perquè, des de les darreres eleccions municipals, els ha hagut de patir ple darrera ple i el govern d'unitat se n'ha anat en orris. De fet, el mateix alcalde ja va augurar uns dies després en una entrevista a l'Avui el 9 de desembre que "jo me'ls imagino, jo els hi veig, al Parlament. Anglada té un discurs que en moments de crisi i immigració pot captar vot".

A més, malauradament, els de la Plataforma x Catalunya s'han posat les piles: tenen connexions internacionals perquè, al darrer congrés del passat mes de novembre, va participar representants del partit flamenc Vlaams Belang i de la Lega Nord. I el passat dia 17 van crear ja un comitè electoral format per quatre membres que inclou un regidor de Vic i un altre del Vendrell.

Més d'un diputat fa escarafalls davant les acusacions de nazisme català d'Antonio Robles des de la tribuna de la cambra catalana. Però poden quedar garratibats amb el discurs racista d'Anglada. I quan un partit entra al Parlament es difícil que en surti -si no es barallen entre ells com és el cas de Ciutadans- perquè té tots els mitjans institucionals al seu abast: serveis administratius, cotxe oficial, finançament públic, etc. Si no hi posen remei, Josep Anglada pot esdevenir el nostre Le Pen particular.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4292
20
Comentaris afegits 
Thiago (Vic) 24-01-2009 - 19:37
Rius, estic d'acord que l'Anglada sortir. El discurs "Jo no sc racista, per no m'agraden els moros" esta a l'ordre del dia. Per els partits "grans" han de parlar del tema immigraci. s un tema difcil, per s'ha de parlar de drets i deures de tothom
pep (manresa) 24-01-2009 - 01:42
El principal publicista de l'Anglada s el Saura
Patriota (Barcelona) 22-01-2009 - 22:10
acaba sortint, que acabar sortint, agafar molts vots, son populistes i la publicitat que fan, al veritat es que no est malament. Et deixo la pgina web: democracianacional.org
Patriota (Barcelona) 22-01-2009 - 22:08
la seva ideologia es basa principalment en la inmigraci, el seu enmic es la inmigraci i tots els mals venen de la inmigraci. Igual que els nacionalismes periferics el seu enemic es Madrid, doncs per aquest la inmigraci. Si algun dia aquest partit
Patriota (Barcelona) 22-01-2009 - 22:06
Jorge, el partit germ del FN ( Front National) en Espanya es DN (Democracia Nacional), es consideren un partit democrtic, que rebuja tot tipus de violncia ( com el Carod Rovira i els nacionalistes).
TORNAR